Šta je novo?

[Android] Spacetracks (domaca aplikacija)

Patton

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2005
Poena
319
Spacetracks v1.0.1 - Vip Android izazov 2009/2010

Evo i moje skromne aplikacije za Vip Android izazov. U pitanju je 3d igra u kojoj igrac mora dovesti kuglu do ciljne linije kotrljajuci je po stazi punoj prepreka. Na raspolaganju mu stoji 40 razlicitih staza koje se postepeno otkljucavaju. Za svaku se belezi licni rekord, tako da je cilj preci svaku i za sto krace vreme. Kuglom se upravlja pomocu touchscreen-a ili putem senzora. Igra je pisana naravno u Javi, koristeci OpenGL ES. Engine za user interface i igru je pisan od nule. Igra je kompatibilna sa 1.5+ verzijom OS-a. Malo sporije radi na Tattoo uredjajima, nadam se da cu to popraviti u nekim narednim verzijama. Full uzitak od 25fps+ sa maximalnim detaljima mozete videti na HTC Hero ili jacem telefonu.

Za malo vise detalja mozete svratiti na sajt:
http://spacetracks.byethost11.com/

Ono sto je zanimljivo jeste da je aplikacija zabelezila 1800+ download-a u prvih nedelju dana kako se nalazi na Marketu i prema Google-ovim podacima trenutno je instalirana na 760+ telefona.

E bem ti vise i Tattoo...te ne moze da se rutuje,te Igo ne radi na njemu,te se ne moze za njega nesto naci na Marketu,te sad jos i igrice ne mogu na njemu,tj. spore su....

Ne, nemoj tako, tatto ej bolji od magica.. Tako se barem prica na ovom forumu..

E bem ti vise i Tattoo...te ne moze da se rutuje,te Igo ne radi na njemu,te se ne moze za njega nesto naci na Marketu,te sad jos i igrice ne mogu na njemu,tj. spore su....
To sto se stvari za njega ne mogu naci na marketu moze biti i do aljkavosti programera. Ja recimo nisam bio upoznat sa detaljem da se u Android aplikaciji mora izricito naglasiti da koristi sve moguce rezolucije ekrana, jer se u suprotnom nece pojaviti na marketu ako se isti browsuje sa Tattoo-a. Hvala mom drugaru koji je to zapazio pri testiranju igre na Tattoo i hvala VIP-ovoj podrsci koja me je uputila kako se resava ovaj problem.

E sad sto se tice brzine, ja sam ubacio podesavanja detalja renderinga, ne znam da li ce to pomoci Tattoo korisnicima. U svakom slucaju, verujem da ce naredne verzije igre ici brze. Engine je poprilicno brz, sasvim sam siguran da nesto drugo na tom uredjaju pravi problem. Jos uvek nisam nasao podatak da li Tattoo ima pravi 3d akcelerator ili samo neki software OpenGL wrapper. Ako je ovo drugo u pitanju, nazalost nema mu spasa.

Ovo pomalo podseca na Trailblaizer sa C64. Odlicno u svakom slucaju.

Spacetracks posle 2 nedelje ima 2000+ download-a :p

Jel imaš grafikon kako se kretao broj downloada kroz vreme, s obzirom na lošu ocenu na Marketu i užasne komentare?

Instalirao sam Spacetracks na Galaxy i smanjio sam detalje na minimum, ali ovo radi kao slow motion.

Nivo moram da počnem sa strelicama, inače se kuglia vrati ka meni i propadne. Kada krenem sa strelicama, dalje radi OK i na senzor.

Kretanje kroz menije preko ekrana je neprecizno, a preko D-pada ima problema sa odzivom. Ima dovoljno prostora da staviš veće natpise ili bar da povećaš razmke među psotojećima, pa će verujem navigacija putem ekrana biti jednostavnija.

Zar na konkursu za VIP izazov jedan od uslova nije bila lokalna korisnost?

Igra je simpatična, ali meni za sada beskorisna. Neću je obrisati da bih ispratio eventualni update na Marketu.

Jel imaš grafikon kako se kretao broj downloada kroz vreme, s obzirom na lošu ocenu na Marketu i užasne komentare?
Tjah, tesko je these days zadovoljiti svakog :)

Instalirao sam Spacetracks na Galaxy i smanjio sam detalje na minimum, ali ovo radi kao slow motion.
Da, cuo sam da se isto desava i na Tattoo. Pocinjem da se pitam imaju li ti telefoni 3d akcelerator uopste.

