Šta je novo?

Android TV box - koji uzeti

obbywan

Poštovan
Učlanjen(a)
21.01.2015
Poena
59
Pozdrav svima na forumu!

Razmišljam se da uzmem neki od ovih Android TV box-ova pa mi treba savet iskusnijih. Imam poprilično znanje o samom Androidu ali me prvenstveno interesuju iskustva u vezi par modela koji su mi po ceni prihvatljivi.

Naime, neki uži izbor se sveo na sledeće:

- MXQ Pro 64bit, 5.1.1, 1GB za 5.500 dinara
- MXV 64 bit, 5.1.1, 2GB za 6.500 dinara
- A95X (Nexbox), 5.1.1, 1GB za 5.200 dinara
- X96 (mislim da je isto Nexbox), 6.0.1, 1GB za 6.100 dinara

Sam TV box bih koristio za gledanje online filmova, pomalo surf, slušanje muzike i eventualno da klincima ubacim neku ogricu prilagođenu njihovom uzrastu (Angry birds skoro sigurno). Znači, ne treba mi neka zver od mašine, samo da imam nesmetan prikaz slike u stream-u. Imam FOX TV koji je HD ready i išao bih preko Telekom ADSL sa 10/1 protokom.

Interesuje me kako bi ovo sve radilo u verziji sa 1GB i da li bih imao nekih smetnji i poteškoća? Probao sam stream filma na mobilnom telefonu sa 1Gb RAM i na WiFi konekciji i radilo je normalno. Pretpostavljam da je opterećenost samog Android box-a aktivnim aplikacijama manja nego kod telefona koji non-stop nešto radi u pozadini.

Svaki savet i predlog je više nego dobrodošao.

U tvom slučaju bih išao na 2gb rama i stabilnijeg 5.1 sistema.Minimum amlogic s812.

Sent from my D6603

Poslednja izmena:
koliko para si spreman da das?ja imam nvidia shield i za djecu je odlican

Sent from my MediaPad X1 7.0 using Tapatalk

U tvom slučaju bih išao na 2gb rama i stabilnijeg 5.1 sistema.Minimum amlogic s812.

Sent from my D6603

Da, vidim da je S812 bolji po performansama u odnosu na S905 (verovatno i S905X) ali pitanje je koliko će meni to značiti za ono što mi treba? Kad sam rekao "igrice za decu" mislio sam na one obične logičke (imam dva klinca, od 3 i 7 godina i za ovog starijeg trenutno je Supaplex nezamenljiv :) ). Drugo, obzirom da na našoj TV retko kada ima nešto pametno da se pogleda, hteo bih da odgledam neki film preko Popcorn-a, Netflix-a, poneku seriju (bilo bi lepo da su titlovane mada mi nije nikakav problem ni da slušam).

E sad, obzirom da nisam upućen toliko u modele Android TV, koji to modeli imaju S812 i 2GB RAM a da su u cenovnom rangu 50-60 eur?
Najbitnije mi je da to može da se kupi kod nas jer nisam u mogućnosti da poručujem nešto iz inostranstva preko nekog od specijalizovanih sajtova.

Ja recimo imam trenutno MXIII-G koji je u tvom cenovnom kriterijumu. Moj 5togodisnji klinac uglavno prži igre na ps3 ali na kodiju gleda crtace, phoenix/exodus addonovi +RD.Sve u fHDu nikad stucnuo nije. Dok stariji Mi - box sa giga rama, 4.1 sistem kočio na fHD pa čak i HD naslovima na kodiju.
To je iz mog ugla, ne mora da znaci da ti navedeni uredjaji koje si ti izabrao nece raditi posao . Igrice na boxu nikad nisam probao tako da nisam merodavan da komentarisem.
Na putu su mi GT1 i mini m8s ds vidim kako ce se oni pokazati... drugačiji sistem , cipset i sl.

Sent from my D6603

Poslednja izmena:
Kako mogu na kodiju da prebacim da mi addonove i uopste aplikacije snima na us ili sd karticu? Ta opcija ne postoji kao na mobilnom androidu

Vrh Dno