Šta je novo?

Aplikacija sa lokatorima za video tagove

Svastika

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.07.2012
Poena
169
Da li postoji aplikacija, konkretno gledam filmove bez ili sa english subtitle-ovima, pa kada se zabode reč ili fraza, volim da je zabeležim u rečnik,lakše mi da zapamtim ..e sad, hteo bih sve to i da unapredim, pa recimo ..hteo bih da znam tačno na kojem se minutu u filmu nalazi ta reč, tj. gde je izgovorena.Za to mi treba neka aplikacija koja postavlja lokatore u filmu ,sa tagovima, ukucam odredjenu reč..i sledeći put kada kliknem na tu reč ,film krene od te minute.
Postoji li tako nešto,a da je što jednostavnije, bez puno filozofije.:eyebrows:

Ne mislim bukvalno u filmu u toku gledanja, već da uvezem video klip u aplikaciju i to odradim, nevezano za gledanje filma kao razonode.

MPC-HC: Favorites meni može da sačuva jednu vremensku poziciju po unosu. Samo imenuješ unos drugačije i možeš da stavljaš koliko hoćeš puta.

Poslednja izmena:
Može možda malo obrnuto. Iz titlova da vidiš šta te zanima a pored njih stoji i vreme /frames za koje je vezana.
Ili nešto ovako možda:
http://www.videohelp.com/tools/Subrip
SubRip sam ranije koristio za subtitlove, nije loša ideja, ali ovo što je RazbojNick rekao je ,zapravo, savršeno..

MPC-HC: Favorites meni može da sačuva jednu vremensku poziciju po unosu. Samo imenuješ unos drugačije i možeš da stavljaš koliko hoćeš puta.
E sad..kad bi poslojala opcija i da izvezem Favorites listu,sačuvam je u folder-u sa filmom,pa to je onda to.Medjutim, takva ocpija ne postoji.Inače je sve sjajno,to sam i mislio..

Google kaže da je jedina opcija da se Favorites lista pronadje u HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest\Media Player Classic\Favorites\Files, medjutim meni posle Media Player Classic ključa nema nijedan više u dubinu, tako da nemam ni Favorites/a ni Files.Pretražio sam čitav Registry, nema.
A baš bi mi to trebalo.

Ne, ima opcija u MPC da podešavanja sačuva u ini fajlu umesto u registru. O > Player > Store settings to .ini file i onda su Favorites u sekciji [Favorites\Files] u tom fajlu.

To sam isto pročitao na Google, ali ni to ne radi.Uvek mi je uključena štrikla Store settings to .ini. Za to već znam.Ali to sa Favorites nisam nikada pokušavao, tačnije mislio sam da je samo značenje Favorites nešto sasvim drugo.Nisam se puno igrao sa MPC-HC.
Pošto imam instaliraju x64 verziju u c:\Program Files\MPC-HC\mpc-hc64.ini pod Favorites branch-om nema ništa.To sam zapravo prvo i pokušao da uradim, zezao sam se i sa Playlist-om i tu ima par hintova,ali ništa od toga meni ne radi.
Inače, Favorites, kada setujem lokatore (markere,whatever),sve radi sjajno_Osim da ih imam sačuvane.
Pa čak i da proradi ta fora sa .ini fajlom, ne shvatam kako bi to funkcionisalo,jer mi ne znači ništa da mi uveze celu bazu Favorites.Meni Favorites trebaju zasebno,kada učitam film u MPC-HC,da tada uvezem i Favorites za njega.A .ini file je za podešavanje tj. setovanje MPC-HC.

Mogao bi da uz film u istom direktorijumu distribuiraš mpc-hc.exe i .ini fajl i napraviš jedan .bat ili .cmd fajl koji će da radi

Kod:
start "" "mpc-hc.exe /play [I]ime_fajla.ekstenzija[/I]"

Tako odmah pusti film u baš tom lokalnom mpc-hc.exe sa svim podešavanjima i sa svim učitanim markerima samo za taj film.

Može tako, ali je jednostavnije da posle svakog odgledanog filma, iskopiram .ini u folder gde je film,pa kada gledam taj i taj film, 'pregazim' original .ini u originalnom folder-u,a originalan .ini ,sa svim podešavanjima već imam u backup-u.Čisto da ne kopiram .exe i .ini više puta, jer mi je zapravo cilj da samo imam Favorites exportovane u folderima gde se nalaze filmovi za koje sam napravio Favorites.

btw, na Netu odavno već koristim dva rečnika, odlični su.

http://dictionary.reference.com/
Pod Word Dynamo može da se kreira svoja lista, što je jako fino, ima čak i kviz..extra sajt.Medjutim, za free je limitiran što se tiče liste koju kreiraš..na ne sećam se koliko reči.

Evo još jedan, isto je extra, ali mu je word lista, koju kreiraš, očajna..mogu samo da se gomilaju fraze, bez ikakve selekcije i podešavanja.

http://www.thefreedictionary.com/

Zbog toga sam došao na ideju da mi je jednostavnije da sve to sačuvam u nekom drugom obliku,koji bi mi uvek bio dostupan, kada zatreba.

btw2, evo proradilo :D
Vidim da nešto da .ini nije bilo u redu.Tačnije, taj .ini uvek imam u backup-u,da ne bih svaki put kada instaliram MPC-HC morao sva ona podešavanja da radim.Verovatno da se tu negde nešto sturilo , izbacio sam .ini iz folder-a i sada sve radi savršeno :)
Čak se i u registry-u pojavila čitava grana, tu je i Favorites/Files

Još samo da vidim kako će sve to da funkcioniše, jer u c:\Program Files\MPC-HC\ više nemam mpc-hc64.ini, uklonio sam ga,pa je umesto njega sve u registry bazi.

Poslednja izmena:
Ne mogu da rešim problem.
Instalirana je poslednja verzija,sa njihovog sajta.Kada se .ini nalazi u folder-u, ne pamti Favorites.Kada uklonim .ini iz instalacionog folder-a,u registry bazi se kreira čitava grana (koja bi trebala u .ini fajlu da bude ,ali iz nekog razloga je nema,jer ispod Favorites branc-a,u .ini fajlu, nema ničega više,osim osnovnih informacija kako sam setovao MPC-HC.

Dakle, bez .ini fajla čitav poduhvat gubi smisao,jer ne mogu da sačuvam Favorites za svaki film,posebno.A iz registry-a,da čupam informacije,pa da svaki put resetujem reg bazu.. :D mislim da je besmisleno.

Ne znam zbog čega mi .ini ne funkcioniše kako treba,iako je sve uključeno u Options.Pri izlasku iz MPC-HC,on ne zapamti ono što sam mu setovao, već se drži tog podešavanja koji se nalazi u njemu.Ako ima neki hint,dobro će mi doći, ako ne..moraću još da se igram sa tim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno