Cao svima! Imam aparat Lumix fz7 i cuvam ga kao oci u glavi.Nisam ga bas extra previse platio ,jer je bio na popustu,al jedva skrpih pare i za njega.Video sam se s nekim prijateljima ,i jedna ortakinja je uzela aparat da slika,pa je kao videla neku mrlju na objektivu i pocela da ga brise svojim sintetickim dzemperom koji je imala na sebi
...A ovaj jedan drug ce: Neeee! Ne smes time da ga brises!'...A ona ce:"Ma nemoj da me lozis!"...U tom momentu sam joj istrgao aparat iz ruke,dok me ortak ubedjivao da mi je 100 % ostetila antireflexivni sloj,jer se objektiv cisti samo specijalnim maramicama i cetkicama. A ja mu kazem da se ne vide nikakve ogrebotine,..a on meni kaze da one ne moraju da se vide vec mogu da budu i mikro.Kad sam dosao kuci,brisao sam ga papirnom maramicom dok se nije skroz caklio!...E sad,posto imam taj opsesivno -kompulsivni sindrom
pogotovo kad su novi uredjaji koje kupim u pitanju, moze li mi neko reci kako izgleda kad se osteti antireflexivni sloj na objektivu i kako utice na fotografiju? Da li ga je ona zaista mozda ostetila (iako se ne vide ogrebotine) ..i cime da cistim objektiv ubuduce...Hvala na odgovoru i izvin'te na iscrpnom izlaganju!..