Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Da li ovaj Boxput BPR3S plus dobar izbor?
Ili nwsto drugo preporucujes?
To je neki novi model, nisam ga video do sada...
ali ima sve sto moze da ti treba, i to je dobar proizvodjac

Ja vec dugo imam BPR1S, volim sto je mali i zgodan, odlican je

nikad mi nije bilo zao kupiti novi daljinac, i oni se menjaju i izlaze novi modeli.

Resenje za grejanje Vontara X4.

Resenje za grejanje Vontara X4.

raspberry pi 5 ima ok hladnjak sa turbinicom koji nije skup

Isto to sa linka, samo uz malkice manje budzenja. Radi na 5V, tako da se to moze izvuci sa usb ili dc konektora i ne mora se koristiti step up.

Stavljati aktivno hladjenje na android box je ordinarna glupost.

On apsolutno neće bolje raditi sa tim samo ćete dobiti ružni stvar koja nepotrebno pravi buku.

Ako nešto već budzite stavite pasivni hladnjak mada ni on nije potreban jer ti uređaji sasvim uredno rade i na 80-90 stepeni pisao sam već o tome.

Lcno ne bih ni koristio nesto sto dostize tu temperaturu. Takvi uredjaji kod mene u kuci nisu dozvoljeni.
Neki normalno otvoreni termostat od, recimo, 60 stepeni bi mogao da aktivira vent samo kada se uredjaj zagreje, a inace da ne pravi buku.

Ono sto je meni banalno u ovoj situaciji je kupovati najjeftiniji uredjaj pa onda uloziti novac kako se on ne bi topio. Dodatna investicija je 5-10$. Da je to ulozeno u startu u sam box kupac bi imao bolje iskustvo na svim poljima.
No sta je tu je, volimo da cackamo i prckamo i pokusavamo razne stvari. To podrzavam 100%

Svaki box se greje u radu i na većim opterećenju. Neki manje neki više. Ali kao što napisa čovek gore neće se sigurno istropiti. Dovoljno je podići ga sa površine da ima vazduha ispod njega. Takođe i da dostigne temperaturu koju ne može izdržati neće crći nego će se jednostavno reset.

Lcno ne bih ni koristio nesto sto dostize tu temperaturu. Takvi uredjaji kod mene u kuci nisu dozvoljeni.
Neki normalno otvoreni termostat od, recimo, 60 stepeni bi mogao da aktivira vent samo kada se uredjaj zagreje, a inace da ne pravi buku.
Njima je radna temperatura u proseku 80 stepeni, tako da bi taj ventilator stalno radio.
Bolje je staviti ga onda u metalno kuciste ili imati masivni hladnjak,
ili se pomiriti da jednostavno mora da bude vruc.

Ono sto je meni banalno u ovoj situaciji je kupovati najjeftiniji uredjaj pa onda uloziti novac kako se on ne bi topio. Dodatna investicija je 5-10$. Da je to ulozeno u startu u sam box kupac bi imao bolje iskustvo na svim poljima.
No sta je tu je, volimo da cackamo i prckamo i pokusavamo razne stvari. To podrzavam 100%
Slazem se(y)

Dodatni problem za ove uredjaje sto stizu sa krs napajanjima a umeju da povuku i dosta struje.

Da pitam ovde, ipak je malo više vezano za hardware. Nisam uspeo da nađem, pa da proverim, može li eon daljinski nekako da se ubaci u mod za kopiranje IR signala ili je moguće samo preko kucanja kodova? Imam jedan 32" HP monitor, koji poseduje daljinski, pa bih da iskopiranjem paljenje/gašenje i vol+/- na eon daljinski, jer ovaj HP ponekad ne reaguje.

Ako nije moguće kopiranje, postoji li neka alternativa (uređaj ne podržava CEC) kako pronaći koji kod bi možda odgovarao iz one liste kodova, a da se ne ide peške jedan po jedan, jer HP ne postoji na listi?

