Šta je novo?

Antialiasing i

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle, nabavio sam GF2 GTS karticu i pored mnogo opcija bune me neke:
1- Performance - balanced ? na sta podesiti ?
2-Antialiasing 0ff / 2X / 4X .... za cega sluzi sta odabrati ?
Ima li veze u 2 d prikazu ili samo u 3d
3-Antisotropic filtering - on / off ?
Cemu ovo sluzi i kako podesiti ....

Naime kartica je Elsa, u 3D je strava, ali sa 2D nisam odusevljen ( imam utisak da je voodoo3 imao ostriji i bolji 2d prikaz ) ...

antialiasing - ublazava stepenaste ivice 3d modela. GTS koristi stariji algoritam koji daje polovicne rezultate uz osetno smanjenje performansi.
anisotropic - filtriranje tekstura koje obraca paznju na perpektivu u koju je tekstura postavljena. daje bolje rezultate od bi i trilinearnog, ali je i zahtevnije.
nista od ovoga nema veze sa 2d-om, a mozes da ih ukljucis ako imas dovoljno fps-a.

Performance stavi na balanced, Aniso na OFF i Antialiasing takodje na OFF...

GT2 GTS je jednostavno suvise slaba karta da bi mogao da upotrebljavas te opcije, sem mozda u nekim starijim manje zahtevnim igrama (...ali je onda pitanje da li doticne to uopste podrzavaju).

Cak i performanse naj jacih karticica, npr. ATI 9700Pro, trpe pri upotrebi antialiasing-a, dok anisotropic zaista daje cesto fenomenalno poboljsanje u prikazu i nije toliko zahtevno, npr. kod ATI-ja se pad u performansama gotovo i ne primecuje.

Tako da mozes eventualno da probas aniso, antialiasing bolje nemoj ni da pokusavas...

2d ?

...dakle za 2D nema uticaja ?

Tako je. Nisu ih dzabe stavili u Direct3D sub meni

Nazad
Vrh Dno