Šta je novo?

Annex A<>B adsl modem+ruter...rebus

robikica

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2003
Poena
630
Prevrnuo sam malo forume i jedino sto sam nasao od ogovora je da B ne moze da radi kao A, sto sam i ja znao od ranije ali...
kupio sam haban modem+ruter, konkretno Netgear DG834GTB, koji se vodi kao annex B (cak i na kutiji pise za annex B, predvidjen za nemacko trziste), ali eto radi na "obicnoj" (annex A) adsl liniji, kako(?), ubi me radoznalost...
konektori su standardni telefonski, kad se udje u setup rutera prijavljuje kao 834GT, cekam odgovor od lika od kog sam kupio da li je menjao firmware.
jel ima neko priuceniji ko bi mogao da da neki konkretan odgovor?
da li se tu nesto "poklopilo" pa radi ili je to prakticno svejedno da li je annex a ili annex b kad je u pitanju digitalna centrala...bas me zanima...

poz

Nije svejedno, može da radi samo ako je neko ubacio fw od modela koji radi na običnim centralama (pod uslovom da tako nešto može da se uradi na konkretnom modelu).

upravo sam otkrio jedan detalj...kad se prikljuci adsl ne radi telefon, blokiran je.
sad sam u jos vecem rebusu...da li uopste annex b uredjaj moze da se potera da radi na annex a?
sad ne znam da li je "nesto" neispravno ili je to normalna stvar kad se prikaci annex B na A...

moze ako promenis firmware :) ... uglavnom

Meni su greškom u firmu poslali podešen ADSL modem Anex B. Ja budala ne proveravajući sve priključim i veza proradi. Pošto nije baš radilo kako treba počnem da pregledam i imam šta da vidim. Posle zvanja provajdera dobijem drugi i u razgovoru saznam da su sve nove centrale ustvari ISDN i da su konvertovane na analognu vezu. Inače postoje modemi koji su univerzalni.

TP LINK 8840, anex b radio bez problema na anex a liniji i nije blokirao telefon. Ubacen je firmware sa njihovog sajta za anex a.

Vrh Dno