Šta je novo?

Antec TriCool fanovi, 4pin(molex) to 3pin adapter...

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Znaci interesuje me gde mogu da se nadju Antecovi 120mm TriCool fanovi sa plavim diodama. To su isti kao oni koji dolaze sa antec nine hundred kucistem.

Takodje mi treba adapter uz pomoc kojeg cu moci da povezem fanove (koji imaju samo 4pin molex-e) sa 3pin (male) prikljuckom na fan kontroler.

Hvala unapred za info.

Prilozi

• 4pin3pinfull.jpg
    4pin3pinfull.jpg
    5.3 KB · Pregleda: 87
1.i mene isto zanima

2.to ti nece uspeti, tj neces moci da kontrolises fanove preko fan controlera tako, nazalost.

2.to ti nece uspeti, tj neces moci da kontrolises fanove preko fan controlera tako, nazalost.

Zasto ne bi uspelo? Fan kontroler regulise brzinu obrtaja tako sto "daje" manje ili vishe "struje" ventovima (laichki recheno :)) Treba ih samo nakachiti redovno, a ne bih da majstorishem (citaj: sechem molexe i stavljam 3pin male prikljucke).

pa , kroz taj molex idu crni i crveni kablic samo, zuti bi trebalo da je za ocitavanje/regulaciju obrtaja. Znam sta hoces da uradis, ja imam taj kablic, probao sam to da uradim i nije htelo :(

Najbolja stvar bi bila da povezes SVE antec900 fanove u jednu liniju molexa i onda turis na kraj te linije taj molex u 3pin fan, 3pin na fan controler i da kontrolises SVE odjednom, al ne moz :(

pa , kroz taj molex idu crni i crveni kablic samo, zuti bi trebalo da je za ocitavanje/regulaciju obrtaja. Znam sta hoces da uradis, ja imam taj kablic, probao sam to da uradim i nije htelo :(

Najbolja stvar bi bila da povezes SVE antec900 fanove u jednu liniju molexa i onda turis na kraj te linije taj molex u 3pin fan, 3pin na fan controler i da kontrolises SVE odjednom, al ne moz :(

Koliko ja znam taj zuti kablic ti je potreban samo ukoliko zelis da pratis obrtaje (bar je tako sa mojim fan kontrolerom, koji je bez displeja). Moguce da je tvoj fan kontroler regulisao voltazu ventilatora na osnovu ocitavanja obrtaja i da ti zbog toga nije funkcionisao (pretpostavljam da je doticni sa displejom).

Sto se tice povezivanja na jednoj liniji molexa, bilo bi dobro ukoliko posedujes dovoljno jak fan kontroler (koji moze dovoljno struje da im dodeli). Moj ima 6 grana, na svakoj po 7W. Na maksimalnom broju obrtaja (2000) tricool 120mm fanovi zahtevaju 2.9W. To znaci da mogu maximalno dva 120cm fana da stavim na jednu granu.

Nego rece da imas taj adapter, ajde majke ti reci gde i po kojoj ceni si ga nabavio?

moze da se vezu na fan kontroler nije problem, evo ja sam vezivao tako neke fanove koji su imali molex samo bez zute zice. Zuta je samo RPM monitor, znaci fan kontroler (u mom slucaju Cool Drive 4) bez problema regulise obrtaje jer smanjuje ili povecava struju ventilatoru, samo sto na dipleju uvek stoji 0000 rpm ali se zato okom vidi i uhom cuje da se ventovi smanjuju ili povecavaju

p.s.

Nisam koristio adaptere nego sam direktno na zice povezao neki stari 3 pin konektor, a adapteri se inace dobijaju uz vecinu 12cm fanova, CM daje uz svoje kulere

Poslednja izmena:
moze da se vezu na fan kontroler nije problem, evo ja sam vezivao tako neke fanove koji su imali molex samo bez zute zice. Zuta je samo RPM monitor, znaci fan kontroler (u mom slucaju Cool Drive 4) bez problema regulise obrtaje jer smanjuje ili povecava struju ventilatoru, samo sto na dipleju uvek stoji 0000 rpm ali se zato okom vidi i uhom cuje da se ventovi smanjuju ili povecavaju

p.s.

Nisam koristio adaptere nego sam direktno na zice povezao neki stari 3 pin konektor, a adapteri se inace dobijaju uz vecinu 12cm fanova, CM daje uz svoje kulere

Tacno tako. Danas sam uz malo truda sve fanove u Antec 900 povezao na fan kontroler. I sve radi kako treba. Jedino ostaje pitanje gde BRE moze (ako uopste moze) da se nadje Antec TriCool 12cm fan!

ovo i mene zanima, imam 2x CM 12cm dodate na Antec 900 kuciste, jesu oni tihi ali nemaju protok vazduha koji ima Antec, hlade ali nije to to sto ja hocu, ovi Antec na MIN se ne cuju uopste a imaju duplo veci protok vazduha od CM-a, znaci pod ruku se oseca hladniji vazduh iz Antec fanova nego iz CM

ovo i mene zanima, imam 2x CM 12cm dodate na Antec 900 kuciste, jesu oni tihi ali nemaju protok vazduha koji ima Antec, hlade ali nije to to sto ja hocu, ovi Antec na MIN se ne cuju uopste a imaju duplo veci protok vazduha od CM-a, znaci pod ruku se oseca hladniji vazduh iz Antec fanova nego iz CM

Moracu da modujem stranicu (da spustim fan za 1cm) da bi mi stao 120mm cooler - smeta mu ogromni Hyper212 :p Ali pre toga sam koristio CM sa plavim diodama, to je ok. Upotrebio sam jos jedan CM (unutar kucista, uz pomoc onog dodadnog plasticnog adaptera). Dok prednji fanovi rade na min obrtaju protok je jednak, ali cim ih ubrzam, taj CM stvara problem - ne moze da prati brzinu, zato mi treba jedan, ali vredam TriCool :)

Nazad
Vrh Dno