Šta je novo?

[Android] Serbian Keyboard & ArsAnd (domaca aplikacija)

Tastatura je super skrenuo bih ti paznju samo na 2 stvari da probas da sredis
Kad se upisuje novi kontakt da je za ime i prezime prvo veliko slovo i ima neki trip da kad slucajno pogresis pa kliknes na ekran dok kucas zatreperi znaci dok kucas poruku kad hoces da namestis linijicu gde krece text

Sve pohvale za dosadasnji rad :wave:

Tastatura je super skrenuo bih ti paznju samo na 2 stvari da probas da sredis
Kad se upisuje novi kontakt da je za ime i prezime prvo veliko slovo i ima neki trip da kad slucajno pogresis pa kliknes na ekran dok kucas zatreperi znaci dok kucas poruku kad hoces da namestis linijicu gde krece text

Sve pohvale za dosadasnji rad :wave:

Pozdrav!

Probao sam ovo sa imenom i prezimenom za nove kontakte i kod mene radi ok, odnosno ime i prezime mi uvek pocinju velikim slovom. Na taj deo sama tastatura ne moze da utice tako da mislim da ipak nije do nje. Mozda koristis neku custom app za kontakte? Da li ti se problem javlja u standardnoj Contacts app?

Sto se tice ovog treperenja, mislim da nisam bas najbolje shvatio sta se desava? Vidim da se tice nekog pomeranja kursora radi izmene teksta i to? U svakom slucaju, uskoro cu izbaciti verziju 2.0 koja ce imati svasta nesto novo pa ce ti mozda to resiti problem :)

Ja je koristim na HTC WildFire ovo ostalo je custom nisam ništa menjao i kažem ti meni kod unošenja novih kontakta u telefon kreće malim,a za treperenje mi se dešavao kao što rekoh kad pomeram kursor i vraćam se na tap deo za kucanje poruke otkako sam stavio ovu tastaturu pre je bilo oke tako da nije do fona po meni. (nije da je nepodnošljivo radi ok samo skrećem pažnju :) hehe)

Odlično čekamo update :)

Tastatura ti je super i stavljam je svim klijentima na default pod broj jedan,
Ali izgleda da si nesto zeznuo pa izbacuje fc na 1.5 Galaxy. Radila je bez greske na njemu. nisam koristio taj tel par meseci danas posle updejta nece da se pojavi uopste samo fc baca.

Posto kao kolega znam koliko ti to ne znaci nista ako nemas na cemu da reprodukujes iskopao sam ti parce loga:

E/AndroidRuntime( 9514): Uncaught handler: thread main exiting due to uncaught exception
E/AndroidRuntime( 9514): java.lang.VerifyError: abrakadabra.keyboard.serbian.LatinKeyboardView
E/AndroidRuntime( 9514): at java.lang.Class.getDeclaredConstructors(Native Method)
E/AndroidRuntime( 9514): at java.lang.Class.getConstructor(Class.java:484)
E/AndroidRuntime( 9514): at android.view.LayoutInflater.createView(LayoutInflater.java:474)
E/AndroidRuntime( 9514): at android.view.LayoutInflater.createViewFromTag(LayoutInflater.java:564)
E/AndroidRuntime( 9514): at

Ako budes stavljao novu verziju po ovom pitanju javi da probam.

Javljam da probas :)

Elem, upravo sam postavio verziju 2.0 pa evo ukratko sta je sve novo:
* Dodat qwertz layout, sačuvan stari - dugo se cekalo ali eto, dodje i qwertz raspored. Za one sto su se, kako rece jedan lik na marketu "navukli" (kao i ja sam), ostavio sam i stari layout. Sada ukupno postoji 5 mogucih rasporeda tastera
* Zvuk na dodir tastera, dve varijante - efekat zvuka na dodir tastera. Iskopao sam na netu neka dva zvuka, ako imate neke predloge po tom pitanju bacite mi neki zvuk na mail
* Linija sa opcijama: pomeranje kursora po tekstu, instant ћир/lat konverzija - kontrole za mrdanje kursora levo i desno po tekstu kao i kontrola za konverziju iz cirilice u latinicu. Ova konverzija radi za sada sa maksimalno 2000 karaktera.
* Smajli linija pri vrhu tastature, više smajlija - smajlije sam izbacio u gornji deo tastature i dodao jos nekoliko razlicitih. Smejte se :D
* Ispravljen AOS1.5 bug kod prethodne verzije - hvala svima za dojavu i cubrovicu za stack trace :)
* Operativni tasteri su povećani - veci enter, space i backspace

Valjda sam sve izmene otkucao? :) Jedino sto nije menjano jeste deo tastature sa simbolima i onaj mobile layout. Za njega nisam dobio nikakav feedback pa onda nisam ni znao sta da mu radim mada ima prostora za doradu svakako. Treba raditi sutra tako da zavrsavam sa ovim :)

I naravno, idemo dalje.... :)

Odlična je tastatura, konverzija iz ćirilice u latinicu i obrnuto mi se posebno sviđa. Jedina zamerka je što kada kucam u landscape latinična tastatura ne ide skroz desno u širinu, na htc wildfire-u.

Javljam da probas :)

Elem, upravo sam postavio verziju 2.0 pa evo ukratko sta je sve novo:
* Dodat qwertz layout, sačuvan stari - dugo se cekalo ali eto, dodje i qwertz raspored. Za one sto su se, kako rece jedan lik na marketu "navukli" (kao i ja sam), ostavio sam i stari layout. Sada ukupno postoji 5 mogucih rasporeda tastera
* Zvuk na dodir tastera, dve varijante - efekat zvuka na dodir tastera. Iskopao sam na netu neka dva zvuka, ako imate neke predloge po tom pitanju bacite mi neki zvuk na mail
* Linija sa opcijama: pomeranje kursora po tekstu, instant ћир/lat konverzija - kontrole za mrdanje kursora levo i desno po tekstu kao i kontrola za konverziju iz cirilice u latinicu. Ova konverzija radi za sada sa maksimalno 2000 karaktera.
* Smajli linija pri vrhu tastature, više smajlija - smajlije sam izbacio u gornji deo tastature i dodao jos nekoliko razlicitih. Smejte se :D
* Ispravljen AOS1.5 bug kod prethodne verzije - hvala svima za dojavu i cubrovicu za stack trace :)
* Operativni tasteri su povećani - veci enter, space i backspace

Valjda sam sve izmene otkucao? :) Jedino sto nije menjano jeste deo tastature sa simbolima i onaj mobile layout. Za njega nisam dobio nikakav feedback pa onda nisam ni znao sta da mu radim mada ima prostora za doradu svakako. Treba raditi sutra tako da zavrsavam sa ovim :)

I naravno, idemo dalje.... :)

Opet leti na 1.5 :) Hvala

treba mi pomoc. prikljucio sam mis na tablet pc i radi ali nema kursora. moze li to nekako da se sredi?

pozdrav

Velika pohvala za dosadašnji trud!!

Poslednja izmena:
Ne znam da li je bug ili je kod mene neki problem,ali kada hoću da posle razmaka otkucam "." pojavi mi se ".." (popuni razmak).
Primer :
Kod:
Primer ekstenzije..exe
a treba :
Kod:
Primer ekstenzije .exe
Da li se ovo još nekom događa?
I predlog:možda bi bilo lepo (ako je moguće),da se postavi mogućnost da se bira između ćirilice i latinice.

@dare023

definitivno je bug vezan za nedavno ubacenu opciju da se posle dva otkucana razmaka pojavi .+razmak. Kao privremeno resenje, mozes da iskljucis opciju Dupli razmak pa se bug nece javljati. Svakako ce biti ispravljeno u narednoj verziji.

A sta konkretno mislis pod biranjem cirilice i latinice? Za sada ima nekoliko opcija izmene jezika:
1. Povlacenjem prstom po tastaturi levo ili desno za cirilicu ili latinicu
2. Kliktanjem na dugmence na tastaturi za promenu jezika (putem cir/lat dugmeta, a ako je prazno polje za unos teksta klikom na dugme za cir/lat konverziju prebacice se samo tastatura, pod uslovom da ti je ukljucena opcija Dodatne funkcije)
3. U podesavanjima ima opcija odabira pocetnog pisma.

Hvala jos jednom na dojavi za bug i pozdrav :)

Mislio sam da se može odabrati da bude samo jedno pismo.Znači da u podešavanjma izabereš ćirilicu ili latinicu ili možda oba pisma kome treba.Mada ne mislim da je to preterano bitno.
Hvala ti još jednom za trud.

Sve pohvale autoru :)

Postavio sam novu verziju aplikacije Serbian Keyboard (3.0.1), pa probajte kad budete imali vremena i naravno, saljite predloge i komentare :)

Poslednja izmena:
Nisam odavno koristio, i videh juče da piše na marketu da si ubacio rečnik. Svaka čast.

Ja imam Sonyericsson X8 i instalirao sam ovu tastaturu ali nece da funkcionise, da li je imao neko slicnih problema i kako bi moglo da se resi ovaj problem. Aktivirao sam je u podesavanjima ali ne radi......

Evo i ja da javim da na hd2 sa cyanogen7 (gingerbread) neće da radi.

@Tetsuo, nece uopste da je pokrene, baci FC ili nesto trece? :) Ja telefon svoj nisam jos stavio na ginger pa nisam prakticno isprobao, uskoro cu nabaciti update pa cu nadam se i taj problem otkloniti. Hvala na dojavi u svakom slucaju :)

Upravo sam probao na emulatoru, radi ok. Ako mozes, posalji mi na mail log iz onog aLogcat programa da vidim sta se desava.

Poslednja izmena:
Nije moj telefon, već sam pokušao rodjaku da instaliram.

---
Ttalk

Malopre mi reče da ipak radi. Promenio je rom.

---
Ttalk

Samo da prijavim da tastatura šljaka dobro na mom meizu m9 sa froyo-om...Koristim grupisana slova, još samo da se naviknem :)

Mislim da bi trebao pored tvoga posta da postaviš i bar cod:eyebrows:

Postavio sam verziju 3.1.0 sa nekim manjim ispravka bug-ova i izmenama nad opcijama. Pogledajte changelog na marketu.

instalirao sam ovaj program na MIUI rom ali sad imam samo cirilcna slova na tastaturi nemam opciju setings. gde da namestim i latinicna slova?

u opcijama nemam setings srpska tastatura, ima samo setings android tastatura.

možda nije prava tema, al ajde da pitam, možda neko zna.

da li postoji srpska latinična tastatura, ali sa engleskim "qwertyuiop" rasporedom, stim što bi na long tap tasteta s, z, c, d izlazila srpska slova?

Vrh Dno