Šta je novo?

APC BackUPS BR800I

madness99

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2006
Poena
319
Pre nekih mesec dana sam kupio ovaj ups,po uputsvu sam ga drzao ukljucenog bez uredjaja na njemu 12h i tek onda nakacio uredjaje.

Moja konfiguracija je sledeca:
Intel E6750
Asus P5KC
2x1GB Geil Ultra DDR2 800Mhz
XFX 8800GTS XXX Edition
SkyStar 2 PCI
WD500AAKS
Hitachi 250GB SATA I
Pioneer 212D
Plextor 750A
Chieftec napajanje 450W
Samsung 730BF
Nista nije klokovano niti budzeno,sve je na defaultu.

Kada nestane struje ili probam Self Test komp se momentalno ugasi i UPS pisti i pise overload na njemu,program ne belezi da je ups bio preopterecen niti sta.

Trenutno u njegovom programu pise da se na bateriji koristi 176W.

Instalirao sam sve potrebno sa njegovog diska i povezao kabal.Jos na UPSU mi se nalazi Stampac HP1010 na Surge ne na bateriji.

Jel ima neko ideju ili predlog kako da ovu situaciju ili je ovo bila promasena investicija:mad:

Hvala unapred

Verovatno zbog Chieftec napajanja....

Nisam strucan da opisem u cemu je fora, ali "opste je poznato" da chieftec napajanja sa APC UPS-evima hoce da rade ovo sto si ti opisao...

Navodno neka zastita unutar napajanja odreaguje kada ups prebaci na bateriju, a to ups konstatuje kao preopterecenje...

Probaj sa drugim napajanjem.

Ili jednostavno kod nekoga na drugom kompu, sa drugim napajanjem, pa mozes da zakljucis da li je ups ispravan uopste...

Turbo
:wave:

UPS je ispravan:)

evo sada sam ga nakacio na drugi komp,evo konfiguracije

ABIT NF7
AMD Barton 2500+
2x256
Pioneer 111D
120GB ATA
FX5200
Leadetek Expert TV2000
SB 5.1
Philips 17 CRT
Chieftec 350W

Trenutno u APC Programu pise da koristi 167W,radi na bateriji evo vec 10 minuta,izgleda da je mog napajanja:mad:Jel ima jos neko neki predlog kako da resim problem

Mislim da ti je jedino resenje da promenis napajanje ili ups.Nisam video da je neko uspeo da resi taj problem izmedju chiefteca i apc-a.Ali ne reaguju svi chiefteci tako,ne mogu sad da se setim ali mislim da samo dve serije imaju taj problem.

jel neko zna koje su serije chiftec-a problematicne?
ja imam lc power i chieftec 360w (onaj matori) oni se slazu pa kad upgardujem da ne naletim...

Gps серија има тај проблем.

Nazad
Vrh Dno