Šta je novo?

Android telefon na KP do 400€

eufrat

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2008
Poena
405
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1
Trenutno sam u fazi da uzmem LG V20 i mislim da u ovom cenovnom rangu nema boljeg telefona. Samo novo dolazi u obzir i da je displej barem od 5,5". Šta vi mislite? Svaka preporuka je dobrodošla! :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bilo koji da nije LG ce biti bolji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bilo koji da nije LG ce biti bolji.

Zbog čega to misliš? Daj konkretno neki argument, razlog zašto npr. V20 ne valja?
Ja sam po pitanju brendova uzdržan i uvek gledam šta je najbolje za koliko para sam spreman da izdvojim.

Za lg pricaju da ima problema sa plocom medjutim ja sam imao nekoliko i nisam imao problema... Sto opet nista ne znaci... Butlup problem resava ovlasceni servis iako nemas garanciju ni racun za lg g4 po serijskom broju ako nije stariji od dve god verovatno a za v20 ne verujem

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Razlog je zato što je LG jedna od najneozbiljnijih firmi sa najgorom kontrolom kvaliteta proizvodnje, najgorim softverom i zato što ne stoje iza svojih proizvoda i ne smeju da priznaju grešku. Što se tiče v20: baterija slaba, izgled diskutabilan, kamera nije loša ( ne volim lg-ev post processing gde boje izgledaju isprano), nije vodootporan, beskoristan sekundarni displej, prosečan primarni, nemoguće koristiti jednom rukom, otisak prsta nazad itd.

Ok, onda LG otpada. A Xiaomi me ne zanima, tako da ništa ni od njega :)

Ja sam se isto odlucio za V20. V10 mi se isto svidjao, ali on ima cest bootloop problem, dok za V20 to nije slucaj, bar ne u tolikom broju da prevazilazi statisticku gresku bilo kog kvara kod bilo kog drugog proizvodjaca i modela. Koristio sam do sada nekoliko LG-ja i nikad nisam imao problem. Bas sam zadovoljan softverom i intuitivnim resenjima. Ukusi su razliciti. Zavisi sta ti je bitno kod telefona. Ako volis veliki telefon, mogucnost memo kartice, izmenjivu bateriju i extra kameru sa gomilom (manuelnih) podesavanja + dodatna wide angle, i odlican audio izlaz, onda je mislim da V20 nema konkurenciju u tom cenovnom rangu. On je bas namenjen za pravljenje multimedije. Taj sekundarni displej jako zgodno posluzi za brzi multitasking prelaska izmedju aplikacija. Jedino ne znam koliko je validna ta garancija sto je nude preprodavci na kp, s obzirom da je telefon donesen iz inostranstva.

edit: pogledaj i HTC 10, ovako po recenzijama mi se svideo, ali nisam nikad imao htc, raspitaj se... ovako deluje jako dobro i isto se uklapa u tu cenu

Poslednja izmena:
HTC10 (iako je 5,2") mi se takođe veoma dopada. Ajmo dalji predlozi :)

Nemojte LG. Koristio sam i razocarao sam se u LG zbog sistema i podrske... ocajno je... htc10 je dobar telefon ali ga kasnije ne mozes prodati... mozes ali tesko... ja bih predlozio samsung Note 5 ili Huawei P10. Tebi bi mislim Note 5 najvise odgovarao. Odlicna baterija, sistem, olovka, kamera....

Sačekaj još malo da s7e padne do te cifre. Ima ih na oglasima za 460e trenutno sa domaćom garancijom. Ako je to puno a nećeš da čekaš onda uzmi s7. Sveukupno najbolji telefon za te pare. Lg v20 jeste dobar, ali nema root za dual sim koji se uglavnom prodaje kod nas. Takođe nema ni garanciju, a davati toliko para za telefon sa wc papir garancijom nije baš preporučljivo, pogotovo za Lg koji se nije baš proslavio zadnjih par godina...

V20 je bolji telefon od op3t i HTC 10. S LG je uvek rizik bez garancije, ali dobro sad.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
V20 bolji u kom smeru od OP3T?
Ako pisete vec postove obrazlozite: Bolji zato zato i zato.

