Šta je novo?

Apel Igrachima na Benchmark forumu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
Zaista bih vas zamolio, ne iz personalnih potreba, ili frustracija, vec zbog odredjivanja terminologija i kvalitetnijih diskusija:

Video Igre se ne zovu "Igrice"!

molio bih da mod tim podrzi ovu akciju, ne treba neshto puno da se razglaba, samo da se eventualno naznachi korisnicima foruma da je vredjanje intelekta i vremena nas koji igramo, kad nam neko kaze da igramo "igrice".

Igrice su: ne ljuti se choveche, jamb, plastichni mini golf, lozinke, shugice i zmurke, kad si klinac. i sve ostaly Yummy stvarchice za malu dechicu.

E, a IGRE su druga stvar totalno. Igre proizvodi tim od 5000+ ljudi, igre donose novca koliko i najpopularnije privredne grane u svetu, igre su postale velika stvar. zato ih ne treba nazivati - igricama.

bez daljeg objashnjenja, sve shto treba da uradite je da obratite paznju na to, nije teshko, a nekima od nas znachi, pogotovo starijim ljudima koji nisu zaglavili u vremenu, vec koriste nov vid zabave, te ih mozesh veoma lako uvrediti, tako shto cesh mu reci da "igra igriiiiice" ...

Poslednja izmena od urednika:
Koliko ima razvojnih timova od 5000+ ljudi? Nabroj dva :)

I na kojoj to igri je radilo 5000+ ljudi?

5000 + ljudi lol :D (ali ok, i mene nervira "igrice" poprilicno )

Poslednja izmena:
I love igrice, one video jel...:smoke:

Što da se ne pominje igrice ?
Vređa profesionalne igrače ?
Manje te boli ako izgubiš pola dana na igru nego na igricu ?
Ne oslikava dubinu i širinu ove plemenite veštine ?

Kake veze ima dal´ neko zove igra ili igrica - aman !

Stvar je u tome sto vecina mladje populacije koji sad imaju dvadesetak godina, kada su kao osnovci visili krajem 90-ih godinama u igraonicama tada govorili "igrice"(deminutiv) za PC igre.
Navika ti je cudo...

P.S.
Igoriza se presao za jednu nulu (viska) :)

Što da se ne pominje igrice ?
Vređa profesionalne igrače ?
Manje te boli ako izgubiš pola dana na igru nego na igricu ?
Ne oslikava dubinu i širinu ove plemenite veštine ?

Kake veze ima dal´ neko zove igra ili igrica - aman !

Bas to. Zar je bitno?! Meni iskreno nije, kad sam bio klinac igre su bile igrice, tako su i ostale sad kad sam matoriji ;)

Sećam se da je u emisiji Ključ na PTC1 kod Nataše Miljković, došao u goste Aleksandar Ašković (jel on organizuje GameOver na tv POLITIKA?), čini mi se da je on. I bio je još neki dečko koji igra WarCraft i glumac Gordan Kičić.
Čini mi se da je baš Ašković opleo o tome kako se ne izražavamo pravilno igre/igrice. Mada smatram da treba da se poštuje gramatika, biranje jednog ili drugog izraza je sasvim od situacije do situacije.

Nigde nisam pročitao da dev tim može da broji, od 5.000 ljudi, na razvoju bilo čega, sem možda na Visti (i vidite kako je to ispalo :D).
EA ima preko 7.000 zaposlenih, dok Blizzard nešto više od 2.500.

Poslednja izmena:
jednu nulu sam omanuo, ali ni 5000+ nije netachna cifra u nekim sluchajevima -

programeri - 50 ljudi minimum.
grafichki dizajneri i artisti - 50ak ljudi
marketing - 200-300 ljudi
muzika i zvuk - gomila ljudi (za D2 su chak dva cela orkestra od po 100+ ljudi bili angazovani)

Blizzard ima 2700 radnika. i trenutno tri aktuelne igre, i u razvoju. saberi tu i saradnju, i marketing, i contract-ore, i dobijesh oko 1000 ljudi po igri. ili ocete da kazete da u Blizzard-u neko igra ping pong, dok ostali programiraju ?

poenta je da meni smeta rech "igrice", a verujem i josh nekima. jel fudbaleri "shutaju lopte, i trche ko majmuni" ili igraju fudbal ? shto onda nismo svi Krisitjano ronaldo ?

Poslednja izmena:
Dobro, nije stvar u broju ljudi. Pravilno je reći i napisati igra ili video igra. Mada od toga praviti wide scale pobunu, mislim da i nije potrebno.

