Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Google pay evo nakon šest transakcija koje su uspešno prošle sedma neuspešna iz više pokušaja.

Sreća pa sam imao fizičku karticu kod sebe sa kojom je prošlo bez problema. Banka poštanske štedionice u pitanju, poslao sam im mejl pa ćemo videti.

Uglavnom ako treba da nosim sa sobom uvek fizičku karticu sigurnosti radi onda mi google pay ničemu ne služi :/
Stigao odgovor:
SmartSelect_20230920_103916_Gmail.jpg

Kad prikazuje iznose u aktivnostima, evo primer, iznos je 299.99 a zaokružuje na 300 i tako svaki put.
Pogledajte prilog 405084
Da nisam ovo ni primetio. Tek sad vidim.

Interesantno da kod plaćana u inostranstvu nije tako

Screenshot_20230921_135918_Google Play services.jpg

U bančinoj app i na izvodu je sve u redu, tako da se ne stresiram previše oko ovoga.
Za to onda najbolje koristiti izvorne aplikacije banke mnoge banke imaju sopstvene nfc aplikacije.

I koje su imale su to ukinule ili će ukinuti. Pored Apple i Google Pay ne isplati se razvoj takve aplikacije.

Ako pričamo o plaćanju, koje srpske platne kartice podržava Samsung Wallet?

Ja koliko znam ni jedna. Raiffeisen ima Garmin Pay.

Objasnio je kolega u google pay temi da je to zato što ne prepoznaje srpsku valutu i da je isto i za apple pay.

Raiffeisen banka ima svoju app za placenje RaiPay i odlicna je, da li podrzava kartice drugih banaka ne znam. Ali licno je koristim godinu dana i nikada nisam imao problema sa app i ono sto mi se najvise svidja, ima veliki izbor opcija

Imam problem sa Google tv aplikacijom. Koristim je kao daljinski, radi odlično.
Problem je što se (kad je ne koristim) sama ukloni ili je GP ukloni. Moram je ponovo instalirati.
Postoji li mogućnost da se trajno instalira ili nekako zaštiti od uklanjanja.

To se i meni dešavalo. Posle sam neko vreme koristio Android TV Remote od NiamorDev

Sa obe aplikacije je moguće koristiti TV remote.
Ako neka od te 2 nije dostupna na PS-u moguće je skinuti APK sa apkmirror.com sajta i instalirati:

Poslednja izmena:
Baš tako. Skinuo sam sa apkmirror i normalno instalirao. Nakon par minuta nestane. Sad vidim na Google play da aplikacija "nije kompatibilna sa tom verzijom". Ima li tu rešenje.

Kojom aplikacijom uraditi transfer podataka sa telefona na telefon?

Samsung ima svoju fabričku aplikaciju (Smart swich) , Motorola nema svoju integrisanu a za nju mi treba.

Imate li neku preporuku a da je free?

Ili bolje da radi, nego da bude free. Prebacivao sam 2 puta u poslednje vreme (Samsung -> Moto, pa Moto -> Samsung) i mrka kapa. Smart switch ne prebaci pola aplikacija, ali neke podatke (fotografije, dokumenta) je prebacio. Možda i sve, nisam detaljno proveravao. Na kraju je bilo gledaj šta ima na jednom, pa instaliraj/kopiraj na drugi.

Kojom aplikacijom uraditi transfer podataka sa telefona na telefon?

Samsung ima svoju fabričku aplikaciju (Smart swich) , Motorola nema svoju integrisanu a za nju mi treba.

Imate li neku preporuku a da je free?
Kablom spojis oba telefona i sve se prekopira. Ja sam tako uradio sa samsunga na motorolu.

VLC mi je ok player sa mjuzu i video ali ovo me nervira, kako da uklonim ove media kontrole kada se npr završi pesma etc
Nema X dugmeta kako npr postoji za AIMP.

Screenshot_20230924-094033.png

Ja to čistim tako što kad završim sa slušanjem odem na apk i force stop.
Smara malo, ali da..

Edit:
^ Ne može da se prevuče na desno iz ovog "expanded" moda. Može samo iz quick-a

Google Podcasts odlazi u istoriju. :mad:
Moglo se i pretpostaviti, nisu apdejtovali aplikaciju verovatno nikad.

Recently we announced that Google Podcasts will be discontinued next year. We wanted to reach out directly with more information on what to expect.

For now, nothing is changing, and you can continue to use Google Podcasts as normal. Over the coming months, podcasts in YouTube Music will be made available globally and we will start rolling out tools that will enable you to transfer your podcast show subscriptions from Google Podcasts. In YouTube Music, you will be able to listen to your podcasts just like you did on Google Podcasts, no paid subscription required. If YouTube Music isn’t for you, there will also be an option to download a file of your show subscriptions, which you can upload to an app that supports their import.

We acknowledge that this is a big change and want to thank you for being a loyal Google Podcasts user. We’ll reach out directly with more details over the coming months. In the meantime, if you have questions, please check out our Help Community here.

Sincerely,
The Google Podcasts team

Добијем мејл, појави се нотификација, ја је свајпујем и мејла нема нигде. Аутлук је у питању. Јел се дешавало некоме?

Ма није, свежа нотификација. Изашао апдејт за аутлук и појавио се тај мејл. 😂

Meni se nekoliko puta nedeljno desava "error retrieving message" (popup bez notifkacije u notification bar-u) i naravno nema maila u sanducetu. Na taj mail nalog mi inace ne stize puno poste, tako da nije u pitanju mail koji nije stigao, nego fantomski mail.

Да ли је препоручљиво користити модоване апликације конкретно користио би се модован ВПН?

Postoji li aplikacija za kopiranje NFC tagova (konkretno za ulazna vrata od zgrade) u telefon? Pretpostavljam da nekako može da se "snimi" taj tag u telefon kao u wallet.

Obicno su ti za ulazna vrata RFID tagovi.

Nazad
Vrh Dno