zerbah je napisao(la):Sve je povezano sa refresh rate-om. Ako gledate filmove na kompu mozete neki put da primetite kako se slika "cepa" pri brzom kretanju objekata na ekranu. Ovaj efekat se javlja zbog toga shto monitor radi minimum na 60 Hz, dok su filomovi u 24 (bioskop), 25 (PAL) ili 30 (NTSC) fps. Poshto televizor radi drugachije od kompjuterskog monitora (50 Hz interlace) ne primecujete ovaj efekat, kao i zbog toga shto televizijska slika ima tzv. polja (fields) koja su u stvari poluslike i zbog kojih kretanje na televizoru izgleda glatko. Na monitoru bi idealno bilo kada bi frame rate bio jednak VSyncu (npr 100 fps na 100 Hz u 1024x768) i tada u principu ne bi trebalo da bude nikakvih vidljivih artifakta.
Mix5 je napisao(la):Pa da sve ispod 60fps se primecuje. Cim padne na 55-58fps secka po malo.
ma nema to veze sa prvim licem - za nas koji gledamo u ekran je sve u prvom licu.GoranM je napisao(la):Uzmite za probu Quake 3 pa stavite max_fps 25 ili 30. Nece biti glatko zato sto je to "pogled iz prvog lica" tj. kamera se u filmovima koristi u trecem licu i po pravilu krece polako, zato tamo i izgleda "tecno"... tek na 40-45fps nestaje ovaj "efekat".
Bahati [SiD] je napisao(la):ps. sad mi pade napamet da sam probao 25fps@75Hz. osecam da karta ustvari renda tri frejma tj. 75fps zbog v_synca, al' umesto da baci dva zalepi ih jedan preko drugog, sa po trecinom providnosti i taj zbirni frejm pusta na svaki treci sync... mis'im verovatno lupam, to bi bilo besmisleno, al samo mi to pada napamet... :d
pa to jeste ono sto bi trebalo da se desava, al onda ne bi bilo dupliranja/tripliranja il cega vec, nego bi jedan frejm jednostavno trajao 3 vertical refresha. zar ne?Cwelle je napisao(la):Ja bi rek'o da jedan frejm traje 3/75 sekunde, to jest za jednu sekundu graficka napravi 25 slika koje treba da rasporedi u 75 slika koje prikazuje monitor. Logicno, zar ne?![]()
a odnosi se upravo na q3.http://www.nvnews.net/previews/geforce_fx_5900_ultra/index.shtml je napisao(la):...However, I will caution the reader as the image quality captured by in-game screenshots or image capture programs may not be representative of what is actually being rendered on screen...
t.o. je napisao(la):Kad sam odigrao MaxPayne na Celeronu 500 u 640x480 sa ~20 fps pevao sam :happy: . Danas mi se zgadi kad probam u opcijama da zakucam fps (GTA:SA, Halo na 30fps npr.)
Sve je stvar navike.
Eh, ti si imao i dzifors.Delija je napisao(la):Ih bre, pa ja sam u Max Payne-u na Celeron-u 433MHz sa GForce256 imao 15-ak fps sa max detaljima u 1600x1200...
Taj engine je ultra-nezahtevan.![]()
Mozes li da zamislis mene sa OC Duronom na 800Mhz i GF2MX na 200/200, ma milina jedna u 1024x768Delija je napisao(la):Ih bre, pa ja sam u Max Payne-u na Celeron-u 433MHz sa GForce256 imao 15-ak fps sa max detaljima u 1600x1200...
Taj engine je ultra-nezahtevan.![]()
ti mislis na cepanje frejma kad je iskljucen v_sync. ovo je nesto sasvim drugo.morbius je napisao(la):Bahati, pa screenshot samo kopira sliku koja se trenutno nalazi u frame buffer-u. Cepanje nastaje time što se promenila slika u frame bufferu dok monitor vrši osvežavanje. Cepanje dakle ne bi trebalo da može da se vidi na screenshot-u.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari