Šta je novo?

Aplikacija za zatamnjivanje ekrana

jopopo

Cenjen
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poena
199
Potrebna mi je neka aplikacija, pošto sistemski ne može ili ja ne znam, da mi zatamni ekran ako neupotrebljavam računar, recimo 10 sekundi (vreme zatamnjenja bi trebalo da se podesi). Znači ne da ugasi skroz, kao što postoji opcija u sistemu, već da zatamni dovoljno da ekran ne troši puno energije ali da se vidi šta je na ekranu. I da se pomeranjem miša, tačpeda ili klikom na tastaturu ponovo osvetli do željenog nivoa.

Jedino što mi pada na pamet je SmartSaver...

Vidi attachment ;)

Prilozi

• SmartSaver.zip
    838.5 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
sad sam probao ovaj Shady na MacPro...skroz zatamni Monitor.....:)jednostavno.....

Obe aplikacije su slične ali sve je manuelno, mora da kliknem da zatamljenje :) Ja bih da to radi automatski ako je računar besposlen "idle" 10-tak sekundi. Desi se da mi zazvoni telefon pa razgovor potraje, da ustanem sa stola nešto da uradim pa se zadržim, sve to vreme dok se na ugasi monitor (min 1 minut, ali ne odgovara mi da stoji na 1 minut) ekran svetli. Zvuči glupo ali te besposlene sekunde stvarno ponekada mi skrate autonomiju za 15-20 minuta a nekada mi baš toliko treba :) Ionako mi baterija spala na 84% nakon 3 godine upotrebe na MBP, mora da se snalazim.

Mada ako ništa drugo, poslužiće nešto od ove dve stvari :)

Možda možeš preko automatora da napraviš da se aktivira određeni program na tajming... Nisam to probavao, ali progooglaj malo pa vidi šta kažu ljudi... Ako može, eto ti rešenja! ;)

Vrh Dno