Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

daki_81

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
02.07.2020
Poruke
297
Poena
43
A suštinski tražim ono što bi većini vozača odgovaralo:

1. Da ima tačan, trenutni presek gužve (koji zahteva internet konekciju) /jer izbegavanje gužvi skraćuju rutu, a ne kilometri, ne: "fastest route"

2. Da zvučno, diskretno upozori na prekoracenje brzine ili nadolazeće kamere (a imamo ih 1000+ u najavi!!) ili na bilo šta što može da rezultuje - kaznom.
/bogami, u kakvoj zemlji živimo, treba praviti i "bazu rupčaga po gradu" ;D

Probaj HERE WeGo, ima saobr. gužve ali vide se na samoj ruti kad imaš odredište (narandzaste su) i ponudi ti više ruta pa biraš.

Ima prekoračenje brzine zvučno i vizuelno koje podesiš koliko hoćeš tolerancije, a kamere ima samo sad ne mogu da se setim kako rade jer već neko vreme ne koristim app.

Sve ovo radi samo u online modu a inače imaš i offline mape koje lako skineš.
 

Alukard

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.09.2016
Poruke
1,764
Poena
113
Neki nacin da se doda jos tema za gboard a da telefon nije rutovan?
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,771
Poena
113
Je l može pojašnjenje tj. Šta je "kamera za znakove" ? Je l to deo Sygic-a, da fon može i znakove da prepozna prednjom kamerom?

Manje-više standardna oprema na automobilima poslednjih godina. Kamera se nalazi negde u zoni retrovizora, otprilike gde i senzor za brisače. Ovaj moj skenira saobraćajne znake za brzinu (numeričke, kategorije puteva i tabla naseljeno mesto) i one za zabranu i prestanak zabrane preticanja.

Ranije mi je ograničenje prikazivao na kontrolnoj tabli i ako je uključen stock TomTom, a od poslednjeg update mi tu brzinu prikazuje i u navigaciji povezanoj na Android auto.
 

nemanja123

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poruke
7,310
Poena
63
Da li još neko ima problem sa Google Authentificator aplikacijom?

Nijedan 2SV kod iz njih mi ne radi. Ne znam u čemu je problem.
 

nemanja123

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poruke
7,310
Poena
63

nesa07

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruke
3,151
Poena
38
Može li mi neko pomoći oko instagram app, tj. problem sa nalogom ili je ipak nešto do Instagrama???
Kada se ulogujem preko mob.app, uđem u profil, ali mi stalno izbaca sledeće,
Screenshot_20211109-195122.png
šta god da radim, svakim ulaskom u podmeni izlazi mi stalno isto obaveštenje.

Pokušao sam da potvrdim lozinku kroz izmenu stare i postavljanja nove-iste, nakon toga, više ne dobijam istu poruku već sledeću,
Screenshot_20211110-231921.png
Kako da rešim problem, da sačuvam postojeći nalog?
 

zokce

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
19.07.2015
Poruke
782
Poena
28
А Вибер, јеси ли им се обратио?
Можда би могло са копи-лепи, мало напорно али би могло.
 

Syntaur

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.04.2020
Poruke
446
Poena
28
Kupio sam SDMaid, ali ovo ne radi kako treba..
 

Prilozi

  • Screenrecorder-2021-11-13-15-50-39-977.mp4
    3.2 MB · Pregleda: 0

Poolmaker

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poruke
10,831
Poena
113
Aha, izbagovana je aktuelna verzija.
Edit: ovog trenutka nisu dostupni na pretrazi na playstore, ni app ni unlocker.
Screenshot_20211113-163316.png
 

Nesbat

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
02.12.2012
Poruke
306
Poena
63
Kupio sam SDMaid, ali ovo ne radi kako treba..
Otvori aplikaciju pa uđi u "Settings", idi na "General Settings" pa "Advanced settings" i tu podesi "Setup" i "Storage access"....
Moraćeš da otvoriš i podešavanja telefona i pronađeš "Accessibility" , tu moraš da daš dozvolu aplikaciji SDMaid
 

Syntaur

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.04.2020
Poruke
446
Poena
28
Otvori aplikaciju pa uđi u "Settings", idi na "General Settings" pa "Advanced settings" i tu podesi "Setup" i "Storage access"....
Moraćeš da otvoriš i podešavanja telefona i pronađeš "Accessibility" , tu moraš da daš dozvolu aplikaciji SDMaid
Već pri ,samoj , inicijaciji , aplikacija pita za sve te dozvole pristupa, ..,tako da je sve već 'green' .
 

dexx01

Flash Drive
Učlanjen(a)
15.02.2020
Poruke
126
Poena
18
Trebala bi mi neka prosta aplikacija, nesto kao programibilni kalkulator, ili prostiji excel...:)
Znaci, umemorisem 10-ak formula, ubacim 5-10 podataka, izracuna i izbaci 5,6 rezultata
 

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poruke
8,771
Poena
113
Otvoriš jedan Google spreadsheet za to i izvučeš ga na home?
Formule ukucas da računaru, lakše je, polja u koja u nosiš podatke uokvirs, da budu upadljiva.
 

Jericho

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poruke
9,063
Poena
113
M$ Excel je takodje besplatan, i verovatno laksi za snalazenje onome ko je cesce radio u Ekselu.
 

NightCrawler

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.03.2005
Poruke
2,436
Poena
83
Ako neko koristi Google Photos, kada uđe u aplikaciju> utilities jel ima pod stavkom "organize your library" locked folder opciju?

Vidim da je google to omogućio i da postoje screenshotovi na kojima se vidi ta opcija ali kod mene nema.

Da li zato što sam na huaweiju ili je nešto drugo u pitanju ali ja nemam tu opciju
 

Syntaur

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.04.2020
Poruke
446
Poena
28
Ako neko koristi Google Photos, kada uđe u aplikaciju> utilities jel ima pod stavkom "organize your library" locked folder opciju?

Vidim da je google to omogućio i da postoje screenshotovi na kojima se vidi ta opcija ali kod mene nema.

Da li zato što sam na huaweiju ili je nešto drugo u pitanju ali ja nemam tu opciju
 

Prilozi

  • Screenshot_2021-11-19-21-00-07-764_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-11-19-21-00-07-764_com.google.android.apps.photos.jpg
    38.5 KB · Pregleda: 51

Dakii

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.04.2017
Poruke
1,400
Poena
63
Ne znam da li znate za ovu app "Sound assistant" ja sam pre neki dan cuo za nju i instalirao je, svidja mi se sto se mnogo lakse podesavam zvuk prevlacenjem prsta, ranije il je pretiho ili preglasno, sad imaju brojevi za jacinu, i moze da se podesava zvuk za svaku aplikaciju koju posebno ubacite i jos neka podesavanja.
 

Prilozi

  • Screenshot_20211119-211626_One UI Home.jpg
    Screenshot_20211119-211626_One UI Home.jpg
    22.1 KB · Pregleda: 50

NightCrawler

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.03.2005
Poruke
2,436
Poena
83
@Syntaur

Hvala.

Malo sam istraživao, google je tu opciju pustio tek skoro, za sada ni pixel telefoni nisu svi dobili tako da ćemo se i mi ostali načekati
 

Running

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.01.2017
Poruke
1,269
Poena
48
Radi li Vam XDA app? Ja kad je pokrenem, sama se zatvara posle 'splash screena-a'. Od juce se to desava, do tada radila normalno.
 
Vrh Dno