Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Pošto mi je Gaggia Viva procurela, negde oko silikonske gume na grupi (oštećena), a otišli su i oni plastični klizači na grupi po kojima klizi portafilter kada se zaključava, u potrazi sam za novim aparatom. Razmišljao sam o Sage Bambino ali mi je za sada skup, kakvo je vaše mišljenje o ovom Xaomi aparatu, da li je bolji ili makar isti kao Gaggia Viva?

Teško.

Koliko kafa je spremila? Naša u firmi je trebalo da otegne papke odavno. Lud aparat za te pare.

Mogu da uporedim oba aparata pošto sam uzeo xiaomi za drugi stan i viva je bolja. Doduše na vivi je depress ručka, xiaomi je stock. Steamer na vivi dosta bolji. Ako već imaš vivu i neke dodatke za nju uzmi je opet a stara neka ostane za delove.

Ili rols rojs za malecke mašine:

Nije ovo puno para ako ne laže cenu.

Na KP je većina ponuda virteulna.

Bambino plus je bio dobra kupovina dok su, cenovno, bili od 250 do 300e (obican Bambino, za nekih 220- 250e je bolja kupovina, po mom misjenju). Za 400e bih pre uzeo, recimo, Gemilai Owl (3006 serija), npr.

Poslednja izmena:
Ne pijem kafu sa mlekom tako da mi steamer ne igra nikakvu ulogu, bili su na KP za 285e to mi je OK cena ali 400e mi je previse

Bambino plus je bio dobra kupovina dok su, cenovno, bili od 250 do 300e (obican Bambino, za nekih 220- 250e je bolja kupovina, po mom misjenju). Za 400e bih pre uzeo, recimo, Gemilai Owl (3006 serija), npr.
Nisu nikad bili 250-300eur. Bambino još i jes.

Interesantno izgleda Gemilaj. Dobar savet na prvu loptu, ako ga je moguće nabaviti.
Ne pijem kafu sa mlekom tako da mi steamer ne igra nikakvu ulogu, bili su na KP za 285e to mi je OK cena ali 400e mi je previse
Nije samo stimer razlika, drugačiji je portafilter, možda još nešto, pogledaj. Ne pijem ni ja kafu sa mlekom, ali gosti piju, idealno mi da sam spremi mleko dok ja spremam sledeću kafu.

Ne znam šta su "finije", ali ja volim loveramics egg šolje za kapućino, koje sam kupio na KP.

Čaše ili šoljice? Čaše imaš Delonghi staklene sa duplim zidom, šoljice zavisi šta tražiš.
Skoro kupih par šoljica sa narucikafu.rs.
Pozdrav

Ja poručih ove pre neki dan

@kovv
Povremeno imas i u Lidlu borosilikatne providne solje po vrlo pristojnim cenama.

Jeste ali ga nema u SRB. I sve pada u vodu
Ja imam drugara u Kini, dolazi pred svaku Novu god, pa kad mi nesto zatreba... Doduse, retko ga cimam, jer znam da mu citava familija uvek dostavi spisak za kupovinu :D
Nisu nikad bili 250-300eur. Bambino još i jes.

Interesantno izgleda Gemilaj. Dobar savet na prvu loptu, ako ga je moguće nabaviti.

Nije samo stimer razlika, drugačiji je portafilter, možda još nešto, pogledaj. Ne pijem ni ja kafu sa mlekom, ali gosti piju, idealno mi da sam spremi mleko dok ja spremam sledeću kafu.
Bili su ,Nidzo, neko vreme, makar 3-5 meseci te cene (280e novi). Ja sam kupio bambino+ od nekoga sa kp, mesec dana koriscen, za 260e i prodao ga nedugo kasnije, za isti novac. Oni nalozi iz Subotice...

Naleteo korišćen na KP, a za drugu preporuku drugar iz Kine. Ne pomaže ta informacija puno.

Ako nisi probao da naručiš taj za 280e to se takođe ne važi, jer je KP preplavljen cenama po kojima ti neće prodati robu, niti je imaju na lageru. Posebno ti iz Subotice.

Reper je neka cena u EU za nas, pa ako na KP bude koliko-toliko egal, dobri smo. U Nemačkoj je najniža cena 428€ za Plus.

Ако се ја добро сећам од тих "повољнијих" кинеза најприступачнији да нешто вреди је био "HiBREW H10A / +" . Можда може да се нађе и код нас, а и да не може, може сигурно директно са сајта да се поручи.

Vidim da je rasprava oko cene Bambimo Plus aparata. Nisam ispratio, ali ako neko kupuje, ima ga trenutno u onoj velikoj radnji na G.... u njihovoj Outlet sekciji za 44k dinara.

Koju vodu koristite za espreso ? Lik iz servisa aparata navodno kaže da je gradska voda (jug Srbije) sasvim ok za automatski moj aparat .

Ne bih se slozio, bar kad je u pitanju Nis...

Ne bih ja nigde česmovaču sipao, sem ako je neka lepa na preko 1000m n.v.

Meni odgovara ukus niskomineralizovanih kupovnih voda, a odgovara i aparatima.

Uhvatio sam akciju za BEKO CEG 7304 B aparat za kafu u jednoj od naših radnji, navodno šok cena - sa 71k na 36k popust. Kada malo bolje proveriš, nije šok, ali je ok akcija.
Poručio sam ga, treba da stigne u utorak pa javljam utiske. A vi ako imate iskustva sa istim - pišite...

Bice u Lidlu njihove Bellarom kapsule 50 kom za 1k ispada 20 din komad. Vrste Gold Lungo, Ristreto i Viola. Skoro sam kupio essenza mini, da li pasuju ove kapsule i kakav je kvalitet da li je koristio neko.

Vrh Dno