Šta je novo?

Antivirus za USB i preporuka za neki antivirus za XP...

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Naime potreban mi je neki USB Antivirus, tj neka aplikacija koja će se instalirati na USB i sa njega pokretati tj štititi sam flash, jer zbog prirode posla, moram usb da ubadam u razne računare koji su prepuni virusa.
Takođe, koji antivirus preporučujete za XP, ali da ima mogućnost da čim se ubaci USB on njega odma preskenira od virusa?

Za drugo - MCShield.
Za prvo - ne postoji koliko znam.

svašta sam pregledao ovih dana oko tog antivirusa za flash, ali nikakve pomoći, računari u državnim institucijama su prepuni virusa, tj uglavnomonaj što sakrije sve foldere, a ja bih to nekako da zaštitim :S

Već ti je rečeno, sam USB ne možeš da zaštitiš od virusa osim ako nemaš neki koji hardverski može da se zaključa od upisa podataka. Sa druge strane, možeš da zaštitiš svoj računar i očistiš zaraženi USB ako instaliraš MCShield.

jel moguće da je taj MCShield u stvari mailware? Nod32 i MSE mi izbacuju da u njemu ima virus :S

Ako si ga skinuo i instalirao sa ove stranice sigurno nije malware već NOD32 i MSE pokazuju false positive.

baš sa te, ali radi posao extra :)

Opasno čisti zaražene fleške, bolje od bilo kog AV programa. Ali vodi računa, nije malware baš sve što prijavi kao sumnjivo. A ti uvek možeš da upload-uješ sumnjivi fajl na VirusTotal.com i proveriš.

Evo sada sam skinuo McShield i probao ga. Istestiraću ga ovih dana, za sada ne izgleda uopšte loše ali je samo zaštita od ulaza malwarea sa USB memorije ali ne i na nju.

McShield koristim dugo vremena. Nisam nikada imao problem. Preporuka

Nazad
Vrh Dno