Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Koliko vidim ima i jeftiniji RockTek GB1,oba sa nekim Realtek cpu-om.

pozdrav ljudi, jel moze pomoc? a95x f4 mi ne radi. samo sija crveno i plavo. nista na displeju napred. javi se na usb ali kao not recognized. na ploci ne vidim da je nesto nagorelo. samo 1117-18 se greje nenormalno. nemoze prst da se drzi na njemu. probao sam da mu prebacim FW ali se nista ne desava. usb burning tool ga ne prepoznaje. da li iko ima ideju sta da probam?

Канта?
Без зезања, очигледно је да од њега више нема ништа.

Verovatno crkao. Pre nego sto ga otpises ako imas nekoga da ga preduva malo sa duvaljkom. Mozes probas i rernu :)
A svkako probaj kratkospojis nand da vidis da li mozda moze da ga prepozna usb burning tool.

rernu sam odradio zajedno sa plocom od mog hp6830s. ploca je zivnula:) ali box mrka kapa. ako moze pojasnjenje za pojam"nand" ? nailazio sam na taj termin ali neznam o cemu se radi?

rernu sam odradio zajedno sa plocom od mog hp6830s. ploca je zivnula:) ali box mrka kapa. ako moze pojasnjenje za pojam"nand" ? nailazio sam na taj termin ali neznam o cemu se radi?

Uzmi spajalicu ili neki tanki srafciger. Zavisi kakva je cip na tvom boxu.
Dok je ukljucen usb u komp bez napajanja, kreni spajas te nozice na nand cipu. Prodji vise puta. Mozes polako mozes brze.
Moze da se desi da reset ne moze preko nand cipa.
Pa trazis okolo.
Jedan od s905x boxova kojem sam iskopa reset van nanda :), pa sam si napravio podsetnik.

Prilozi

• Acemax reset.jpg
    Acemax reset.jpg
    298.3 KB · Pregleda: 58
Trebao si da probaš pre svega direktan factory. Zar ne ide taj A95 x4 oživljavanje bez ičega, kakav burning tool? Povade se svi kablovi sem HDMI kabla da bi vizuelno pratio TV, čačkalica na mikro prekidač i adapter ako je ispravan u box i drži se dok se ne pojavi na TV kontrole.

Zdravo! Da li može neko da mi pomogne sa preporukom. Htela bih da zamenim izuzetno stari box koji ima android 7 i sada polako gubi podršku za praktično sve aplikacije.

—Koristimo EON aplikaciju. Login smo dobili od prijatelja sa kojima delimo cenu pretplate
—Koristimo VPN
—Koristimo Stremio za serije i filmove
—Ponekad gledamo filmove i serije sa Google Drive-a pa otvorimo u VLC plejeru
—Koristimo Youtube aplikaciju
—Volela bih da je box povezan na internet preko kabla

Nismo ništa menjali do sada jer uopšte nisam sigurna kako radi to što radi, pa se samo nisam usudila da išta menjam. U suštini, potrebno nam je nešto na čemu možemo da instaliramo VPN, jer bez VPN-a ne možemo da gledamo N1 i slično zato što imamo mts internet. Iz istog razloga nemamo svoju eon pretplatu, nego je delimo. Znam da se i tu nešto menjalo, pa da nema svaka EON aplikacija login, tako da nisam sigurna da li je potrebno da na boxu bude običan android a ne android tv? Koristimo miš za upravljanje, i to nam je okej.

Da li možda još neko ima ovako nakaradan setup i zna koji box bismo mogli da kupimo? Izvinite što se očigledno ne razumem dovoljno- možda ovo može svaki box! Možda ne može nijedan! Stvarno ne znam i svaka pomoć je dobrodošla 😭

Trebao si da probaš pre svega direktan factory. Zar ne ide taj A95 x4 oživljavanje bez ičega, kakav burning tool? Povade se svi kablovi sem HDMI kabla da bi vizuelno pratio TV, čačkalica na mikro prekidač i adapter ako je ispravan u box i drži se dok se ne pojavi na TV kontrole.
ne daje znake zivota. ni na usbview, ni na hdmi ni kada se spoji na usb. jedino se greje 1117/18 jako. ni sa reset kombinacijama. nevidi ga ni USB_Burning_Tool (4 verzije).ni posle rerne🌡️. jos treba da probam nand. ili kontejner:). samo sijaju ledovke od gore crvena i plava. ni displej sat od napred se ne pali

sve te komponente se pri proizvodnji samo redjaju na plocu i idu kroz termo tunel gde se zatopi kalaj izmedju npr tranzistora i ploce. posle nekog vremena ti spojevi pucaju pa ponekad pomogne da se maticna ploca ili graficka stavi u rernu i obnovi kontakt. googlaj reflow soldering

https://en.wikipedia.org/wiki/Reflow_soldering

Zdravo! Da li može neko da mi pomogne sa preporukom. Htela bih da zamenim izuzetno stari box koji ima android 7 i sada polako gubi podršku za praktično sve aplikacije.

—Koristimo EON aplikaciju. Login smo dobili od prijatelja sa kojima delimo cenu pretplate
—Koristimo VPN
—Koristimo Stremio za serije i filmove
—Ponekad gledamo filmove i serije sa Google Drive-a pa otvorimo u VLC plejeru
—Koristimo Youtube aplikaciju
—Volela bih da je box povezan na internet preko kabla

Nismo ništa menjali do sada jer uopšte nisam sigurna kako radi to što radi, pa se samo nisam usudila da išta menjam. U suštini, potrebno nam je nešto na čemu možemo da instaliramo VPN, jer bez VPN-a ne možemo da gledamo N1 i slično zato što imamo mts internet. Iz istog razloga nemamo svoju eon pretplatu, nego je delimo. Znam da se i tu nešto menjalo, pa da nema svaka EON aplikacija login, tako da nisam sigurna da li je potrebno da na boxu bude običan android a ne android tv? Koristimo miš za upravljanje, i to nam je okej.