Poslednja izmena:
Ja pravim ovakvu raspodelu:na primer Crysis,CoD,FarCry,Bioshock... itd su IGRE a Zuma,Luxor,Tumblebugs, i sve Reflexive games itd... su IGRICE...i toliko o tome...Nije mi to amin u zivotu da bih se sad opterecivao toliko.;)

Meni smeta, ali ne toliko. Zapravo isto koliko mi smeta i to što klinci nivoe zovu "table" i sl.

jednu nulu sam omanuo, ali ni 5000+ nije netachna cifra u nekim sluchajevima -

programeri - 50 ljudi minimum.
grafichki dizajneri i artisti - 50ak ljudi
marketing - 200-300 ljudi
muzika i zvuk - gomila ljudi (za D2 su chak dva cela orkestra od po 100+ ljudi bili angazovani)

Blizzard ima 2700 radnika. i trenutno tri aktuelne igre, i u razvoju. saberi tu i saradnju, i marketing, i contract-ore, i dobijesh oko 1000 ljudi po igri. ili ocete da kazete da u Blizzard-u neko igra ping pong, dok ostali programiraju ?

poenta je da meni smeta rech "igrice", a verujem i josh nekima. jel fudbaleri "shutaju lopte, i trche ko majmuni" ili igraju fudbal ? shto onda nismo svi Krisitjano ronaldo ?

Igru "Uplink" su napravila 3 ortaka, programer i dizajner Chris Delay, dok su Mark Morris Thomas Arundel bili zaduzeni za marketing i ostale stvari vezane za izradu, promociju i plasiranje igre.

Originalnu "Penumbra" igru napravila je ekipa od 4-5 studenta, a na oba nastavka igre radio je tim od max 50 ljudi, ukljucujuci sve grupe koje si naveo.

Dakle, da bi neki proizvod industrije zabavnog softvera nosio status "igre", na njemu ne mora da radi vise stotina ili hiljada ljudi, a ni budzet celog projekta ne mora da bude multi-milionski.

:wave:

Igrica je termin iz vremena kada su igre bile baš to - igrice. Jedan ekran, četiri boje, kilobajtni gabariti. Malo, smešno i ponekom simpatično.
Sad nešto što dođe na dual lejer DVD-u i na čemu je radilo desetine ljudi iz vrlo različitih branši prosto ne može da se zove "igrica" pa da ga je&eš.

A da malo ne shvatamo preozbiljno pojam video igre pa sami sebe lazemo da radimo nesto visoko intelektualno.Jedno je kad kazes e igram igricu a drugo igram IGRU.Daj bre sve je to isto,igre i jesu za klince pa im se tepa igrice a sto mi nismo dovoljno sazreli nas problem.Prema tome ZIVELE IGRICE!!!!:D
Salu na stranu sva ova prica gaming trte mrte je ustvari kampanja da se neko ko ima 20+,30+,40+ ne oseca glupavo igrajuci igre,a sve u cilju sto vece zarade i ostvarivanja profita.:wave:

Samo da napomenem da postoji teorija igara koja se koristi recimo u ekonomiji i vojsci za planiranje. Igre su generalno gledano simulacije koje se odvijaju u veštačkom okruženju sa zadatim setom pravila. Igrač onda deluje na sistem i dobija povratne informacije od njega.
Naravno da postoje i totalno stupidne igre koje sasvim zaslužuju termin "igrice", ali nije u redu generalizovati na taj način. Opet, ne vidim ni zašto bih se mnogo cimao oko toga šta ko na javnom mestu kao što je forum misli i govori, imam pametnije stvari da radim u životu.

Dobro, apelovao je, ne morate ga poslušati :)
Ne znam šta očekuješ od moderatora, da edituju naslove ok, ali da idu po postovima, da lepe dodatne teme, ne znam šta konkretno?
Trebalo bi da se reorganizuje i deo foruma o igrama, možda ne bi bilo loše imati jednu edukativnu temu, ali o tom potom, ne treba pred rudu.
Uglavnom, suludo je tražiti da se to kvalifikuje kao uvreda - i ti onda vređaš pošto to nisu video igre već kompjuterske igre. Možda i to nekog vređa, pa insistira da budu računarske igre itd itd i tako u krug :wall:

I nema potrebe za tim galamdžijskim fontom, ne vređaj nam intelekt takvim virtuelnim vikanjem :smash: :D

Nijedna igra nije igrica,
Sve kompjuterske igre su u isto vreme i video igre.
Potpuno podrzhavam Igoritzu.
Ovo se mozhe reshiti postavljanjem filtera koji menja igrica u igra.

kako ne shvatate, ovo nije isto shto i pljuvanje lelekoma. ovo je edukacija, u srbiji naravno ispravljanje krive drine jer su svi najpametniji.

A da mi to zovemo game poshto zvuchi vishe kool od IGRA. Igore, kako je onda moguce da ti ne smeta da te zovemo Ig(o)rica :p

Apel primljen k znanju.

Saljivdzije bi mogle da se uzdrze od komentara.

Tema je zakljucana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno