Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

liman

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2008
Poena
395
Da li postoji app koja bi omogućila da zaključam druge aplikacije? Telefon na žalost nema tu mogućnost fabrički.
Ne bi bilo loše da može i da sakrije aplikaciju, može i druga app za to.
Znam da može preko launchera, ali nije moj telefon i zaista ne mogu da objašnjavam vlasniku kako sad to...
Naravno za nerutovan telefon .

Jericho

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
1,295
Ima na desetine takvih aplikacija, pretrazuj pod "app lock" ili "app locker".

liman

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2008
Poena
395
Znam da ima. Nisam dobro napisao. Pošto ima raznih, ima li neka koju većina preporučuje?

Sexy-NOT

Cenjen
Učlanjen(a)
16.04.2012
Poena
169
Nedavno sam kupio novi telefon sa nešto jačim procesorom i kvalitetnijim ekranom.

Razočaran sam koliko je loš izbor "Live" wallpapera na Playstore, s obzirom na grafičke mogućnosti savremenih mobilnih telefona.
Žalosno koliko je ono što se nudi na Playstore nemaštovito.

Ono što tražim su animirani wallpaperi koji angažuju grafičke "mišiće" procesora, a ne smenjivanje običnih slika.

Čak ne mogu da nađem neke dobre live-wallpapere koje sam imao na pretodnom telefonu koji je 10 godina star !?! 😕Kako to ?!

Zamislite da sa savremenim (PC i konzole za igre) hardverom umesto savremenih video igara imamo manji i lošiji izbor nego pre 20 godina ! Nije logično.

Zato što nije logično ja sam počeo da mislim da mora da ima veći i bolji izbor ali ne na Playstore.

Imate li neki predlog ? Neki sajt, portal ili forum gde bih mogao da nađem bolje aplikacije ili informacije (review-e) o aplikacijama ?

Jericho

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
1,295
Probaj Wave Live Wallpapers, mada su graficki motivi recimo tinejdzerski. Moze poneki 3D wallpaper da se nadje da valja (gde live deo radi pomocu ziroskopa).

Učlanjen(a)
16.01.2017
Poena
60
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nedavno sam kupio novi telefon sa nešto jačim procesorom i kvalitetnijim ekranom.

Razočaran sam koliko je loš izbor "Live" wallpapera na Playstore, s obzirom na grafičke mogućnosti savremenih mobilnih telefona.
Žalosno koliko je ono što se nudi na Playstore nemaštovito.

Ono što tražim su animirani wallpaperi koji angažuju grafičke "mišiće" procesora, a ne smenjivanje običnih slika.

Čak ne mogu da nađem neke dobre live-wallpapere koje sam imao na pretodnom telefonu koji je 10 godina star !?! 😕Kako to ?!

Zamislite da sa savremenim (PC i konzole za igre) hardverom umesto savremenih video igara imamo manji i lošiji izbor nego pre 20 godina ! Nije logično.

Zato što nije logično ja sam počeo da mislim da mora da ima veći i bolji izbor ali ne na Playstore.

Imate li neki predlog ? Neki sajt, portal ili forum gde bih mogao da nađem bolje aplikacije ili informacije (review-e) o aplikacijama ?
Wallpaper Engine?

geteks

Poštovan
Učlanjen(a)
17.07.2014
Poena
80
Proveri prvo da li imaš izbora uopšte, meni za samsung wallet izbacuje da nije dostupan u Srbiji, kačio sam slike pre par dana.

Generalno koristim nekoliko dana google wallet i odličan je osim što me jako nervira zaokruživanje koje vrši. Ako ti to ne predstavlja problem onda preporuka za google.

bbK1ng

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2002
Poena
725
Proveri prvo da li imaš izbora uopšte, meni za samsung wallet izbacuje da nije dostupan u Srbiji, kačio sam slike pre par dana.

Generalno koristim nekoliko dana google wallet i odličan je osim što me jako nervira zaokruživanje koje vrši. Ako ti to ne predstavlja problem onda preporuka za google.
Koje zaokruživanje (ubr, sada je valjda pravilno zaokrugljivanje)? Daj neki primer. Meni skine tačno onoliko koliko je račun u prodavnici, apsolutno sve jedno da li sam platio samom karticom ili prislonio Google Pay.

geteks

Poštovan
Učlanjen(a)
17.07.2014
Poena
80
Koje zaokruživanje (ubr, sada je valjda pravilno zaokrugljivanje)? Daj neki primer. Meni skine tačno onoliko koliko je račun u prodavnici, apsolutno sve jedno da li sam platio samom karticom ili prislonio Google Pay.
Kad prikazuje iznose u aktivnostima, evo primer, iznos je 299.99 a zaokružuje na 300 i tako svaki put.
Screenshot_20230918_114440_Google Play services.jpg

gadafi

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
420
I kod mene ne prikazuje decimale. Svi iznosi su prikazani kao celi brojevi.

geteks

Poštovan
Učlanjen(a)
17.07.2014
Poena
80
Meni lično predstavlja problem pogrešna informacija, hoću da piše onoliko koliko je skinuto.

