Ima kod Shades-a: https://www.shadesofcoffee.co.uk/pi...-for-gaggia-and-some-rancilio-silvia-machinesDrugari, ako neko ima PT100 sondu sa M4 navojem za GCP, molim, neka mi pusti PM.
Planiram da radim Gaggiuino mod, ali samo za kontrolu temperature i dimmer mod, ne zelim da se zezam sa profilisanjem pritiska (za sad).
Ma ima i na Aliju za dz, nego sam mislio ako je neko porucivao vise komada, pa ostalo viska, da probam prvo u lokalu.
Koristio sam Gastroback varijantu dotičnog sage aparata, radio je godinama, ima ugrađeni mlin, jednostavno rukovanje i održavanje, jednom rečju nema bolje za te pare. Moj je otišao u zasluženu penziju, mada mi je ostalo dosta potrošnog materijala, recimo originalni jastučići za filtriranje kamenca itd.Da li neko ima iskustva sa Sage Barista Express polu-automatskim kafe aparatom? Poprilicno sam se zagrejao za kupovinu i da zamenim svoju Melittu automatika. Da li mislite da je isplativa kupovina na KP za 590e?
Bukvalno sve novo, ali dobro šta ja znam, tek od decembra sam kompletirao sve.Sa prvom rečenicom se slažem, a sa drugom ne. Verovatno porediš novo i polovno što nije fer. Bilo koji novi mlin da vredi sam košta preko 500 evra.
Hvala puno Lazo na detaljnom odgovoru. Kakav je inace za odrzavanje i da li kod njega ima nekih servisa ili samo je dovoljno kucno odrzavanje?Ja ga imam već dve godine. Planiram za godinu - dve da pređem na nešto jače, recimo na mlin DF64 i Lelit MaraX ili Lelit Bianca.
Kafa mora biti sveža, maksimalno 45 od prženja, inače se ne može samleti dovoljno sitno. Mana je što su podešavanja za mlin u koracima, tako da nije mogućno neko međupodešavanje. Kafu kupujem sveže prženu u Gradskoj pržionici.
Aparat se mora zagrejati sa portafilterom. On je spreman za upotrebu 10 sekundi posle uključivanja, ali je realno 15 minuta da prođe dok se zagreje i portafilter.
Temper je smeće, previše lagan - odmah investirati u neki temper i distributor leveler tool (2u1):
![]()
Takođe neki wdt tool:
![]()
Ne koristim pressurized basket, isključivo double unpressurized. Specijalizovao sam se za kapućino, uspevam čak i neki late art da napravim. Što se tiče espresa, nekad je sjajan, ređe ispadne neprijatno kiseo ili gorak, jednostavno nije konzistentan. Pretpostavljam da je glavni uzrok mlin.
Naravno treba dodati i neku vagicu:
![]()
Aparat je odlična ulaznica u svet espresa.
Pitaj slobodno još nešto ako te interesuje.
Imas kod nas na KP IMS sita koja pasu na Gaggiu classic - topla preporuka, pogotovo ako nadjes sa nanocoatingom. I naravno shades of coffee. To sto je originalno doslo na njoj je bas djubreSkinuo i samo kliknuo na drugu stranu. Sad je sve ok. Videcemo narednih dana. Ne mogu vise danas da pijem kafe a ponestalo i zamorcica Pogledajte prilog 373015Pogledajte prilog 373016😳
Posle 2 godine eksploatacije i oko 25kg samlevene kafe, jedino što radim je jednom mesečno dekalcifikacija, vodu sipam filtriranu iz bokala akvafor i jednom u 4 dana uradim program čišćenja sa Kafiza tabletom i dva puta sam sipao neko sredstvo za čišćenje mlina koje se samelje i očisti mlin.Hvala puno Lazo na detaljnom odgovoru. Kakav je inace za odrzavanje i da li kod njega ima nekih servisa ili samo je dovoljno kucno odrzavanje?
Loveramics, mada nisu baš jeftine. Veliki izbor boja i veličina. Postoji i crna varijanta od 150ml koja te interesuje, cena prava sitnica, oko 10e po komadu.Uz duzno postovanje, meni su IKEA soljice tesko sranje. Vizuelni segment je ok, ali ne drze toplotu uopste, nemaju adekvatan profil.
Sto znaci da ako uzimamo primarnu namenu, ja bi bas bezao od njih.
Ja sam u slicnom problemu, jer meni trebaju neke 150ml za flat white (idealno crne) i bukvalno ne pitam koliko kosta samo da su kvalitetne (normalan profil, debeli zidovi, da drze temperaturu kako treba). Sto se tice espresso soljica, tu sam morao da se zadovoljim brendiranim (najvise gotivim segafredo za ristreto, i julius menil preimum za espresso/machiato).
Ali bi bas voleo da cujem i predloge/utiske ostalih clanova.
Lonče za mleko je 330ml i jedva da ga koristim. Samo za goste@Creative_X koja je posuda *jug za mleko u pitanju (i koliko ml) ? I kako inace drzis ove 2 rucke u svakodnevnom radu?
Opali neku fotku kad ti stignu.@velko & @q4u Porucene loveramics (znam da njih koriste u Kafeteriji) 6 komada 2x od razlicitih velicina, one su mi ok, ali mi fali malo vizuelnog smeka.
Hvala puno za preporuku!
@Creative_X koja je posuda *jug za mleko u pitanju (i koliko ml) ? I kako inace drzis ove 2 rucke u svakodnevnom radu?