On služi meni, ne ja njemu. Neka se greje do prekosutra, njegov problem...
Nije to problem, nego što posle nekog vremena zabada na remux. Ja sam naručio ventilator, paliće se samo kad se gleda remux, a to je 1x mesečno. Neće se ništa zapaliti, kao sto neko napisa gore, moderan je cpu, očigledno ima neki trotling.

Ventilator povežeš preko njegovog USB kabla na TV, i kada ideš na TV u standby -ventilator se sam gasi. Ako je kratak kabl, kupi se nastavak 1-2m žensko-muški.

Ako pitaš da li Kodi radi na ovom uređaju, odgovor je potvrdan.

Znam da radi Kodi, interesuje me da li može Arena normalno da se gleda s obzirom da sam pre nekoliko meseci instalirao Kodi na komp ali Arena nije mogla da se gleda (stalno je prekidala).

To da li će Arena koju gledaš preko besplatnih linkova da secka ili puca ne zavisi od uređaja, već od samog izvora. Ako je on loš (a uglavnom jesu svi ti besplatni) onda ti je svejedno da li koristiš komp, mi box, firestick ili ovaj kineski box.

Kao sto kaze kolega iznad, kvalitetna lista resava problem.

Ajde de.

W2 je ok. Uzmu neki IPTV paket gde imaš Arene i na konju si. Sledeći korak je da uzmeš samo net bez tv, pa u W2 stavi sve, sve, sveeeee. :)

Zimus mi je crkao stari ahdroid box pa sam se za kupovinu novog raspitivao ovde na forumu, ali potom sam potpuno zanemario nabavku boxa, a sad sam opet u fazonu da ga konačno kupim. Pročitao sam nekolicinu prethodnih strana ove teme i ako sam dobro skontao Vontar W2 ima Android TV OS, a Vontar X4 običan Android OS? Više mi odgovara običan Android OS pa sam rešio da uzmem X4 varijantu 4/64. Da li može neko da mi da neki neki link sa AliExpressa gde je najpovoljnija kupovina?

Овог бокса? Никад 😂

Stigao mi je danas KICKPI KP1.
Isporuka sa VONTAR Official Store za ravno 14 dana.
Nikada nisam brže podesio android box, trenutno imam Vontar W2 i Tanix TX6 kog sam rešio da zamenim.
Odmah pri startovanju je "povukao" Android TV 12.
Netflix, Max, EON TV, Move, Prime rade bez ikakvog problema i bez potreba za instaliranjem razih APK-ova.
Za ono za šta ću ga koristiti (TV 1080p u spavaćoj sobi) ne primećujem nikakav problem u radu sa samo 2GB RAM-a, takođe nisam primetio nikakvo pregrevanje.
Probaću ga ovih dana i na 4K TV-u u dnevnoj sobi, ali deluje mi da ni tu neće imati ikakvih problema.

Odavno je rečeno da onaj ko box koristi samo za legalne striming servise treba da uzima box sa sertifikatima i to onda sve radi po principu sipaj i vozi. Onaj ko gleda ripove na ovaj, ili onaj način, njemu sertifikati ništa ne znače i on će verovatno biti zadovoljniji sa Vontarom i sličnim boksovima.

Konačno neki interesantan box :D

Stigao mi je danas KICKPI KP1.Isporuka sa VONTAR Official Store za ravno 14 dana. Nikada nisam brže podesio android box, trenutno imam Vontar W2 i Tanix TX6 kog sam rešio da zamenim.
Odmah pri startovanju je "povukao" Android TV 12.
Netflix, Max, EON TV, Move, Prime rade bez ikakvog problema i bez potreba za instaliranjem razih APK-ova.
Za ono za šta ću ga koristiti (TV 1080p u spavaćoj sobi) ne primećujem nikakav problem u radu sa samo 2GB RAM-a, takođe nisam primetio nikakvo pregrevanje.
Probaću ga ovih dana i na 4K TV-u u dnevnoj sobi, ali deluje mi da ni tu neće imati ikakvih problema.

Baš danas izbačen klip :)
Android TV 12 + sertifikati za 50€ - ethernet 100 Mbps ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno