Na APC UPS GR 400 ,koji koristim već 4-5 godina, mi je crkla baterija.Bateriju,čija je oznaka APC RPC106,mogu da nabavim po ceni od cca 40eura, što mi je za ovu vrstu ups-a neisplativo.Na samoj bateriji,kao i na ups pa, čak i na sajtu APC, za ovu bateriju na postoji istaknuta ni voltaža a ni kapacitet, a bez njih ne mogu ni da tražim adekvatnu zamenu /a ni vajni menađžeri koji zastupaju Apc u Beogradu nemaju pojma/.Pretpostavljam da je 12v i 6 ili 8 amph.Osim toga i veličina same baterije je u odnosu na standardne 12v i 7 ili 9 amph,različita.Naime,ova originalna je za oko 12mm uža,pa tako ove "naše" ne mogu da stanu u ups,odnosno,poklopac baterije ne može da se zatvori.
A sada pitanja i ako znate pomagajte:
-Da li je originalna baterija/rpc 106/ 12 V i kapaciteta 6,7,8 ili 9 amper sati?
-Ako stavim zamensku bateriju od 12V i 7amph koja može po dužini i visini da stane u ups/na predvidjeno mesto za nju/bez poklopca baterije zbog veče širine-da li će ups da radi?Naravno da bez probe nema odgovora na ovo-samo ne bih hteo da mi zbog neodgovarajućeg napona crkne i sam ups.
Ako znate pomagajte!
A sada pitanja i ako znate pomagajte:
-Da li je originalna baterija/rpc 106/ 12 V i kapaciteta 6,7,8 ili 9 amper sati?
-Ako stavim zamensku bateriju od 12V i 7amph koja može po dužini i visini da stane u ups/na predvidjeno mesto za nju/bez poklopca baterije zbog veče širine-da li će ups da radi?Naravno da bez probe nema odgovora na ovo-samo ne bih hteo da mi zbog neodgovarajućeg napona crkne i sam ups.
Ako znate pomagajte!