Šta je novo?

Android sa najboljom baterijom?

Nightflier

Cenjen
Učlanjen(a)
16.03.2011
Poena
169
Čeka me kupovina novog telefona. Nameravao sam da kupim Samsungov Wave II, ali pošto imam Asusov Transormer tablet i želeo bih da koristim telefon kao hotspot za njega, bilo šta sa Badom ili Simbijanom otpada. Dakle, ostaje Android.

Tokom dana obično imam oko dva sata razgovora mobilnim, počestu u putu, i bar isto toliko slušanja mp3a. Do sada nisam preterano koristio internet preko moba, ali to će vrlo verovatno promeniti od sledeće godine, pa ću imati i jedno pola sata do sat različitog korišćenja neta - ponajviše za proveru pošte i raznih mesendžera, tipa MSNa i GTalka.

Sve u svemu, potreban mi je telefon sa dobrim trajanjem baterije i dobrim kvalitetom zvuka. Sve ostalo mi je sekundarno, uključujući i kameru.

Šta mi savetujete?

Ako bih kupovao telefon kojeg nema u Telenorovoj ponudi, pa moram da dam keš - onda mislim da bih se trudio da ne pređem 250-300 eura. Ako telefona ima u Telenorovoj ponudi, onda mi nije problem, pošto bih uzimao na rate uz paket.

U tvoje zahteve se uklapa maltene svaki Android telefon. Ja cak ne znam da se neki narocito izdvaja baterijom. Tvoji zahtevi uopste nisu krupni, ja daleko vise ubivam telefon i nijedan nije svisno za krace od celog dana.

Jedino sto je tanko je navigacija. IGO trosi resurse nenormalno. U kolima bi valjalo da imas punjac uvek.

Naplašiše me da Sensation, recimo, traje jedva šest sati. A voleo bih da mi telefon izdrži bar dva dana, premda znam da je to gotovo nemoguće.

Dva dana je moguce uz neko umereno koriscenje kod vecine telefona, ali smarphone se uzima da sluzi, ne da mu pazis potrosnju. Najgore sto moze da se desi smartphonu koji se ozbiljno koristi je da ostane bez baterije. Ja zato moju punim ako je ispod 60-70 posto uvece. