Šta je novo?

Apache 2.0 & mod_perl 2

00101110

Čuven
Učlanjen(a)
15.10.2003
Poena
619
Imam mali problem na fbsd-u 6.2 :

pokusavao sam da instaliram neki soft koji mi je trazio noviju verziju perla.
Nakon sto sam to uradio iz portova, kada pokusavam da startujem apache, dobijam sledecu gresku:

Kod:
Syntax error on line 14 of /usr/local/apache/conf/httpd.conf:
Cannot load /usr/local/apache/modules/mod_perl.so into server: /usr/local/apache/modules/mod_perl.so: Undefined symbol "apr_bucket_shared_split"

E sad, googlao sam 2 dana ali nista konkretno nisam nasao, reinstalirao sam apache, perl, mod_perl ali i dalje nista ...

moze neko da me uputi kako da resim ovaj problem?

hvala.

Poslednja izmena:
Linux / windows? Verzije Apacha i mod_perl.so se ne slazu?

hmm, mada pazi sad ovo, zatarabirao sam taj modul da loaduje, ali on mi i sledeci javlja da ne moze da startuje i sledeci i sledeci ...
k`o da ne moze .so file-ove da loaduje? :S

Onda mozda nesto sa putanjama nije ok,... aj malo vise detalja: linux/windows ?.... gde si instalirao, itd...

(napisah ja sta je, ali ajde da ponovim)
Sledeca je prica:

Freebsd 6.2 je sa WHM-o.
Zbog nekog software-a sam morao da updejtujem ver. perla. to sam uradio preko portova (unistalirao stare, instalirao nove).
Zati pokusao da starujem apache i desilo se to.

E sad, on ovde kaze da ne moze da includuje u serv. Zato sto mu je neodredjen simbol:
Undefined symbol "apr_bucket_shared_split"

hmm, ne znam sta da radim vise, kontam da perl nije dobro install i da ne moze da deifnise ovaj arp, ali zasto onda kad ovaj zatarabiram nece sledeci ... :S

Sori, nisam obratio paznju na mala slova :D...

Prethodna verzija ti je radila? Mozda ti je upgrade izmenio nesto u instalaciji Apache-a? Probaj da uradis update Apache-a?.

p.s. Jel i na BSD-u Apache2 ima razbijene konfiguracione fajlove ?

kako mislis razbijene?

inace reinstalirao sam apache vise puta, medjutim nista ..
sve kao super prodje ali kad treba da se startuje opet isto ... ;s

Jesi li reinstalirao mod_perl? Meni se cini da se on i nova verzija perl-a ne poklapaju.

Razbijene u smislu da postoji vise conf fajlova, ne samo httpd.conf? Posto sam ja imao problema sa integracijom TomCat-a u Apache2.

Nazad
Vrh Dno