Nidzo

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2012
Poena
265
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel G5400 Gold
Matična ploča
Gigabyte B360 HD3
RAM
Crucial 2x8GB
GPU
Intel UHD 610
Storage
Kingston NVME a2000, Kingston a400
PSU
LC Power 500w
Monitor
Philips 24"
Miš & tastatura
Logitech M190, Logitech MK23
Laptop
Asus X515EA-BQ322 15.6″ I3-1115G4/8G/512GB
Mobilni telefon
Honor 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ako pričamo o plaćanju, koje srpske platne kartice podržava Samsung Wallet?

geteks

Poštovan
Učlanjen(a)
17.07.2014
Poena
80
Google pay evo nakon šest transakcija koje su uspešno prošle sedma neuspešna iz više pokušaja.

Sreća pa sam imao fizičku karticu kod sebe sa kojom je prošlo bez problema. Banka poštanske štedionice u pitanju, poslao sam im mejl pa ćemo videti.

Uglavnom ako treba da nosim sa sobom uvek fizičku karticu sigurnosti radi onda mi google pay ničemu ne služi :/

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
845
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
I fizička može da otkaže pa šta onda? :) I da ti crkne mob/izgubiš ga/ne radi net u tom trenutku, itd...
Ne postoji apsolutno sigurno išta na ovom svetu, tako da ...

geteks

Poštovan
Učlanjen(a)
17.07.2014
Poena
80
Može ali evo za 3 godine ne sećam se da je jednom otkazala, ističe mi narednog meseca, praktično se raspada neprepoznatljiva je ali radi i dalje bez greške.
Na 500 plaćanja bih prihvatio da google pay jednu omaši, mada i to mi je mnogo, s obzirom da dnevno imam dvadesetak transakcija to bi značilo da me jednom mesečno zakine.

Alukard

Slavan
Učlanjen(a)
08.09.2016
Poena
315
Moja oprema  
Mobilni telefon
Galaxy note 10 lite
Ja nosim novcanik za kartice, onaj mali tanki, tu su mi sva privatna dokumenta ali i kartica banke, ali ovih dana je ne vadim od kad je stigao gpay. Svakako licna dokumenta uvek sa sobom nosim pa mi nije problem i karticu da imam u tom novcaniku

The PunisheR

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poena
475
Moja oprema  
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro, iPhone 13
Pametni uređaji
Mi Band 5
Pristup internetu
  1. Optički internet
I fizička može da otkaže pa šta onda? :) I da ti crkne mob/izgubiš ga/ne radi net u tom trenutku, itd...
Ne postoji apsolutno sigurno išta na ovom svetu, tako da ...
Samo da napomenem da gpay radi i kad nemaš net.
Može ali evo za 3 godine ne sećam se da je jednom otkazala, ističe mi narednog meseca, praktično se raspada neprepoznatljiva je ali radi i dalje bez greške.
Na 500 plaćanja bih prihvatio da google pay jednu omaši, mada i to mi je mnogo, s obzirom da dnevno imam dvadesetak transakcija to bi značilo da me jednom mesečno zakine.
Meni evo gpay od kad je dobila banca Intesa nije nijednom zakazao. Čak kad mi je bila istekla kartica a ja otišao na Island, koristio sam gpay bez problema jer on nije vezan za karticu i ne ističe.

dabox

Cenjen
Učlanjen(a)
20.02.2009
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL i7 11700KF
Matična ploča
MSI Z-590 A Pro
RAM
KINGSTON FURY RENEGADE 32 GB (2 x 16 GB) 3200 MHz DDR4 CL16
GPU
GIGABYTE RTX 3080 GAMING OC 12GB
Storage
SAMSUNG SSD 1TB 980 PRO NVMe M.2 + SAMSUNG SSD 2TB 970 EVO PLUS
Monitor
ASUS 27 VG27AQ WQHD 165Hz G-sync TUF
Mobilni telefon
Motorola Edge 30 Ultra
Pametni uređaji
Huawei GT2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
jel moze preporuka za neku galeriju? bio sam na huawei-u i presao na Motorolu. Trenutno koristim Google photos ali nije bas najsjajnije resenje.

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
845
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Vrh Dno