Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

^Ako se ova prva rečenica odnosi na moje pitanje, Na google TV prodavnici imaš brdo aplikacija za IPTV među njima i Tivimate, a You tube dolazi preinstaliran na 99% boksova. Takođe imaš, ali ne na oficijalnom storu, Smart Tube aplikaciju koja je bolja od orginalne (nema reklame).

@shamanNS tu si me gađao u centar. :D Ima istine i to debele u tome što si naveo. Zašto da diram nešto ako radi. :D Čuvena stara lekcija koja danas ima sve više efekta kada su ažuriranja na sve strane sa novim funkcijama i slično. :D

Eno moj Mibox 3 iz 2018 na ATV 9 radi i dan danas.

@s4m3m4n
ne treba ti ni mecool a ni lan konektor za mi box

Ako imas problem sa internetom resavaj ga na izvoru a ne na kraju.

@bakara nemam problem, imam ruter 5G i radi dobro, ali nisam ljubitelj wifi mreže ako postoji mogućnost za kabl. Svi uređaji su mi na kabl u kući, jer odziv na wifi nikad ne može biti kao na kablu što je logično. Znam da to mnogi i neće osetiti u radu, ali stoji mi u glavi i kada znam da je tako, lan kabl i ne razmišljam. :) Gledam sada taj nastavak za lan, pa ću najverovatnije pazariti za vikend mi box. Imam dva mag resivera, ali hoću ovaj u dnevnoj da zamenim zbog youtube aplikacije, jer su onu linux i nemaju to.

Buni me jedna stvar, a to je da li taj nastavak za lan ima ograničenje protoka, pošto se završava na usb portu u mi box? Da li neko zna koliki je maksimalni protok? Imam net 200/100 mts optika, pa na osnovu toga valjalo bi da barem mogu da izvučem 50mb na tom nastavku.

@bakara nemam problem, imam ruter 5G i radi dobro, ali nisam ljubitelj wifi mreže ako postoji mogućnost za kabl. Svi uređaji su mi na kabl u kući, jer odziv na wifi nikad ne može biti kao na kablu što je logično. Znam da to mnogi i neće osetiti u radu, ali stoji mi u glavi i kada znam da je tako, lan kabl i ne razmišljam. :) Gledam sada taj nastavak za lan, pa ću najverovatnije pazariti za vikend mi box. Imam dva mag resivera, ali hoću ovaj u dnevnoj da zamenim zbog youtube aplikacije, jer su onu linux i nemaju to.

Buni me jedna stvar, a to je da li taj nastavak za lan ima ograničenje protoka, pošto se završava na usb portu u mi box? Da li neko zna koliki je maksimalni protok? Imam net 200/100 mts optika, pa na osnovu toga valjalo bi da barem mogu da izvučem 50mb na tom nastavku.
mi box ima usb 2.0 port koji je u teoriji 480mbps. Ako uzmeš 2.0 usb-lan adapter, on će biti limitiran na 100mbps, ali će usb3-lan od 1gb biti limitran na 480mbps. Nešto manje naravno jer teorijske brzine nisu moguće, ali lako ćeš prešišati svoj internet.
Inače je i tih 100mbps sasvim doboljno za streaming.

Hvala za detaljne informacije.

Moje iskustvo sa Mi Box-om je negativno. Isto sam kupio USB-LAN adapter, ali je onda radio još gore.
Trenutno koristim Vontar X4 (preko LAN kabla) sa Slimbox ROM-om. Pre njega sam koristio Vontar W2, on je bolje radio od X4.

Android box koristim za Stremio, Kodi, TiVi Mate i Supernova Move aplikaciju.
Za Max, Skyshowtime i Netflix koristim LG televizor (Web OS), i ove aplikacije mi ne rade na Vontar X4.

Imam i HakoPro, na njemu rade i Max, Skyshowtime, Netflix, ali ne sviđa mi se što se forsira update Android OS-a, pa se dešavalo da mi posle update-a ne radi Stremio. Posle Vontara, HakoPro je isto dobar izbor.

Vontar nema licence, LG, Hako i Mi Box imaju. Za legalne strim servise je neophodan box sa licencom.

Stremio, Tivimate, cast na Smarttube, za to je Vontar namenjen.

Mi Box, Fire Stick, Google Chromecast раде савршено преко WiFi мреже. Подразумева се макар "пристојан" AC или АХ рутер и стабилан интернет.

Oba Vontara su sa 4/64 GB memorije. W2 se nije toliko pregrejavao kao X4, jer ima otvore za ventilaciju na poklopcu. Na X4 sam morao da stavim veći hladnjak i kvalitetnu pastu, da se ne bi pregrejavao. Mada, ako pustim neki 4K snimak od 20-50 GB, opet se pregrejava.
Daljinski na Vontaru W2 je bolje radio sa Supernova Move Smart aplikacijom. Dugmići PgUp i PgDown su menjali kanale, a kod W4 sam morao da sa posebnim programom reprogramiram ove dugmiće da bi radili.

