Šta je novo?

APC Smart UPS 1000 zujanje u toku rada?

Wizz

Čuven
Učlanjen(a)
02.01.2004
Poena
620
Nedavno sam kupio APC Smart UPS 1000 (SUA1000I) preko oglasa, zamenio obe baterije novim i ups radi OK. Jedino sta mi smeta je konstantno zvuk koji se cuje iz njega dok je pod naponom, bilo ugasen ili ukljucen konstantno se cuje neko zujenje/prstanje iz unutrasnjosti UPS-a koje na delic sekunde prestane pa onda jedno 20tak sekundi opet zuji i tako u nedogled... Kada mu otkacim kabl od napajanja onda vise nema zujanja. Iritira preko noci kada je tisina...

Zanima me da li je ovo normalno ili mozda treba da ga odnesem na servis??

Probao sam preko software-a da mu smanjim Power Quality Sensitivity na MEDIUM i LOW, ali se nista nije promenilo....

Ne znam za taj model ali imam kod mene od skoro XL750 i on u sebi ima ventilator koji radi non stop, zavisno od opterecenja povecava ili smanjuje broj obrtaja. Imam isti problem koji resavam tako sto ga prvo iskljucim na dugme da ugasi signalne LED, prekinem mu napajanje na razvodniku s prekidacem i onda ga ugasim skroz drzanjem dugmeta za gasenje 3-5s.

Ovaj nema ventilator, buka je elektonske prirode - kao npr. zujanje trafoa.

Napon mreze je normalan? AVR u samom Ups-u ne radi? [sija srednja led dioda,od tri koje se nalaze sa leve strane i pokazuju normalan napon, prenapon ili podnapon].
Ako se to desava i kad je ugasen, imas problem u samom uredjaju...Moguce da je samo transformator [stegnuti limovi i lak].
U principu, svaki trafo se malo cuje [blago zujanje i brujanje], koje varira u zavisnosti od opterecenja...
Ako je bas jako, nosi ga u servis.
pozz

Transformator je u pitanju,verovatno limovi,meni zuji vec godinama i kad je upaljen i kad je ugasen...navikao sam ali tacno znam kakav je zvuk.Radi savrseno,btw.

To ti trafo zuji, malo vise kada je opterecen manje kad nije, ali uvijek zuji, nema razloga za brigu.

I moj zuji ali nista strasno. Cujem ga samo uvece kad pogasim sve i to moram da pridjem blize :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno