Da ozivim temu i pitam za dalju nabavku hardvera...
Kupio sam Philips SmartTV 4k 49PUS6101/12... Nisam puno ocekivao od njegovog fabrickog OS-a u startu, ali rekoh ajde da probam da vidim, mozda je i upotrebljivo. Naravno, Web browser je totalni shit kao sto sam i ocekivao, sporo do neupotrebljivosti, a kapiram da ne moze da izrenda nijednu samo malo napredniju stranu... Iznenadio sam se kada je proradio Mixcloud iz browsera, ali dok doklikces smuci ti se zivot... DLNA player koji vuce sa Vuze media servera recimo nece da premotava muziku (a ko zna kakva je prica tek sa titlovima, necu ni da pokusavam), i desavalo mi se nekoliko puta da se TV sam otkaci sa wifi-ja, itd.... Ko zna kakve smicalice jos nisam ni otkrio, ovo je ono sto sam uocio posle sat-dva cackanja.
Kao sto vidite, potreban mi je neki ili dovoljno mocan media player ili HTPC. Media playeri koliko vidim imaju Android TV varijantu, za koju koliko vidim nema ni priblizno tako puno softvera kao za telefone + se vidim ljudi zale na Web browsere cak i na Nvidia Shield-u, i ne znam kakva je situacija recimo sa MXQ Pro 4k multimedia boxom po tom pitanju.
Dakle nesto (a vrlo pozeljno necujno!) sto vrti 4K video preko gigabitne mreze, pozeljno Kodi koji vuce sa network share-a (ne sa DLNA servera) (pitanje je koliko je to moguce u Android TV sistemu), naravno da ima podrsku za bezicni mis i tastaturu, da ima udoban browsing sto podrazumeva novi Chrome (koliko vidim tu mogu da zaboravim na Android TV).... sve mi se nesto cini da mi treba mali mocni small-factor HTPC. Inace, Windows mi ne pada na pamet da stavljam, za mene je to daleka proslost vec, znaci samo Linux dolazi u obzir.
Jos nesto... Headphones izlaz iz TV-a preko koga sam pokusao da nakacim aktivne zvucnike zvuci katastrofalno: levi zvucnik zesce krcanje, desni boolji... ne znam u cemu je stvar i ne bih mnogo da ispitujem, vidim da ima digital audio out i koliko shvatam treba mi samo neki prosto D/A konvertor, jel ima neko preporuku i za to?