Šta je novo?

Annoying problem, WinXP

• Začetnik teme Začetnik teme Toma
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Toma

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
Problem je smesan, ali stvarno mnogo nervira.
Posle instalacije Caesar IV igre, ali neke ruske verzije, pojedini prozori nevezani za igru su se izmenili. U attachmentu je primer koji me najvise nervira. Nikako ne mogu da vidim ceo prozor printing preferences. On ne moze da se prosiri, a scroll bara nema. Kao sto i sami vidite, kao da je font uvecan i to ne samo font, nego nekako sve komponente u tom prozoru.
Kako da sve vratim u normalu?

p.s. Igra je naravno odmah uninstalirana (cim sam video da je Ruski jedini jezik za izabrati) ali je problem ostao.

Prilozi

• problem.webp
    problem.webp
    24.3 KB · Pregleda: 76
1. Probaj log out pa log in da se resetuje keš fontova, ili još bolje reboot
2. Idi start > run > win.ini i vidi da li postoji vrednost SystemFont=nešto, i ako postoji obriši ceo red.
3. Idi start > run > regedit i otvori ključ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes, pa proveri šta stoji u vrednostima MS Shell Dlg i MS Shell Dlg 2. Za prvu treba da bude Microsoft Sans Serif, za drugu Tahoma. Ako nije, namesti da bude pa restart.

1. Probaj log out pa log in da se resetuje keš fontova, ili još bolje reboot
2. Idi start > run > win.ini i vidi da li postoji vrednost SystemFont=nešto, i ako postoji obriši ceo red.
3. Idi start > run > regedit i otvori ključ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes, pa proveri šta stoji u vrednostima MS Shell Dlg i MS Shell Dlg 2. Za prvu treba da bude Microsoft Sans Serif, za drugu Tahoma. Ako nije, namesti da bude pa restart.

1. Nije pomoglo
2. Ne postoji takav red u win.ini. Font se pominje samo u jednom redu i sve sto pise u njemu je: [fonts]
3. MS Shell Dlg = MS Sans Serif, 204; MS Shell Dlg2 = Tahoma;
Iza skoro svakog fonta pod ovim kljucem mi stoji: ,204

Imas li jos koju ideju? Meni se cini da nije samo font los vec i da su sve komponente u ovom prozoru uvecane.

Hvala za pomoc u svakom slucaju

Komponente se uvećavaju prema fontu. Inače to je osnovni System font koji se koristi u prozorima kada nema nijedan drugi font predstavljen kao shell font, tako da je nešto u registriju oštećeno.

OK.
Ako neko zna sta je to nesto u registry-ju sto je osteceno, nek se javi.
Do tad :wall:

Hvala

Nazad
Vrh Dno