Da li možda još neko ima ovako nakaradan setup i zna koji box bismo mogli da kupimo? Izvinite što se očigledno ne razumem dovoljno- možda ovo može svaki box! Možda ne može nijedan! Stvarno ne znam i svaka pomoć je dobrodošla 😭
Bez brige, tome ova tema i služi.
Najjednostavnija preporuka je xiaomi mi box 2nd gen (obaveno druga generacija). Zašto je ovo broj jedan preporuka. Cena je dobra, česte su akcije (oko 6000 rsd je na popustu i to se lako može naći), ima da se kupi kod nas i postoji garancija.
Uređaj je google sertifikovan što znači da će raditi i netflix i drugi servisi. Takođe ima podršku za HDR i dolby vision.
Osim toga, ima preinstaliran google play store za skidanje aplikacija. To ne znači da se aplikacije ne mogu skinuti na drugi način, ali prodavnica olakšava.

Google chromcast je takođe odličan uređaj, ali se mora uzimati sa KP od preprodavaca i najčešće je skuplji.

Moj favorit su amazon FireTV uređaji popust ftv stick, ali oni imaju amazon prodavnicu koja nije bogata koliko google prodavnica. Aplikacije se moraju ubaciti na drugi način što je ok za nas koji smo u materiji, ali nije za svakoga. Osim toga imaju sve iste sertifikacije kao i xiaomi.

Ako prelistaš temu malo unazad videćeš da se pominje još par uređaja poput Vontar, ali se na njega mora ubaciti slimbox softver što je procedura za sebe. Možda baš po forumu tu i tamo izleti neki na oglasima.
Vontar je sa razlogom najjeftiniji i nema nikakve serifikate što znači da netflix ne bi radio i nema HDR.

Mislim da nema mnogo smisla da pričamo o uređajima skupljim od xiaomi za ono što si navela

• Like
Reagovanja: tcp
To sve pod uslovom da može da obezbedi Eon Smart aktivaciju za Google/Android TV OS aplikaciju. Ako ne može, onda je bolje da uzme nekog Kineza s običnim Androidom na kojoj verzija za mobilne/tablete u startu radi kako se ne bi patila s instaliranjem budženih verzija neizvesne budućnosti na te sertifikovane boksove, kad već legalne globalno dostupne striming aplikacije ne namerava da koristi.

To sve pod uslovom da može da obezbedi Eon Smart aktivaciju za Google/Android TV OS aplikaciju. Ako ne može, onda je bolje da uzme nekog Kineza s običnim Androidom na kojoj verzija za mobilne/tablete u startu radi kako se ne bi patila s instaliranjem budženih verzija neizvesne budućnosti na te sertifikovane boksove, kad već legalne globalno dostupne striming aplikacije ne namerava da koristi.
Nemoj samo molim te q96 x3 i slične😄

Bez brige, tome ova tema i služi.
Najjednostavnija preporuka je xiaomi mi box 2nd gen (obaveno druga generacija). Zašto je ovo broj jedan preporuka. Cena je dobra, česte su akcije (oko 6000 rsd je na popustu i to se lako može naći), ima da se kupi kod nas i postoji garancija.
Uređaj je google sertifikovan što znači da će raditi i netflix i drugi servisi. Takođe ima podršku za HDR i dolby vision.
Osim toga, ima preinstaliran google play store za skidanje aplikacija. To ne znači da se aplikacije ne mogu skinuti na drugi način, ali prodavnica olakšava.

Google chromcast je takođe odličan uređaj, ali se mora uzimati sa KP od preprodavaca i najčešće je skuplji.

Moj favorit su amazon FireTV uređaji popust ftv stick, ali oni imaju amazon prodavnicu koja nije bogata koliko google prodavnica. Aplikacije se moraju ubaciti na drugi način što je ok za nas koji smo u materiji, ali nije za svakoga. Osim toga imaju sve iste sertifikacije kao i xiaomi.

Ako prelistaš temu malo unazad videćeš da se pominje još par uređaja poput Vontar, ali se na njega mora ubaciti slimbox softver što je procedura za sebe. Možda baš po forumu tu i tamo izleti neki na oglasima.
Vontar je sa razlogom najjeftiniji i nema nikakve serifikate što znači da netflix ne bi radio i nema HDR.

Mislim da nema mnogo smisla da pričamo o uređajima skupljim od xiaomi za ono što si navela
Vontar x4 se ne mora flešovati. KP1 je sertifikovan android TV. Tako da ima dobrih box ne mora firestick pa da se bakće sa developer mod i instalacijom aplikacija ručni, ako već ne zna. Ili može i naručiti gotove box sa već ubačenim softverima za 1500-2000 RSD doplate.

Koliko sam shvatio @tadjata traži box na kome će moći da se koristi eon aplikacija za mobilne. Navedeno je da koriste miš za eon.
Tako da sertifikovani, odnosno oni.koji imaju android/ google tv kao npr. mi box otpadaju.

Pa onda joj preporučite neki konkretan i pomozite da prevaziđe taj problem.
Ja sam konkretno koristio neku verziju eon-a za mobilni na adroid tv ali je u nekom trenutku apdejtom sistema ista obrisana i nije je bilo više moguće koristiti

Poz,
Pitanje za kolege koji prate AE cene, ima li sada u nekoj radnji popust na neki vontar ?

Vrh Dno