Ja sam bio u istoj nedoumici kod izbora mlina, narucim Specialitu za mene(ocekujuci da Single Dose ne vredi doplate) i Single Dose za drugara... Drugar odustane od Single Dose i generalno rucne pripreme kafe, ja kupim njegov Single Dose i zavrsim sa oba mlina... Specialitu nisam ni probao, dok na Single Dose pripremam svakodnevno.... Da nije ovo uletelo da drugar odustane, vrv ne bi ni kupio Single Dose.Zdravo svima,
Razmišljam već duže vreme da DG/Nespresso kapsule zamenim pravom kafom i aparatima i trebalo bi mi mišljenje iskusnijih kolega.
Dok će sa strane espresso mašine odluka biti ili na GCP-u ili Lelit Anni , odluka oko mlina je daleko teža.
Gledajući recenzije, a od aparata koji se mogu kupiti u RS ili HU sam došao do Eureka Specialita-e i Eureka Single dose mlina pa bi me interesovalo sledeće :
1. Da li je (i kolika) razlika između 55mm i 64mm noževa u pogledu kvaliteta mlevenja i extrakcije ukusa obzirom da je razlika u ceni skoro 50% ?
2. Da li u tom cenovnog rangu (450 - 600 eur) postoji neki bolji izbor, po mogućstvu da se može kupiti u Srbiji sa lokalnog garancijom ?
Mlin bi trebao da melje kafu za pripremu Espresso-a, filter i mokka kafe.
Ja iskreno cistim mlin na svakoj zameni kafe. Da budem iskren ne znam koliko vremena uzima rasklapanje, sklapanje i kalibrisanje Eureke.@kurajber nije kupljen od preprodavaca na kp. Kako kod nas nema uvoznika i distributera za Eureka, drugar koji cesto putuje preko grane nam je licno uzeo u prodavnici van sa garancijom. Doduse, ispalo je povoljnije nego da smo uzeli na kp.
Nedavno sam krenuo u koriscenje mlina, nisam ga jos uvek cistio. Planiram od prilike na 2 meseca.
Jos uvek nisam cistio pa da kazem, ali orijentaciono...ono sto sam video na netu 5-10 min za sve.Ja iskreno cistim mlin na svakoj zameni kafe. Da budem iskren ne znam koliko vremena uzima rasklapanje, sklapanje i kalibrisanje Eureke.
Ako nije tajna, za koji si se mlin odlučio ?sa 65mm burrs videcemo kad stigne kako cuci i kako sam zadovo
Jedan je 58mm a drugi 58.5mm koji dolazi uz Biancu. Wdt nemam, distributer imam od danas😄@Yellow Pinky odlucio sam se za Eureka Oro single dose u chrome boji sa drvenim detaljima, prilicno zbog vizuelnog elementa, da mi vizuelni element nije toliko bitan mogao sam da prodjem nekih 150-200e jeftinije.
@q4u veri najs... da li koristis neki wdt i cemu 2 tampera?
Sve obrnuto sorry.WDT može, ali i ne mora, posao će da završi i obična spajalica. Iz mog iskustva mnogo veću korist donosi distributer.
Koliko su koštali?Odlučio sam da promenim fabričke 64mm noževe na fabričke red speed noževe, u prvih nekoliko mlevenja razlika je neverovatna, mislim da mi je to najbolja investicija za sad 🙂Pogledajte prilog 367845