Moze sigurno da koristi i druge basket-e, uz malo modovanje koje je prosto... E sad da li moze bilo koji basket, ne znam... Moracu da istrazim... Hvala za link, by the way...
Ono sto me malo buni je onaj ratio koji bi trebalo da se gadja, 1:3 (kafa u portafilteru/"tecna" kafa)... Sa ovim manjim pressurized basketom, meni stane max 12g kafe u filter, a na izlazu dobijem 60gr kafe u solji (sa 20s ekstrakcije)... sa 30s ekstrakcije dobijem 83gr kafe u solji sto je daleko od 1:3/1:4 odnosa... Da li tu pravi "problem" taj mali pressurized basket jer ne moze vise kafe da stane ili ja nesto propustam? Kafa (neka lavazza) na ukus je dobra sa 20s ekstrakcije, sa 30s mi je nekako razblazena...
Jel neko probao one tampere sa AliExpressa?
mali off:
Imam 2 metalna filtera za AeroPress... Kupljeni u USA placeni oko 20e, doneo mi ih brat pre mesec dana... Neotvoreni... Ali sam odustao od AeroPressa i kupio Espresso aparat...
Ako nekome trebaju neka me kontaktira na pm.
Cao Momci. Ima li neko iskustva sa Capuccino napitcima sto se prodaju po velikim marketima tipa Roda, Maxi itd?
Vredi li neki cemu, neka posebna marka?
Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka
za iste pare imaš Bosch, pa bolje njega...I mene zanima automatika, jel neko imao iskustva sa ovim?
https://www.beko.com/rs-sr/proizvodi/aparati-za-kafu/aparat-za-espreso-kafu-ceg5311x
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Moze sigurno da koristi i druge basket-e, uz malo modovanje koje je prosto... E sad da li moze bilo koji basket, ne znam... Moracu da istrazim... Hvala za link, by the way...
Ono sto me malo buni je onaj ratio koji bi trebalo da se gadja, 1:3 (kafa u portafilteru/"tecna" kafa)... Sa ovim manjim pressurized basketom, meni stane max 12g kafe u filter, a na izlazu dobijem 60gr kafe u solji (sa 20s ekstrakcije)... sa 30s ekstrakcije dobijem 83gr kafe u solji sto je daleko od 1:3/1:4 odnosa... Da li tu pravi "problem" taj mali pressurized basket jer ne moze vise kafe da stane ili ja nesto propustam? Kafa (neka lavazza) na ukus je dobra sa 20s ekstrakcije, sa 30s mi je nekako razblazena...
Jel neko probao one tampere sa AliExpressa?
mali off:
Imam 2 metalna filtera za AeroPress... Kupljeni u USA placeni oko 20e, doneo mi ih brat pre mesec dana... Neotvoreni... Ali sam odustao od AeroPressa i kupio Espresso aparat...
Ako nekome trebaju neka me kontaktira na pm.
40-42k je Bosch.Hvala na odgovoru al nisam nasao Bosch za 30k
Neki link? Ovaj Beko je u Komtrejdu 30.000din
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
E da uzeo sam i taj Jacobs, lungo, 550 din 20 komada, nije loš.
Od starbucksa sam uzeo Pike place koji je ok, i onaj Blonde koji mi je fenomenalan.
[mention]svlada [/mention] auh baš šteta. Šta ne radi? Ne greje? Ne radi pumpa? Kod ranijih modela se dešavalo da naprsne grejna grupa i da curi voda.