Šta je novo?

APC UPS = par pitanja oko baterija i data kabla

Gorr

Znamenit
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
1,025
Moja oprema  
CPU & Cooler
CPU: INTEL Core I9-10900KF 10-Core 3.7GHz (5.30GHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 Black
Matična ploča
MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI
RAM
KINGSTON DIMM DDR4 64GB (2x32GB Kit) 3600MHz HyperX FURY RGB
GPU
Gigabyte Aorus RTX 2080 SUPER 8G
Storage
SAMSUNG SSD 970 EVO PLUS 1TB NVMe M2, Seagate 6TB IronWolf Pro NAS
Kućište
Be quiet! BGW34
Monitor
Dell U2713HM
Ostale periferije
APC SmartUPS 1000
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeh polovan APC UPS CS650, pa me interesuje sledece:

-ima li kod nas negde da se uzmu original baterije, cisto za ne daj Boze, koliko shvatih njihov vek je oko 3 god

-uz UPS nisam dobio data kabl, a izgleda da je gotivna fora, zna li neko gde i to mogu da nabavim? On sluzi da komp sam odradi shut down kada nestane struje, meni bi to znacilo posto radim 3D, pa komp cesto ostane sam da renda...

TIP: Kada nabavis kabel skokni i do apc sajta i skini najnoviju verziju softvera. Meni je mnogo preglednija i zgodnija.

Spirit je napisao(la):
Uzeh polovan APC UPS CS650, pa me interesuje sledece:

-ima li kod nas negde da se uzmu original baterije, cisto za ne daj Boze, koliko shvatih njihov vek je oko 3 god
...

Veruj mi - ne zelis da kupis originalnu bateriju za APC ;)
Ima ih, cena je oko 40EUR + PDV...

Baterije za UPS su (uglavnom) standardizovane, tako da je najpovoljnija kupovina baterija koje se koriste za alarmne centrala - baterija 12V 7Ah kosta oko 15EUR...

@BigBoy:
hvala za hint, samo jos kada bih nasao kabl... Kakav je nastavak sto ulazi u komp, USB pretpostavljam? Pitam da vidim moze li neki drugi da se iskoristi, ili napravi

@Paja:
LOL
Pa jos malo pa me toliko izasao ceo UPS, dobro da znam :)
Nego, baci hint gde mogu da se nabave te baterije za alarmne centrale, ako su dimenzije iste ne vidim zasto ne bi moglo

Poz, i thanks for help!

A sada, ajd ako neko zna gde da uzmem kabl, ipak bih voleo da iskoristim sve prednosti ovog modela

a gde mogu uopste da se nadju nove baterije apc?

Imam stari ups 300, pa bi mozda trebalo da ga skoro obnovim....

Enel ups, Tehnicom, vjerovatno ih ima još...

Ovaj konektor sto ulazi u APC je neki ko UTP (8 parica) ali ima 10 parica. Na drugom kraju je USB. Ne bi bilo problem napraviti nego ne znam od cega je ovaj prikljucak sa 10 parica????

Poslednja izmena:
Vrh Dno