Šta je novo?

Hardver AOC Gaming U34G3XM/EU Monitor

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

iPLAY

Poštovan
Učlanjen(a)
16.09.2020
Poena
50
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Freezer 34 eSports Duo
Matična ploča
X570 Gaming X
RAM
Fury 32GB 3200MHz
GPU
XFX QickICK319 RX 6700XT 12GB
Storage
NVMe 970 EVO 500GB + 1TB / HDD 4TB
PSU
Vero M3 700W
Kućište
Titan II Pro
Monitor
Dell UltraSharp 27" U2724D QHD Black IPS 120Hz
Miš & tastatura
MX Keys & MX Master 3S
Ostale periferije
G913 TKL + G502 WiFi
Laptop
Lenovo IdeaPad 5 Pro (Ryzen 5 5600H / GTX 1650 4GB / 16GB 3200MHz / NVMe 1TB / 16" 2.5K WQXGA IPS 120Hz 100% sRGB)
Pozdrav,

da li neko od vas ima AOC U34G3XM/EU monitor i kakva su iskustva sa tim VA panelom/ghostingom/tekstom prilikom scrolla itd.
Nisam mogao nigdje naći ozbiljan reviwe za ovaj model. Trenutno koristim AOC q3279vwfd8 sa kojim sam prilično zadovoljan kada je posao u pitanju (Grafika i web dizajn) ali bi razmišljam da uzmem neki monitor sa većim Refresh rate radi povremenog gaminga u glavnom FPS naslovi.

Isto sam gledao Mi 2K Gaming Monitor 27" ali prelazak sa 32" opet na 27" "... hm.

Gaming , a pogotovo FPS gaming i VA monitori NE idu zajedno. Na RTINGS-u imas test prethodnika U34G3XM - U34G2XM
Pogledaj test, razlika je u osvetljenju i nesto boljem response time, sve ostalo je isto. Tvom trenutnom monitoru nedostaje samo malo bolji refresh
pa bi bio gotovo idealan ukoliko ti odgovara zbog velicine . Ukoliko ostavljas postojeci monitor i dodajes nov preporucio bih ti ipak 27" za igranje

Pogledao sam test na RTINGS U34G2XM modela samo nisam znao koliko je unapređen ovaj G3. Jako sam zadovoljan modelom koji sada imam, samo mi u suštini nedostaje veća Hz monitora.
Da dajem sada 500€ za sličan sa 144+ Hz mi se ne isplati.

Hvala na savjetu.

Obično se ljudi koji prelaze sa IPS na VA razočaraju odzivom...preporučujem ti da prvo negde pogledaš VA monitor u akciji.

Ako si zadovoljan veličinom i rezolucijom postojećeg monitora i samo želiš veći refresh, potraži HP X32. 32" 1440p kao i tvoj monitor, samo na 165Hz. Slabo stoji s ergonomijom i konektorima, doduše ali zato nije skup. Kod nas se pojavljuje s vremena na vreme, morao bi da vrebaš...
Kod nas takođe ima i Dell G3223D koji je pristojan ali košta 600€, što je mnogo po meni.
Kod Mađara ima Gigabyte M32q za 450€, bolji izbor od prethodna dva ako ti odgovara nabavka preko KP.

Ne znam šta ti je bitno što se posla tiče...gaming monitori u 99% slučajeva imaju wide gamut i većina ima 8bit+FRC ekrane, dakle ne true 10-bit. Ako ti tvoj AOC završava posao, gejming monitori bi takođe trebalo. Naravno, pomaže ako možeš hardverski da ih kalibrišeš...

Da li ti se isplati da uzimaš drugi monitor zarad bržeg odziva, da li da ostaneš na 32" 1440p ili da ideš na 27" (veći izbor i boje cene) ili možda ultrawide (ima jako malo high refresh ultrawide IPS moniora i nisu toliko jeftini), odluči sam...

Nazad
Vrh Dno