@bakara nemam problem, imam ruter 5G i radi dobro, ali nisam ljubitelj wifi mreže ako postoji mogućnost za kabl. Svi uređaji su mi na kabl u kući, jer odziv na wifi nikad ne može biti kao na kablu što je logično. .
Nije logično

Taj LAN adapter će biti sporiji od wifi na 5ghz
Čak i da je hardverski lan konektor oni su često svega 100mbit i ne dostižu wifi brzine

Nisu ti boksovi skupi. Kupiš Mi Box, probaš, možda će ti odraditi posao. Ako nisi zadovoljan, kupiš Vontar, a ovaj prodaš.
Tako ja radim (a mislim da nisam jedini). :)

Za te stvari što traži je najbolje protok je kroz GB LAN kabl, na uređajima koji to podržavaju tipa Vontar X4. Ako nema tu mogućnost sve će raditi brzo i preko wifi, pod uslovom da ne kači nikakve uređaje u box preko BT, tj BT da isključi, jer aktiviranjem njih wifi protok se smanjuje i do 50%.

Poslednja izmena:
Imam i HakoPro, na njemu rade i Max, Skyshowtime, Netflix, ali ne sviđa mi se što se forsira update Android OS-a, pa se dešavalo da mi posle update-a ne radi Stremio. Posle Vontara, HakoPro je isto dobar izbor.
Vrlo zanimljiva konstatacija. Drugima se dešavaju unapređenja, pre prvog update dešavalo se da ne radi 1 USB od dva. Čak sam taj hako pro 4/64 ako ti je taj vratio hardwerski na fabrička podešavanja i proradila su oba USB ali kratko. Posle nekoliko dana opet 1 USB nije radio. Posle update iz 2 meseca je radio i radi i danas, takođe posle update 11 meseca popravili su i brzinu samog boksa i stabilnost.

Možda je vreme da izvadim HakoPro iz fioke, pa da ga ponovo malo koristim možda se popravio. :)

Na kraju bih ipak uzeo Xiaomi mi box 2gen čitajući vaše komentare i ići na 5g konekciju. Pošto je već tako i cena je sada snižena, razmišljam se o Google Chrome Cast. Jeste skuplji, ali kada već idem na wifi varijantu, šta mislite o njemu? Dvoumim se između Xiaomi i Google? Imao sam iskustva sa oba, pa možda neko zna šta se krije što je važno na neke duže staze... Hvala vam.

Хромкаст је бољи од Ми Бокс, софтвер ради стабилније, нема багове, једина мана му је 8 ГБ интерне меморије која брзо оде, посебно ако се користи више профила. Не производи се више, тако да га треба набавити док га има у продаји, јер је наследник доста скупљи.

@mitar1982 koliko vidim i Xiaomi ima 8GB memorije. Dvoumim se između ta dva, a razlika u ceni nije mala. Skoro duplo je razlika.

По мени не вреди Хромкаст дупло више новца, ја сам га узео пре 2 године за незнатно више пара него што је коштао Ми Бокс (50-ak евра).

Meni je proslo dosta CWGTV kroz ruke i nikada ni jedan nisam zadrzao....
i ne bi se bas kladio da je on bolja opcija od Mi boxa,
on mi je nekako uvek bio laksi za nabaviti, i lep klasican daljinac, ima USB, ima i spdif...prakticniji je.

Google bi morao da napravi mnogo bolji uredjaj i od ovog sto prodaje za 100$, to jednostavno ne vredi te pare.

Ја користим активно Хромкаст последње две године, пре тога сам користио Ми Бокс од 2018, набавио сам неколико комада за целу фамилију, тако да су неки и даље у употреби у Београду. Фајр ТВ ми је згодан за путовања.

Као што написах, набавио сам Хромкаст за 50-ак евра, не мислим да вреди пуно више од Ми Бокс, Стример ћу узети ако буде на некој лепој акцији евентуално.

Hako Pro je imao apdejt pre nove godine,juce sam ubacio najnoviji slimbox na Vontar W2.

Pozzz, doslo je vreme da se polako menja android box. Rekoh da se malo raspitam sta je aktuelno od boxova sa obicnim androidom? Ko bese forsira taj operativni, znam za ugoos, ima li jos neko? Ja pretezno gledam filmove i serije preko kucne mreze, znaci pozeljno je da box ima sve ove moguce kodeke i da radi DV, DA, i HDR i da obavezno ima gigabitni port. Streaming servisi mi nisu toliko bitni, ali ako moze nesto da se izvuce sa ovim operativnim sistemom zasto da ne.

Nazad
Vrh Dno