Šta je novo?

ANNO 1404: Dawn of Discovery

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Za sve ljubitelje ANNO serijala.
dawnofdiscovery.jpg

Dawn of Discovery takes place in the year 1404, when King George's land is suffering from severe droughts and brutal famine. Aware of his people's distress, the king calls on his two sons, William and Edward, to acquire new territories in order to produce enough goods to satisfy the needs of his empire's inhabitants. Whereas Edward suggests aggressive means to collect the precious resources, his brother William offers a peaceful solution, proposing to explore new and unsettled lands in the south of the kingdom. With his Father's blessing, William heads south to the mysterious Orient and returns with valuable new technologies such as the water pump that allows dry lands to be cultivated in order to produce enough food for the people. But there are still many unmet needs within the king's empire, and players are tasked with the mission of fulfilling those needs while both expanding and sustaining the vast society.

Dawn of Discovery Announced
Uniquely designed for each platform, this new game allows players to Create their own flourishing empire.

Published by: Ubisoft
Developed by: Ubisoft
Genre: Real-Time Strategy
Release Date: Q3 2009

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ez9Z4rWxNTA&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ez9Z4rWxNTA&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Haha, nije loše. U prvi mah mi je delovao kao AoE, ali razlikuje se taman koliko treba. Sviđa mi se ova klasa prosjaci. =) To bi trebalo da se ubaci i u The Sims, ako već nema. =)

Odigrao sam demo i proslu anno 1701 igra je odlicna, danas je izasla i puna verzija teska 4,3gb.

Poslednja izmena:
Today Ubisoft announced Dawn of Discovery, a real-time strategy and simulation game specifically designed for the Wii home video game system, the Nintendo DS hand held system and PC.

"We're pleased to be bringing the brand new, uniquely designed game to not only the PC and Nintendo DS, but also to Wii for the first time."

Meni nista nije jasno?

Poslednja izmena:
Joj. Bar da nisu stavili 1h limit na demo, mogao bi lepo da se gustira dok se ne kupi igra.:smash: Inace lepo je sve optimizovano. Igra fino radi na mom setupu u 1024 rez sa max detaljima dx9. Jedva cekam full. Smorio me vise Grand Ages Rome:)

Poz

Posle duže bolesti igra je uspešno izlečena ;)

Napokon Rusi priskocili u pomoc :)
Uzivacu veceras...

Nažalost lek nije potpun :(.
Kod mene a i kod dosta drugih ljudi igra radi znatno lošije od demo-a sa usporenjima prilikom prikaza UI-a.

Takodje...znam da nemam neku masinu, ali demo mi je sasvim ok isao na low podesavanjima, ali sa texturama i jos nekim stvarima na medium. Sada kada stavim sve na low, opet imam ispod 20 fps, pa cak padne i na 5,6 u pojedinim situacijama. Ne znam dal je to zbog leka ili su jos nesto ubacili u full verziji

Jedan mali glitch koji mi je zapao za oko. Rotiranjem kamere rotira se i izvor svetla.

Ostalo je sve ql sto se grafike tice. Posebno mi se svideo wake oko brodova. Ne znam da li je i u jednoj drugoj igri to tako dobro odradjeno?

Poslednja izmena:
Jedan mali glitch koji mi je zapao za oko. Rotiranjem kamere rotira se i izvor svetla.

Ostalo je sve ql sto se grafike tice. Posebno mi se svideo wake oko brodova. Ne znam da li je i u jednoj drugoj igri to tako dobro odradjeno?

Da nisi kliknuo na "Play as Sun"? :D

Dali jos neko ima problema u Windows 7 sa znase vec cime (dalje u tekstu zvc) ili je to jos uvek do zvc? Jer igru posedujem vec par dana ali nikako da je nateram da radi, pa vec sam je dva ili tri puta instalirao i reinstalirao jer nesto uvek pokvarim sa ubacivanjem zvc!

Ajde ako neko ima ispravan zvc neka posalje link na private gde da se skine i neka objasni kako je uspeo na Windows 7 da natera igru da radi? Hvala

Ne radi na win 7, moraces da sacekas jos malo

Meni. Na visti nisam uspeo da je pokrenem. Lekic ne radi kako treba! Moram da posetim drugu apoteku.

Trojancina na kvadrat! nisam mogao da udjem u anno direktorijum..momentalno mi blokira racunar!
Lek za vistu i win 7 ne radi..ceka se doradjena verzija. takodje je zabelezen nenormalan pad performansi u igri! treba malo bolji lek ;)

Kod mene na XP-u sa Avastom ne prijavljuje nista, a u igri fps pada kad kliknem na Harbor nekog od pc playera ili uradim bilo sta sto ima veze sa PC igracima, znaci nije dobar nema veze vredi cekati drugi...

mali offtopic;
ako je neko igrao anno 1701 sunken dragon u mrezi (obican anno 1701 je bila nemoguca misija za igrati u lanu..to su mnogi potvrdili na netu pa smo i zato instalirali sunken dragon jer u readme fajlu pise da su ispravljenje greske vezane za multi) nadam se da moze da mi pomogne.
burazer i ja vec 2 dana bezuspesno pokusavamo preko hamachija da pokrenemo ovu igru..al nema teorije! pootvarali smo silne portove, imamo iste verzije...ali nece.
prvo nam je izbacivao gresku da nemamo iste verzije..onda smo otvorili sve neophodne portove i sada kad on kreira igru..ja ga vidim u lobiju ali nema sanse da se konektuje..samo pise tipa connecting.a kad ja kreiram on mene (moju igru) NIKAD ne vidi u lobiju.
ako ima neko ovde ko je igrao doticnu igru preko hamachija do neba bih mu bio zahvalan ako moze da objasni kako i sta se podesava! :wall: :(

mali offtopic;
ako je neko igrao anno 1701 sunken dragon u mrezi (obican anno 1701 je bila nemoguca misija za igrati u lanu..to su mnogi potvrdili na netu pa smo i zato instalirali sunken dragon jer u readme fajlu pise da su ispravljenje greske vezane za multi) nadam se da moze da mi pomogne.
burazer i ja vec 2 dana bezuspesno pokusavamo preko hamachija da pokrenemo ovu igru..al nema teorije! pootvarali smo silne portove, imamo iste verzije...ali nece.
prvo nam je izbacivao gresku da nemamo iste verzije..onda smo otvorili sve neophodne portove i sada kad on kreira igru..ja ga vidim u lobiju ali nema sanse da se konektuje..samo pise tipa connecting.a kad ja kreiram on mene (moju igru) NIKAD ne vidi u lobiju.
ako ima neko ovde ko je igrao doticnu igru preko hamachija do neba bih mu bio zahvalan ako moze da objasni kako i sta se podesava! :wall: :(

Za pocetak, ako vec nisi, obavezno podesi hamachi.
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1717964&postcount=1

Hvala Jovyland, ali hamachi je lepo podesen tj igrali smo desetine igrica preko hamachija i nijedna nije pravila ovoliko problema kao anno1701..a win firewall mi je ugasen, mada je i u njemu dodat anno kao exception. :(

Poslednja izmena:
Konačno da "Brijač" uzme stvar u svoje ruke i izleči igru kako samo on zna i ume :Klanjanje

Vrh Dno