Šta je novo?

anti-overclocking !!!

StevaMan

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
619
Da li je moguce tako nesto ??? 🙂
Zanima me prvenstveno kako zastiti masinu ( AMD , Intel ) od ne pozeljnog clocking-a , zato sto se radi o "deljenom" comp. SVI nacini su dobrodosli , odn. bice uzeti u razmatranje .

Poz.

Pasword Bios

Ima dva ,,Ako,, tj ako se masina ne otvara i ako se sve podesava iz biosa tj ako nije neka P1 masina pa da se sa dzamperima setuje FSB, MULTIPLIKATOR, NAPON, onda kao sto naslov kaze stai PASS na BIOS!
Pozdrav!

nema načina

Za veštog overklokera nema prepreka. Password biosa jeste zaštita ali clear cmos bilo preko tastaure bilo jumperom uklanja tu zaštitu. Drugo pod predpostavkom da je kučište zapečaćeno, i da ne radi slear cmos preko tastature (uključiš računar dok držiš pg up na primer,za neke ploče) uvek ostaje mogućnost oc iz windowsa.CPUFsb, CPUCool, speedgear1, dižu fsb. Ima i specijalizovanih programa za microstar gigabit i winfast ploče. Tu ti nikakva zaštita ne pomaže. Jedino da pređeš na linux.

Ako ploca ima jumper-e/swithc-eve namestis sve preko jumper-a/switch-eva. Neke ploce imaju cak i jedan jumper/switch koji enable-uje/disable-uje o/c iz bios-a.

Pa radi se MSI K7T Turbo ploci ( KT133A ) , koja je inace vrlo ne sretna sto se tice performansi a narocito sto se tice clocking-a . Problem je u tome sto moj burazer dopusta svojim " drugovima " FX da se izivljavaju . Zato bih " zakljucao " i hardverski i softverski ( nekim tweak-om ako postoji ) ceo sistem . Inace , ploca je morala dva puta na servis zbog !@#$ flesha BIOS-a , iz gore spomenutih razloga .

Ako je mladji burzer zapreti mu krvlju ili necim slicnim, ali ako je stariji jednostavno uzmi strujni kabl i skloni ga 🙂

Ja cu da bijem , medjutim mali je boom boom boom tako da ...
Provericu sutra da li H.Oda! ima "nesto" sto bi posluzilo 🙂
U svakom slucaju hvala svima :wave;

H.Oda ima program za oc iz windowsa softfsb ili tako nekako se zvaše, a to je ono što upravo želiš da sprečiš

uzas!
Pa sta ako se i overklokuje....
ja znam da su mnogi ljudi u tripu: "overklokovano- JAO 'ce da crkne" - GLUUUUPOOOST!
ali tacno je: overklokovanao - mozda ce da radi nestabilo i da *****ava.

evo informacije: T(1466mhz) - T(1100mhz) = (2 do 3) stepena C
radi se o XP 1600+

Ploca ionako isporucuje 1.84V po default vrednosti , D700 i nije bas neki primerak ( ovaj sto je kod mene ) za over-clocking i trece sjeb@n mi je BIOS ( 2x ) zbog neke beta verzije ... i nisam zainteresovan da neko moj Personal(ni) Computer koristi za neke svoje "poduhvate" . Sto se temp. tice , to mi je najmanja briga 😉

Inace , hvala na pomoci 🙂 😉

Najvise sto mozes da uradis je da zakljucas BIOS i da mu ukljucis flash bios protection. Doduse, ne znam koliko ce to biti od pomoci pored tvog burazera koji je kao CIH virus 🙂

Drugo resenje je da skidas komponente, kabl za struju, memoriju 😀

a trece, najdrasticnije je brutalna upotreba sile protiv sila mraka i bezumlja 😀

😀 😀

Nego , reci Fedja kad ce taj test Abit AT7 MAX ???

Nazad
Vrh Dno