Šta je novo?

Antena za dect telefon

Spils

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2003
Poena
619
bu...
hteo bih da postavim na krov antenu za dect telefon , konkretno kx - tcd410 da bi mi imao domet do kancelarije , odnosno nekih 1-2 km od moje zgeade...koja mi antena treba, gde da je nadjhem i po kojoj ceni i na kom principu to radi...plz help

ajde ljudi nije valjda da niko ne zna...btw , telefon je panasonic kx - tcd 410....kakva bi mi antena za to trebala??

Ja sam za Senao telefon koristio obicnu jagi antenu (TV), samo stoji u vertikalnoj, a ne horizontalnoj ravni.

mslim da ce ti trebati neki pojacivac signala ili tako nesto ... ali koliko sam upucen, pojacivaci mogu samo da udvostruce pokrivenost baznom stanicom.
vidi na panasonic-ovom sajtu da li postoji tako nesto, posto znam da siemens postoji ...

ajde mi malo pojasnite plz shta tachno da uradim sa tom jagi antenom ili sa pojachivachem poshto mi to nije jacha strana

boggyman je napisao(la):
...posto znam da siemens postoji ...

OVO me jako interesuje, pa ako može nešto malo preciznije...

cheers

pa i mene interesuje jer bih ja od toga napakovao za panasonic...al ljudi cute

Evo, za cas cu da resim tvoj problem!

Kao prvo-odustani od te akcije ;P
Dect telefone ne mozes da koristis kao telefone velikog dometa.
Koju god da stavis antenu, dect ima domet nekih 200m (npr. od baze do slusalice) i to samo pri optickoj vidljivosti! U kucci to pada na 2 sprata.
Znaci to sta imas koristi u kucci, a za hrabrije poduhvate se otvori i kupi tel. velikog dometa, imas u oglasima (Senao i sl.) :wave;

Vrh Dno