Ne treba box da se ponaša kao IP kamera, nego kao NVR. Mada bi i to moglo da bude korisno, samo ne za mene. Velika je fizička udaljenost između boxa i kamere.
Kako ja to zamišljam:
- nakačim IP (WiFi ili Ethernet) kameru na LAN
- gledam snimak na TV-u (box->hdmi) i na telefonu, van i unutar LAN-a (box->mreža)
- box kontinualno snima određenu količinu, dal' na prikačeni HDD, dal' u cloud
E sad, valjalo bi i sledeće:
- Da funkcioniše detekcija pokreta. Vidim da neke kamere rade to samostalno, ostale verovatno zavise od snimača. Valjalo bi u svakom slučaju da može da se podesi da box snima samo kada se detektuje pokret ili da ne briše snimak kada je detektovan. Ako kamera samostalno radi detekciju bilo bi super da nekim protokolom koji box može da razume to javlja, pa možda čak i da se box namesti da se probudi iz standby režima i počne da snima.
- Interfon. Vidim i da neke kamere podržavaju dvosmernu audio komunikaciju, pa bi bilo zgodno da mogu preko telefona da gledam, slušam i pričam. A postoje fancy daljinski za boxove sa ugrađenim mikrofonom i zvučnikom, možda bi i to moglo da se nabudži.
Kad se sve sabere, u idealnom scenariju kamera detektuje pokret, budi box, ovaj počinje da snima, na HDD i u cloud, zvoni mi telefon. Ako je lopov snima se, pa ako mu bog da da stigne policija pre mene :d, ako neko nešto prodaje zahvalim se preko zvučnika telefonom/daljinskim. Hardver je tu, mislim da su i protokoli, samo neki softver na boxu to da poveže u celinu.