Nivo moram da počnem sa strelicama, inače se kuglia vrati ka meni i propadne. Kada krenem sa strelicama, dalje radi OK i na senzor.
Jel ti je dobro kalibrisan telefon?

Kretanje kroz menije preko ekrana je neprecizno, a preko D-pada ima problema sa odzivom. Ima dovoljno prostora da staviš veće natpise ili bar da povećaš razmke među psotojećima, pa će verujem navigacija putem ekrana biti jednostavnija.
Ovo ce zasigurno biti ispravljeno u narednim verzijama, posto su se jos neki zalili na istu stvar.

Zar na konkursu za VIP izazov jedan od uslova nije bila lokalna korisnost?
Jeste... Ali nadam se da ce medju pobednicima biti izabrana i neka igra. U podesavanjima postoji opcija da se igra prebaci na srpski jezik.

Na G1 radi srednje zalosno. Probacu na nexusu :)

Na mom ADP1 koji je kao i G1, radi bez problema, OS 1.6. Igra inace izgleda brutalno, sjajan posao! :)

Na mom ADP1 koji je kao i G1, radi bez problema, OS 1.6. Igra inace izgleda brutalno, sjajan posao! :)
Hvala puno, rejtuj na marketu, ubise me ove lose ocene Motorola vlasnika kojima ne radi :) Inace igra ne radi na Motoroli zato sto ista ima bug u Opengl-u vezan za klasicne vertex buffere i njegove VBO varijante :smash:

EDIT: Ako je neko raspolozen moze snimiti filmic kako radi igra. To bi mi mnogo znacilo. ADP1, Galaxy, Hero, ko ih ima, molio bih da naprave neki video od samog startup-a igre, do samog igranja. Hvala puno.

Poslednja izmena:
Na Hero MoDaCo 3.1 radi ok

Hvala puno, rejtuj na marketu, ubise me ove lose ocene Motorola vlasnika kojima ne radi :) Inace igra ne radi na Motoroli zato sto ista ima bug u Opengl-u vezan za klasicne vertex buffere i njegove VBO varijante :smash:

Navedi u opisu igre na Marketu da trenutno ne radi na Motoroli, tako ces uglavnom izbeci lose komentare zbog toga.

Navedi u opisu igre na Marketu da trenutno ne radi na Motoroli, tako ces uglavnom izbeci lose komentare zbog toga.
Ne radi se o tome, korisnici vide komentare pre nego sto skinu igru i dobro vide da ne radi na Droidu; ali ajde da hejtuju malo i zezaju rejting kada su vec tu.

Na Galaxy 1.6, verzija sa Marketa radi odlično...što se tiče brzine reprodukcije...ali i dalje moram da pokrenem kuglicu okretanjem telefona na pogrešnu stranu, a kada uhvati zalet, ne mogu da je usporim...tj. uspori malo, ali nedovoljno da mogu da vidim stazu...igrao do trćeg nivoa i smorio se...neka je na telefonu, možda je pokrenem još neki put :)

Na Galaxy 1.6, verzija sa Marketa radi odlično...što se tiče brzine reprodukcije...ali i dalje moram da pokrenem kuglicu okretanjem telefona na pogrešnu stranu, a kada uhvati zalet, ne mogu da je usporim...tj. uspori malo, ali nedovoljno da mogu da vidim stazu...igrao do trćeg nivoa i smorio se...neka je na telefonu, možda je pokrenem još neki put :)
Kontrole su obrnute. Znaci ako hoces napred, telefon okrenes ka sebi, a ne od sebe. Malo bi cudno bilo da telefon naginjes napred od sebe da bi isao napred, jer neces videti onda ekran kako treba :)

Konacno, Spacetracks v1.0.2 beta radi na Motorola Droid / Milestone telefonima i to brutalno dobro. Takodje stigla mi je vest da lepo radi i na Archos Internet tabletima koji su pod Android OS-om 1.6.

U toku sledece nedelje, posle zavrsetka VIP takmicenja, Spacetracks 1.0.2 ce se pojaviti na Android Marketu.

Huh, vreme je za :bottle:

Patton, kuglicu samo pokrećem na pogrešnu stranu, posle toga radi OK ?!?!

Patton, kuglicu samo pokrećem na pogrešnu stranu, posle toga radi OK ?!?!
Ma nije pogresna strana, jel si ti nekad vozio avion? :) Povuces telefon ka sebi, da bi isao napred. Posle toga kuglica ima ubrzanje i mozes drzati telefon nagnut ka sebi ili ravno (zadrzava istu brzinu). Kocis tako sto nagnes telefon od sebe na drugu stranu.

Spacetracks na Motoroli Droid :guitar:
(beta verzija)

[YOUTUBE]73RPdw_dUjQ[/YOUTUBE]

Zapravo, bez ikakve šale, leteo sam Cesnu 150 i Utvu 75, ali nikada nisam završio obuku. Skup sport, ako ga prihvatiš kao sport, a ne kao investiciju.

Sve najbolje u daljem razvoju igre.
Pozdrav

Mozda je potreban update firmware-a za G1?

Na nexusu nije moguce pokrenuti igru. Opcije u meniju se jedva selektuju putem kuglice (da trepere) ali nije moguce odraditi start. Na prste ne reaguje uopste.

EDIT: uspeo sam nakon 83478347834 pokusaja da ubodem Quit, nemam pojma kako. Na kraju sam morao da force-ujem kill procesa.

Na nexusu nije moguce pokrenuti igru. Opcije u meniju se jedva selektuju putem kuglice (da trepere) ali nije moguce odraditi start. Na prste ne reaguje uopste.

EDIT: uspeo sam nakon 83478347834 pokusaja da ubodem Quit, nemam pojma kako. Na kraju sam morao da force-ujem kill procesa.
Superiska, hvala za test. U toku nedelje cu probati da sve to ispravim, pa ti mogu poslati neku 1.0.2 betu, ako nije problem opet da probas pre nego sto updateujem igru na marketu.

Moze, samo me kontaktiraj na pm.

Objavljeni rezultati VIP takmicenja. Krajnje sam iznenadjen, da ne kazem sokiran :) Cestitka pobednicima (tj. onima koji su osvojili nagrade i pritom im aplikacije zaista rade).

Pre 12h sati izasla je dugo ocekivana (za Motorola Droid korisnike barem) 1.0.2 verzija igre Spacetracks.

v1.0.2 (March 12th)
  • Motorola Droid/Milestone support
  • fixed hardware keyboard open/close issue during application runtime
  • improved menu navigation
  • improved sensor controls
  • ball movement slowed down

To da je bila "dugo ocekivana" dokazuje da je od sinoc do jutros zabelezila dodatnih 400 download-a tokom noci i isto toliko instalacija na telefon, te sada ima ukupno 3700 download-a i instalirana je trenutno na 1300 telefona!

Lose ocene na marketu poticu uglavnom od korisnika Motorole, kojima igra do sada nije radila, medjutim nisam smeo da ista updateujem na marketu, dok se ne zavrsi VIP takmicenje kako bih do kraja ispostovao pravila.

Sve primedbe i sugestije mozete pisati u ovoj temi, dok Spacetracks polako, ali sigurno, napada sledeci prag od 5000 download-a.

Kolega, odlično. Mislim da se ništa ne može zameriti. Da li sada uopšte ima problema na nekim telefonima? Otvorena je tema "Android, koliko nas ima (u Srbiji)?", predlažem da prezentuješ i tamo svoje podatke. Istina, tvoji korisnici nisu samo iz Srbije ali...

Poslednja izmena:
Ostaje samo problem na HTC Tattoo uredjajima, na kojima radi uzasno sporo. To cu dalje ispitati kada budem sledece nedelje pokupio nagradu iz VIP-a. Mada cini mi se da je to samo do firmware-a i otkljucavanja akceleratora. Slican problem je bio i na Samsungu Galaxy, pa se ispostavilo da posle instalacije 1.6 firmware-a igra radi normalno. E sad, znam da Tattoo dolazi po defaultu sa 1.6 OS-om, ali mozda postoji jos neka caka.

Potvrdjeno je da igra trenutno radi na uredjajima G1, Nexus, Samsung Galaxy, Hero, Magic, Motorola Droid i Archos internet tabletima :)

Nazad
Vrh Dno