Šta je novo?

Anonimnost?

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Interesuje me kako je moguće, dok sam koristio Zonealarm Pro i gde sam podesio da mi se ne vidi IP, da me na nekim sajtovima obaveste o mom IP-u. Da li je upošte moguće biti potpuno anoniman pri poseti nekim sajtovima ili pri slanju pošte? Nemam nikakve hakerske namere niti to znam da radim, već me prosto zanima mogućnost anonimnosti na netu. Ako je od važnosti, trenutno sam na XP-u.

Dabar je napisao(la):
Interesuje me kako je moguće, dok sam koristio Zonealarm Pro i gde sam podesio da mi se ne vidi IP, da me na nekim sajtovima obaveste o mom IP-u. Da li je upošte moguće biti potpuno anoniman pri poseti nekim sajtovima ili pri slanju pošte? Nemam nikakve hakerske namere niti to znam da radim, već me prosto zanima mogućnost anonimnosti na netu. Ako je od važnosti, trenutno sam na XP-u.
Poenta firewalla je da ne mogu da ti pronađu ip korišćenjem skenera. Ako ti posetiš neki sajt on mora da zna tvoj ip jer mora da zna sa kim komunicira.
Anonimnost se može postići korišćenjem anonimnih proxy-ja. Ima dosta programa koji to rade. Ja preporučuje AdMuncher i njegovu IP Scramble opciju.

Ja sam nacuo da na taj nacin usporavas internet konekciju jer podaci moraju da prodju kroz virtualni server koji generise uvek razliciti IP.

Da li je ovo tacno ili to samo neki strucnjak zeza ???

Sa ZAP-om sam imao u proseku 20 napada, za, otprilike, sat i po surfa po svakakvim underground/warez sajtovima. Onda sam prešao na Kasperskog, a u njemu ima mnogo zgodna opcija STEALTH! Od tada, imam jedan napad u 3-4 dana. Pa sad sami procenite.

Diskutabilno je sta koji program prijavljuje i sta tretira kao napad, pa se ne moze tako porediti...

thunderchase je napisao(la):
Sa ZAP-om sam imao u proseku 20 napada, za, otprilike, sat i po surfa po svakakvim underground/warez sajtovima. Onda sam prešao na Kasperskog, a u njemu ima mnogo zgodna opcija STEALTH! Od tada, imam jedan napad u 3-4 dana. Pa sad sami procenite.
Ja sam probao Kaspersky Anti-hacker 1.5, ali mi se u par navrata restartovao računar pa sam ga uklonio. Ne znam da li je to što koristim KAV 4.5 pa dolazi do nekog konflikta, ali kad sam anti-hackera izbacio to mi se više ne dešava.

rakabencmark je napisao(la):
Ja sam nacuo da na taj nacin usporavas internet konekciju jer podaci moraju da prodju kroz virtualni server koji generise uvek razliciti IP.

Da li je ovo tacno ili to samo neki strucnjak zeza ???
Naravno da je tačno. Pogotovu što se za pravu anonimnost veza mora uspostavljati preko više servera. Ali to je cena koja mora da se plati.

Dabar je napisao(la):
...

Ja sam probao Kaspersky Anti-hacker 1.5, ali mi se u par navrata restartovao računar pa sam ga uklonio. Ne znam da li je to što koristim KAV 4.5 pa dolazi do nekog konflikta, ali kad sam anti-hackera izbacio to mi se više ne dešava.
Ovo je poznat problem. Caka je u tome što moraš prvo da instaliraš Anti-Hacker, pa KAV. Nemam pojma što je tako...

Nego, stalno pričate o anonimnosti, napadima i tim stvarima (i to većina očigledno bez nekog znanja o tome). Jel neko od vas zaista doživeo neki napad pa vam treba ta "anonimnost"? Ne račinam Blastere i ostale "automatske" hakere. Znači da je jedan lik za kompom potrošio svoje dragoceno vreme da bi vama napakostio?

Nazad
Vrh Dno