Boško Buha
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 09.01.2025
- Poena
- 5
Ne ne ide mi nikako. Staviću je u oglas i spustiti cenu. Nije ovo za mene.Presurizovana korpa ili ne? Koji ulaz, koji izlaz, koliko sekundi?
Ne ne ide mi nikako. Staviću je u oglas i spustiti cenu. Nije ovo za mene.Presurizovana korpa ili ne? Koji ulaz, koji izlaz, koliko sekundi?
Espresso ti je isti iz svih tih Philipsa.Jel ima neko Philips 3300 seriju, model EP3347/90? Malopre bio u jednoj firmi gde ga koriste, oduševljen sam funkcionalnoscu. Ima li šta bolje za ove pare? Espresso naravno ne može da bude kao iz profi aparata, ali mi to i nije cilj.
Čekaj staniNe ne ide mi nikako. Staviću je u oglas i spustiti cenu. Nije ovo za mene.
Znam druže. Šta uzeti onda? Kao većina ljudi danas, nisam bas najjači sa vremenom. Ustajanje, spremanje, kafa, posao, nemam kada, a i mrzi me da pravim espresso po postupku iz kafeteija. Već najjednostavnija i originalu najverniji kopija. Pijem ja i late, nescafe i sve ostalo. Ovim aparatom kapiram da bih pokrio skoro sve varijante.Espresso ti je isti iz svih tih Philipsa.
Isti je brewing unit.
Espresso nije ni kao iz najjeftinijeg delongija koji kuva rucno samlevenu kafu sa C3.
Jedino sto je brze.
U zivotu se vise ne bih vratio na to
Koliko znam, u Kafeteriji ti mogu samleti kafu koju kupiš kod njih.Jel ima neko ideju gde u Nišu da sameljem kafu za espreso dok mi ne stigne mlin sa alija?
Ja sam, do sada, najbolju kafu iz automatika pio iz Jure 😃 to mi pravi problem jer volim taj komfor, a hteo sam neki polu automatik 😄Znam druže. Šta uzeti onda? Kao većina ljudi danas, nisam bas najjači sa vremenom. Ustajanje, spremanje, kafa, posao, nemam kada, a i mrzi me da pravim espresso po postupku iz kafeteija. Već najjednostavnija i originalu najverniji kopija. Pijem ja i late, nescafe i sve ostalo. Ovim aparatom kapiram da bih pokrio skoro sve varijante.
Koliko znam, u Kafeteriji ti mogu samleti kafu koju kupiš kod njih.
Imaš jednu u Nikole Pašića i jednu u Delta planeti.
Kafa se melje uglavnom kod kuće da bi mogao da ubodeš pravu granulaciju ako praviš ristretto ili espresso na svom espresso aparatu.
A da bi ubo granulaciju, melješ dozu po dozu i ideš u sitnije kako vreme od pečenja odmiče.
Ako praviš French press, onda je granulacija uglavnom standardna.
Ja imam ovaj aparat. Apsolutno normalan za kućne uslove.Gaggia viva polako posustaje posle popravke izgleda negde je kapuckalo i kondenz je vremenom nagrizao srafove tako da gledam neku jeftinu alternativu kao zamenu
Da li je ovo ok aparat slicnih karakteristika? U medjuveenu sam uradio kuhinju i svi aparati su beli jedino je gaggia strcala pa zato gledam beli
Classic je (po meni) zahtevniji po pitanju pripreme, u odnosu na jeftinije aparate. Moguce je da je to posledica sireg (58mm), a tanjeg puck-a.Pazario sam u Bago Gaggia Classic E24. Ima mesingani bojler. Posle Gaggia Poemie ovo je viši nivo ali je espresso užas.
Da se otrujem?
Ja sam uzeo najjeftiniji EP0820/00, pogotovo sto je prednja strana matirana, nije piano black da se grebe pogledom i prilicno sam zadovoljan, a najvise sto i draga pravi kafu, jer bi umro svaki cas da moram da pravim kafu, za sebe, za nju, za goste...Znam druže. Šta uzeti onda? Kao većina ljudi danas, nisam bas najjači sa vremenom. Ustajanje, spremanje, kafa, posao, nemam kada, a i mrzi me da pravim espresso po postupku iz kafeteija. Već najjednostavnija i originalu najverniji kopija. Pijem ja i late, nescafe i sve ostalo. Ovim aparatom kapiram da bih pokrio skoro sve varijante.
Sad gledam, i nije neka razlika u poredjenju sa modelom kojim sam gledao, a dva puta je jeftiniji. Mozes li mi reci, koliko mu treba vremena ujutru pri prvom paljenju da izbaci espresso? I generalno koliko je bucan (znam da je subjektivnoJa sam uzeo najjeftiniji EP0820/00, pogotovo sto je prednja strana matirana, nije piano black da se grebe pogledom i prilicno sam zadovoljan, a najvise sto i draga pravi kafu, jer bi umro svaki cas da moram da pravim kafu, za sebe, za nju, za goste...
Onda gledaš pogrešan aparat.Hvala. Verovatno je tisa ali i skoro 2.5x skupljaReci mi samo, može li da se sipa već samlevena kafa? Imam neku mnogo povoljnu opciju za kupovinu samlevena lavaze.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari