Šta je novo?

Apgrejd

SlepiBrat

Cenjen
Učlanjen(a)
01.08.2011
Poena
170
Doslo vreme da menjam ovu moju muku iz potpisa. Naravno kao i uvek finansije su bitan problem, pa reko da pitam vas za savet. Mislio sam da od ovog mog prodam plocu, proc, memoriju i napajanje. I da uzmem recimo FX 6100 sa MSI870a-g54[fx], memoriju i napajanje bih lako resio. Sta mislite o ovome? Jesam intel fan, ali nema se kesa, a komp mi je postao jako spor za moje zahteve (dizajn, modeliranje itd). Da li da budzim nesto ovako ili da se strpim i zastekam jos malo za neki i5. Inace sam mislo ako prodam moje komponente da bih + nekih 100-130evra moga da prezivim ovaj update?

S obzirom na namenu, ja bih se stisnuo za i5 :) Mada bi i FX bio ekstra, s obzirom na broj jezgara :)

Ta matična je super. :-D jedino, što se tiče procesora išao bi na fx6300. Nije velika razlika, a po ovome svemu do sada što sam čitao na netu ima i dosta razlike izmedju njih.

Procene su zabranjene ali mozes ti jos uvek lepe pare da izvuces za to sto ti imas (cpu, mb i ram). U principu 130e doplate bi taman pokrilo upgrade na FX 6300, tu plocu i 4gb rama, a cak ti mozda i ostane par evrica. A ni i5 nije mnogo skuplji, kombinacija i5-3350P + ASRock B75 Pro3-M je ravno 200e, sto je svega 15e skuplje od FX 6300 + MSI 870a-g54. FX 6100 ne bih ni razmatrao.

I ja sam vise za intel, sada kada si ovako rekao i ne deluje toliko daleko. Kolika je razlika u perfomansama izmedju i5 i fx6300? Ima li neki sajt sa poredjenje ja sam trazio ali nisam nasao?

EDIT: Inace sam video da ima MSI 870-g54 reparirana za oko 30ak evra i sa garancijom od 12meseci? Vredi li to?

Poslednja izmena:
Mani se repariranih ploca ;) Bolji je i5 dosta :) Mada i FX je extra, i ja ga imam :)

Nazad
Vrh Dno