poglavicas
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.06.2012
- Poena
- 585
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 3600
- Matična ploča
- Asus B550M Prime wifi
- RAM
- 64GB DDR4 3200MHz
- GPU
- AMD Radeon RX6600 8G
- Storage
- 1TB PNY CS3030 + 1TB Kingston NV2
- PSU
- LC6550
- Kućište
- Deepcool Matrexx 30
- Monitor
- AOC Q3279VWFD8
- Miš & tastatura
- Redragon Apas K535-KR
- Laptop
- Lenovo ThinkBook 14 G3 AMD 4700G
- Mobilni telefon
- Poco F3
- Pristup internetu
- Optički internet
Obzirom da je izbor radio stanica na FM-u užasno mali u odnosu na ono što je dostupno na internetu, a da je bar EDGE mreža dostupna skoro svuda, i da za 300 dinara već postoji FLAT 64kbps kod Telenora, testirao sam 32 i 48kbps AAC+ stream, čak napravio na kućnoj mašini re-streaming, tako da od 128kbps mp3 streama pravim 48kbps AAC+, i to se u kolima sa mojim telefonom čuje sasvim zadovoljavajuće. Takođe sa 64kbps FLAT-om mi radi satima stream bez prekida.
E sad, trenutno koristim svoj telefon + mts postpaid, i to je sve ok, ali me smara kad izadjem iz kola, recimo da kupim nesto, iskljucim telefon sa audio sistema u kolima, i onda kad se vratim, dok ponovo povežem, pustim stream, treba mi nešto manje od minuta, ali ponovo je zamorno.
Ono što bi hteo je da nabavim neki jeftin polovan Android koji bi bio uvek u kolima, povezan na AUX, i uvek spreman samo da kliknem play
A sa Telenor KLIK uslugom na prepaidu ne bi ni razmišljao da li imam protoka ili ne...
E sad, pitanje koje imam za vas ovde na forumu je da isprobate na jeftinijim androidima (do oko 50e) aplikaciju xiia live i da probate neki AAC+ 32kbps stream, npr možda http://streaming.tdiradio.com:9090/ (TDI 32kbps AAC+), da vidite da li će se čuti dobro, i da li će raditi bez seckanja
Nadam se da će ova ideja poslužiti još nekom, jer dobijamo mogućnost mnogo većeg izbora radio stanica koje slušamo dok vozimo...
E sad, trenutno koristim svoj telefon + mts postpaid, i to je sve ok, ali me smara kad izadjem iz kola, recimo da kupim nesto, iskljucim telefon sa audio sistema u kolima, i onda kad se vratim, dok ponovo povežem, pustim stream, treba mi nešto manje od minuta, ali ponovo je zamorno.
Ono što bi hteo je da nabavim neki jeftin polovan Android koji bi bio uvek u kolima, povezan na AUX, i uvek spreman samo da kliknem play
E sad, pitanje koje imam za vas ovde na forumu je da isprobate na jeftinijim androidima (do oko 50e) aplikaciju xiia live i da probate neki AAC+ 32kbps stream, npr možda http://streaming.tdiradio.com:9090/ (TDI 32kbps AAC+), da vidite da li će se čuti dobro, i da li će raditi bez seckanja
Nadam se da će ova ideja poslužiti još nekom, jer dobijamo mogućnost mnogo većeg izbora radio stanica koje slušamo dok vozimo...