Šta je novo?

Annex B ADSL router preporuka?

trx

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2004
Poena
619
moze li neko da mi preporuci neki solidni/civilizovani/pouzdani/neblokirajuci Annex B ADSL router koji moze da se kupi kod nas u zemlji Srbiji?

treba mi nesto sto cu moci da prikljucim i zaboravim nevezano za protok, uptime, broj konekcija, poziciju meseca...

ima li sta slicno opisu?

:mad:

Možda Cisco Linksys WAG200G-E1 (baš E1, oznaka EU je AnnexA!), WiFi 802.11b/g, 4-port UTP switch...

I mene interesuje isto, samo bez rutera, samo modem sa UTP portom... kakvi su USRobotics ?

Cek tebi treba aDSL - eth bridge ? A PPPoE da radis na samom kompu ? Samo to mislim da neces naci ali skoro svaki aDSL router moze da radi u bridge modu.

Jako tesko pitanje, kod nas je jako slab izbor kvalitetnih routera,
najbolje je ici sa ADSL-routerima koji imaju podrsku sa open source firmwerima u obliku openwrt-a.
Prvo proizvodjaci routera nemaju neku zainteresovanost da naprave router koji je odlican u radu sa P2P programima, a oni su uglavnom te bolne tacke na routerima.
Zato se sa routerima baziranim na openwrt-u dobija hiljade puta stabilniji router u radu sa p2p programima, kao i mogucnost pronalazenja gresaka i resenja uz pomoc openwrt zajednice, posto su ljudi iz zajednice vec doterali sve rupe u radu.
Minimum je plocica sa 250mhz procesorom, i minimum ali apsolutni minimum je 16mb, preporucljivo je 32mb, iz prostog razloga, neke napredne tehnike poput DHT-a i peer exchange-a, mogu lako otvoriti i do 900 konekcija na routeru, sto ce jako brzo dovesti do pucanja queue tabela, odnosno pojavice se memory leak ukoliko source nije optimizovan za P2P programe.

Cek tebi treba aDSL - eth bridge ? A PPPoE da radis na samom kompu ? Samo to mislim da neces naci ali skoro svaki aDSL router moze da radi u bridge modu.

Tako je, samo na MikroTik-u (no svejedno), treba mi ovakvo resenje jer sam vec imao problem sa RuterBoard 150 i Husbani ADSL ruterima u bridge modu.

Moja preporuka za D-Link DSL-G624T, ADSL2/2+ SuperG Wireless ruter sa 4 LAN porta, Annex A (za skoro iste novce, 95e, malo manje ima da sa uzme isti model, ali Annex B), i kolko sam video ovaj model podrzava OpenWRT. Sto se tice podesavanja ono je bilo iznenadjujuce brzo, za podesavanje ADSL dela samo sam treba da ubacim moj user name i password, sve ostalo je ruter sam podesio, wireless je isto profunkcionisao odmah, nakacio sam dva laptopa i jedna desk top i sve radi ko bog. Jedino sam imao malo problema da pronadjem odeljak za port forwarding, posto ima mali milion opcija. Od kako sam ga uzeo P2P non stop radi, nije bilo nikakvih problema, kucanja ili zaglupljivanja.

zna li se gde kod nas mogu da se nadju ti zyxel adsl routeri?

Nazad
Vrh Dno