Vader
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.06.2001
- Poena
- 705
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 7 5700X, Arctic Freezer 34 eSpord Duo
- Matična ploča
- Gigabyte Aorus Elite V2
- RAM
- Corsair Vengeance LPX DDR4 32 GB
- GPU
- AMD 6700 XT PowerColor Red Devil
- Storage
- 980 Pro 2 TB + 970 Evo 1 TB + WD Red 4 GB
- PSU
- Adata Core Reactor 850W
- Kućište
- NZXT H7 Flow Black
Zamoljen sam da za jednu skoro slijepu osobu pogledam kakve su mogućnosti Androida za voice call. Pošto nikad nisam koristio voice call niti Google Now niti bilo šta od glasovnih komandi sad sam malo gledao oko toga. Ono što sam uspio da namjestim (imam Nexus 4) je da on počne da sluša na "OK Google" i da zove na "Call <Ime kontakta>" ali me zanima može li to na našem jeziku? Vidim u opcijama naš jezik ali mi ne radi. Ili ne znam da podesim. Ako stavim naš jezik šta koristim umjesto "OK Google" i "Call <Ime kontakta>"?
Tamo pod Settings > Voice > Languages sam podesio English za primarni i Srpski pod Others, sa tim on fino detektuje naše riječi (ali tek nakon aktivacije sa engleskim izrazom "OK Google") pa ih pretraži na internetu jer šta god mu kažem on otvara google pretraživač gdje traži ono što sam izgovorio, ali me zanima kako da poziva neki kontakt iz imenika. Probao sam "zovi", "pozovi", "biraj" i sve on to detektuje ali mi otvara kao riječi u google pretraživaču.
Tamo pod Settings > Voice > Languages sam podesio English za primarni i Srpski pod Others, sa tim on fino detektuje naše riječi (ali tek nakon aktivacije sa engleskim izrazom "OK Google") pa ih pretraži na internetu jer šta god mu kažem on otvara google pretraživač gdje traži ono što sam izgovorio, ali me zanima kako da poziva neki kontakt iz imenika. Probao sam "zovi", "pozovi", "biraj" i sve on to detektuje ali mi otvara kao riječi u google pretraživaču.
Poslednja izmena: