Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Znam sve to ništa novo nisu ponudili od 2015.
Nisam ni znao za Nas da postoji do prije par mjeseci, e ono je prava stvar.
Samo dok kupiš uređaj i hard diskove izađe te oko 650 eura
Plus nvidia shield tv oko 220 eura
Mnogo je to para za multimediju ali vredi.
Kada vidiš da telefon neki prosjecan košta 400 eura i za dvije se godine raspadne.

Nije, nema licence za hbo maks i netflix
A i pitanje je kako bi radio kao NAS uređaj

Е баш су ми битни хбо макс и нетфликс поред елементума.
А као НАС уређај мора радити добро јер је направљен да буде као НАС и андроид бокс истовремено.

Послато са Nova 5T

Pre će da prođe kao pristojan početnički NAS (kad mu ubiješ Android OS i staviš full Linux server image naravno :D) nego kao vrhunski Android media player.
A eto tebi je bitan Elementum a drugom je bitan Netflix, trećem je bitno nešto treće.

Jedno 800 do 900 eura treba za nvidia shield i NAS, ja još na mtel adsl od 10 mbit tako da o tome ne razmišljam.
VDSL puštaju već pola godine u mom naselju nikako da puste :)

Ma jok čini ti se, govorim iz prve ruke...

Samo naučiš da ga spakuješ i skloniš za 3min 46sec sa sve ozvučenjm.

[emoji16]

Ja imam problem, cijelu vecer pokusavam staviti slimbox fw u tanix tx9s. Zavrsi flash i onda ovo stoji ne pomjera se. Istom metodom sd kartica uspjesno vratim stock fw ali ovaj nece da mrdne. Ima li iko ista pametno predloziti?
df5182900c93ba2f3a38b07cc03ca03f.jpg

Zanima me, postoji li aplikacija koja će skenirati hard disk, pokupiti informacije sa neta i automatski organizovati bazu filmova? Slično kao što radi Plex Media Server koji kao aplikacija ne postoji u prodavnici

Poslednja izmena:
Ja imam problem, cijelu vecer pokusavam staviti slimbox fw u tanix tx9s. Zavrsi flash i onda ovo stoji ne pomjera se. Istom metodom sd kartica uspjesno vratim stock fw ali ovaj nece da mrdne. Ima li iko ista pametno predloziti?
df5182900c93ba2f3a38b07cc03ca03f.jpg

Nabavi usb A - usb A muski kabl i flesuj preko PC.

Evo kupio danas pa cu probati tako. Iako mi flash stock firmware prodje bez problema sa sd karticom

Zanima me, postoji li aplikacija koja će skenirati hard disk, pokupiti informacije sa neta i automatski organizovati bazu filmova? Slično kao što radi Plex Media Server koji kao aplikacija ne postoji u prodavnici

Osim pomenutog Kodi-ja, možeš probati i Nova Video Player.

Nema boljeg plejera za Android! :)
KODI je ok za druge stvari, ali je i mnogo više hardverski zahtevan tako da je nova najbolje rešenje.

Osim nova plejera MX player i nPlayer su ok!

Poslednja izmena:
Када будете СХВАТИЛИ разлику између Медиа Центра и плејера онда можете пробати поредити коди и ВЛЦ, ГОМ нова плејер ili bilo koji drugi.
Да, сада на сајту КОДИ-а стоји ( на жалост ) плејер, јер огроман број корисника непарви разлику.

Послато са Nova 5T

Ima li neko problem sa VLC aplikacijom za android tv? Instalirao sam Vlc na mi box s i ne može da otvori šerovan folder sa filmovima na na računaru. Uđem na local network, i onda kad odaberem smb server ne može da ga učita. Stoji samo loading. To dugo traje pi par minuta i onda me izbaci nazad ili me ponekad pusti u šerovan folder. Isto se dešava i kad to radim na telefonu. Ranije kad sam imao kaon sve je išlo brzo. Doduše kaon je bio povezan na lan, a mi box s na wifi 5ghz.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Када будете СХВАТИЛИ разлику између Медиа Центра и плејера онда можете пробати поредити коди и ВЛЦ, ГОМ нова плејер ili bilo koji drugi.
Да, сада на сајту КОДИ-а стоји ( на жалост ) плејер, јер огроман број корисника непарви разлику.

Послато са Nova 5T

Ih sad, biće da ti nisi skontao! :)
Normalno da se pravi razlika, nego je poenta bila da mi isti 4k remux film (50+ GB) koji je na flešu secka kada ga pustim preko KODI-ja, a na NOVA player-u radi glatko!
I na MX i nPlayer-u radi glatko!

Poslednja izmena:
Ma zeza sve probao, jednostavno traži jači hardver dok gore navedeni plejeri puštaju isto to na istom hardveru bez ikakvih problema.

Sa fleša se pušta tako da nije u pitanju net/mreža i ostale moguće zezancije.

Zanimljivo da su VLC i KODI open source I da u oba ne radi glatko, čak je vlc gori jer užasno barata sa titlovima.
Nema opcija kao u kodiju da titl bude na crnoj traci ispod videa :)

NOVA player lagano sve i titl može da se locira vertikalno bilo gde.

Poslednja izmena:
Evo uspio sam staviti Slimbox na Tanix tx9s putem usb kabla. Radi ok, lijepo to sve izgleda ali mi se ne sviđa što ne radi HBO GO atv, samo vrti onaj krug. Ono sto mi jos vise ne odgovara jeste sto ne mogu instalirati EON mobilnu aplikaciju, tj. instaliram ali mi kaze da se ne moze pojrenuti na ovom ROM-u. Mislim da cu se ipak vratiti na stock firmware. Ne svidja mi se Alice UI ali ipak mi je funkcionalniji taj fw najvise radi EON mobilne aplikacije.

Meni je normalno radila atv eon verzija sa play store. Ali ta se aktivira kodom. Mislim da bi ti slimbox pie rešio problem jer on nije atv.

Ma zeza sve probao, jednostavno traži jači hardver dok gore navedeni plejeri puštaju isto to na istom hardveru bez ikakvih problema.

Sa fleša se pušta tako da nije u pitanju net/mreža i ostale moguće zezancije.

Zanimljivo da su VLC i KODI open source I da u oba ne radi glatko, čak je vlc gori jer užasno barata sa titlovima.
Nema opcija kao u kodiju da titl bude na crnoj traci ispod videa :)

NOVA player lagano sve i titl može da se locira vertikalno bilo gde.
Koji box koristis? Verujem da nije amlogic unutra cim se tako ponasa...

Nazad
Vrh Dno