Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

moze, lepi se onom dvostranom trakicom, vec je zalepljena na plastiku. :)

Do danas nisam znao ni da imaju svoje aparate i kapsule... Jel neko imao prilike da proba? IMAG0046.jpg

Da, na poslu. Odličan ukus. Jedino mi se ove crvene kapsule nisu svidele, bile su previše kisele za moj ukus ali to je zato što su 100% arabike.

ovog puta KIMBO kafa (Napoli Italia) neka Extra Crema, po mom ukusu dosta bolja od Lavazza Super Crema-e (koja mi je malo kiselija) ova je gorcha i punijeg ukusa.... granulacija 5, temp. oko 94c......imam i Lavazza Top class ali nisam jos probao...

NpVG976.jpg
Kako dobijaš ovoliko pene? Gde ti je otprilike pressure gauge na 12h ili još ispred? Koliko ti traje extract?

Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk

Uzeo sam da probam Lavazza top class. Nije bilo Lavazza Pefetto Espresso.
Ukus je OK. Čokolada dominira. Sad dok sam fotografisao i prebirao da odvojim oštećena zrna, prsti mirišu na duvan.
Probao sam 16, 15,5 i 14g. I sa 14g se pravi kafa koja ima pun ukus. Previše pene za moj ukus (15ml na 60ml)
Na fotografiji se vidi dosta oštećenih zrna. Definitivno je Top Class samo u imenu ;)

TopClassSlika

Via RN4x

Nema ostecenih zrna za zapadno trziste ^^ Ovo levo su stvarno WTF, to ne ocekujem ni za najgoru brazilsku da se nadje :(
Da li se meni cini zbog boja ili su ovo relativno svetlo przena zrna??? Ono, bas izgleda fin light roast?
Pise li odakle je blend? Pretpostavljam Columbia sigurno cim dominira cokolada, ali moze biti i neka africka ;) A kazes na duvan smek, pa moram da probam... neke cokolade imaju tak smek, i bas mi je prijatan, iako cigarete ne podnosim organski ;)

Evo sta kaže sajt:
Full bodied blend of coffees with pleasantly balanced aromas of chocolate and dried fruit with a smooth after taste of bitter cocoa.

Origins: Natural Arabica from Brazil, high quality washed Indian Arabica and Robusta from the Island of Java.

Via RN4x

Vredi li onaj aparat Dolce Gusto koji reklamiraju na tv-u?

Cesto ih dele kada kupis odredjeni broj kutija DG kafe, pa mislim da se ne isplati ni po kojoj ceni ga inace kupiti. Jedino ako ne znas koje kafe ti se svidjaju pa ne zelis da kupujes random, ali bolje nadji nacin da ih probas.

Danas sam inace probao najgoru mogucu kafu u zivotu. Gora i od najgorih automata po bolnicama, siktera sa benzinskih pumpi i sl. El Salvador "organic" iz Aviatora. Ne mogu opisati koliko je ono losa kafa.
Imam ja visoka ocekivanja, ali do sada nijedno zrno nije spalo blizu ovoga :)

Ali nasao opet finu kafu ovih dana, da ne bude sve kritika :) Neki Yirgicheffe opet u D59B (nije znao momak koja je tacno), extra pitak, vrlo malo pene pravi. Ova ima dosta vockastih ukusa, pitka mi je skoro kao Yirgicheffe Konga.

Poslednja izmena:
^
Kahva u aviatoru ne valja?
Ja nisam probao al ko je bio kod njih rekao je da je dobra.

Pogledah juce u Merkatoru na NBG i ima nekih fensi komercijalnih kafa iz domaćih przionica. Kao da je tržište proradilo ili ja odavno nisam bio u Merkatoru?!

Via RN4x

Slagao bih te. Ako je neko redovan u NBG Merkator neka fotografiše gondolu sa espresso kafom. Gvatemala, Kostarika, Kolumbija, Java. Činilo se da ima kafe iz čitavog sveta. Cena su jake, doduše...

