Šta je novo?

*.ape2mp3 pitanje

Učlanjen(a)
10.09.2003
Poena
680
skinuo sam album u .APE formatu sa .cue fajlicem.
.cue kada idem preko nera ne otvara, alcohol 120% ne mountuje.
na netu sam nasao neki all to mp3 konvertor i prebacio ape u mp3, ali mi je prebacio album kao celo, nije mi podelio po pesmama. jel to tako mora ili ne mora? nikad se nisam susreo sa ovim formatom (za koji uzgred budi receno ne razumem ni koja mu je svrha)

najlakse je preko foobar2000. on će otvoriti .cue i prikazati sve pesme a onda ih sve selektuj pa desni klik i Convert to... Onda biraj MP3 i to je to

hm, evo probao i ne radi. nece da otvori ni cue ni ape. inace u properties pa files, ne vidim ape ili cue

Probaj taj MP3 da podeliš sa MP3 DirectCut. On ima autodetekciju "tišine" a mislim da može da koristi i neke cue fajlove (nisam siguran, to nisam probao). Ja sam uspešno njime podelio neke takve albume.

APE je Monkey's Audio format, jedan od boljih lossless formata.

Poslednja izmena:
1. www.monkeysaudio.com
2. Konvertuj .ape u .wav
3. Otvori .cue u notepadu i ako je specificiran .ape fajl, promeni mu ekstenziju u .wav (naravno taj novi dekodovani .wav mora biti u folderu sa .cue fajlom i zvati se onako kako piše u .cue fajlu)
4. Montiraj .cue na virtuelni drajv
5. Izgrebuj virtuelni disk u .mp3 programom po želji

Ape je lossless format i to mu je svrha. Nesto poput jako velike kompresije wav formata, a bez gubitaka.

Svrha mu je da konacno (iako nikad nece, jer i vrapci na grani cvrkucu mp3) pobedi gadni mp3.

Poslednja izmena:
hvala svima.
skinuo sam i instalirao majmuncheta. sada mi ga vidi i winamp. ne moram ni da ga konvertujem, no probacu cisto da vidim.
ima oko 890kbs

mmilovan je napisao(la):
Svrha mu je da konacno (iako nikad nece, jer i vrapci na grani cvrkucu mp3) pobedi gadni mp3.
Zato sto zauzima vise :S:

mmilovan je napisao(la):
Ne mora da znači... Pogledaj kako se uvećavaju hard diskovi i ubrzava Internet. Za 10 godina će i vrapci cvrkutati da je besmisleno pogoršavati kvalitet zvuka da bi se uštedelo par GB na disku od 10 TB.

ljudi sa bilo kojim hifi uredjajem se ocigledno cuje razlika izmedju mp3 i lossless (ape, wav...). to vam je skoro kao vinil i losije snimljen cd

Nazad
Vrh Dno