Na XDA anketi proslog meseca posle Pixela i iPhone 7 bila je OP3 kamera, tako da ne znam na sta ciljas posto sistem, build i bateriju ne treba uporedjivati.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Op3 kamera je najslabija tačka telefona. V20 tj generalno LG ima odlične kamere koje nemaju preterano post procesiranje kao npr Samsung i odličnu optiku/senzor/manuelni mod.

Što se tiče rezultata ankete, ciganin hvali svog konja, tako da se ja na to ne bih obazirao. Imaš poređenja slika sa ip7+ i V20 pa baci pogled.

V20 ima izmenljivu bateriju, po meni plus. Ima slot za sd karticu. Ima fenomenalan DAC. Qhd ekran. Nema led notifikacije, ali ima taj drugi ekran.

Op3t nema lte800 koji se kod nas koristi. 1080p ekran. Itd. Ima brzi procesor za nijansu i malo veći kapacitet baterije.

Isto sam i ja kad sam trazio odgovarajuci model upravo zbog dobre kamere, odgledao i procitao bezbroj reviewa, gledao image i video samplove i OT3 mi nije usao ni u siri izbor sto se tice kamere, za razliku u V20 koji se maltene svuda spominje kada je rec o najboljim kamerama, a posebno softveru za kameru.

Obzirom da su mi kod telefona najbitniji displej i kamera, ispada da je S7 definitivno best buy za te pare. Hmm...

Ako su ti najbitniji kamera i displej jednostavno nema boljeg telefona od s7 za te novce.
Imao sam s7e i kogu ti reći da ima neverovatan displej i odličnu kameru ( low light nije nešto i prednja kamera ima nekoliko mana). Note 5 ako hoces veci ekran isto ima odlicnu kameru [emoji6]

Op3 kamera je najslabija tačka telefona. V20 tj generalno LG ima odlične kamere koje nemaju preterano post procesiranje kao npr Samsung i odličnu optiku/senzor/manuelni mod.

Što se tiče rezultata ankete, ciganin hvali svog konja, tako da se ja na to ne bih obazirao. Imaš poređenja slika sa ip7+ i V20 pa baci pogled.

V20 ima izmenljivu bateriju, po meni plus. Ima slot za sd karticu. Ima fenomenalan DAC. Qhd ekran. Nema led notifikacije, ali ima taj drugi ekran.

Op3t nema lte800 koji se kod nas koristi. 1080p ekran. Itd. Ima brzi procesor za nijansu i malo veći kapacitet baterije.

Ne znam, mozda ovi sto su radili testove i review prosto nemaju pojma a ni ovi sto koriste svaki dan telefon. (Mnooogo ih je manje od korisnika sljamsung i LG telefona)
Dosta poredjenja ima online od kako je S8 izasao, tu je G6 i OP3T ali v20 nije u prici...

Pa zbog QHD IPS panela ti treba rezervna baterija u torbi... Dac i notifikacije? Oke ako ti je bitno + za v20.
LTE800 band ima, gsmarena je tu.

Svakako moje misljenje je da bih imao stock sistem gde bi na kraju dana stavio telefon na dash charge i za 30min bio na 100% nego skinovani QHD sa baterijom u torbi. :)

@lax ako želiš da veruješ anketi, go for it. Imaš slike u Raw formatu, pa uporedi.

Što se tiče lte800, moja greška, gledao sam kinesku verziju. Eu verzija ima lte800.

Sveo se (manje više) izbor između S7 i OP3T. Moram pogledati ima li kakvih VS video-a na YT-u...

Sveo se (manje više) izbor između S7 i OP3T. Moram pogledati ima li kakvih VS video-a na YT-u...

Preporucio bih ovaj blind test svim fanboy deckima, samo budite realni: https://youtu.be/DtmGMcMeEJE

@Eufrat
Iskreno ja bih isao na novu varijantu OP3T direktno sa sajta pre S7, sa stockom si miran na duge staze...

Poslednja izmena:
Ne znam cenu ali ja bih uzeo s7 ako ulazi u budzet. Ili jos pre s7edge. Ako su oba preko onda s6edge plus. Da ne bude zabune ja koristim redmi 4prime i savrseno sam zadovoljan sa njime :) ali su mi edzevi i dalje zelja.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Kod "proverenih" prodavaca S7 je 400€, a S7E 460-470€. Novi s pisanom garancijom od 12 meseci.

Nazad
Vrh Dno