Sent from my KOB-W09 using Tapatalk

^
Kahva u aviatoru ne valja?
Ja nisam probao al ko je bio kod njih rekao je da je dobra.
Aviator ima bare 5 razlicitih zrna, nekad i vise. Blend im je OK, ali po meni previse gorak za espresso, odlican za kapucino!
A ovo sto mi se ne svidja je El Salvador organic zrno, to se trazi posebno, nije default.

@bmi, jesi siguran da su iz domacih przionica, nisi video neki logo?

Slagao bih te. Ako je neko redovan u NBG Merkator neka fotografiše gondolu sa espresso kafom. Gvatemala, Kostarika, Kolumbija, Java. Činilo se da ima kafe iz čitavog sveta. Cena su jake, doduše...

Sent from my KOB-W09 using Tapatalk
Pa čekaj, jel to nije ona Rioba u pakovanjima od pola kg kao u Metrou? Cene za 500g idu od nekih 800 do 1200 din..

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ne. Ima Amigos, Barcaffe, Huasbrandt, Lavazza, Doncaffe itd., ali ima i malih 100-250g pakovanja pržene kafe u zrnu domaćih przionica, a i neke organske kafe...

Via RN4x

Nadjoh na netu neki Latino Coffee Shop pa me privukla solidna cena,da li je neko kupovao kod njih,kakva li im je ova kafa? Imaju kafu u zrnu ali i mlevenu,sto meni odgovara jer nemam mlin. I pakovanja od 500g,manji ***** ako kafa ne valja :D
KAfa.jpg

E to je to... S tim sto ih ima jos sa leve strane. Hvala!

Ima na akciji u metrou Rioba, ja uzeo etiopiju i indoneziju i jednu limenku platinum Riobe. Poceo sam umesto mleka da koristim pavlaku za kuvanje, u principu mleko sa 20 posto mlecne masti. Ne stavim u velikoj kolicini a bas mi prija. I u metrou je na akciji Mizo mleko 3,6 posto masti 60 dinara.

Gde mogu da kupim Delonghi tecnost za dekalcifikaciju jer sam portrosio ovo sto sam dobio uz aparat a ne bi da koristim druge stvari dok ne izadjem iz garancije...

U uputstvu pise da nesme nikako sirce i proizvodi na bazi sumpora.. Delonghi tecnost je na bazi mlecne kiseline? (lactic acid) sta god to bilo..

Imaš u DM-u tečnost za dekalcifikaciju.

Slikao sam danas na brzinu kafhe u Merkatoru koga zanima. Slike nisu fokusirane jer sam bas zurio
https://imgur.com/a/jALeQ
E to je to... S tim sto ih ima jos sa leve strane. Hvala!
Heh, nikad nisam primetio odakle je ova kafa, a vidjao sam je i ranije ;)
Pise - iz Kafeterije.

Iz mog manjeg iskustva sa samom radnjom, imam utisak da jace peku (darker roast).

Ako neko hoce bas dark roast, ne znam kako se zove przionica preko puta Bajlonija, ali uspeli su da mi od dobrog kenijskog zrna naprave grill :D

Heh, nikad nisam primetio odakle je ova kafa, a vidjao sam je i ranije ;)
Pise - iz Kafeterije.

Iz mog manjeg iskustva sa samom radnjom, imam utisak da jace peku (darker roast).

Ako neko hoce bas dark roast, ne znam kako se zove przionica preko puta Bajlonija, ali uspeli su da mi od dobrog kenijskog zrna naprave grill :D

Kako si do sad reagovao, mislim da ti uzivas u laganoj kafi sa blagim citrusnim ukusima. Cokolada, duvan, lesnik... to sve zaobidji jer (prema mom shvatanju) ovi ukusi dominiraju u jace przenoj kafi gde ima i dosta robuste

Dobro si primetio i procenio ;)

Nazad
Vrh Dno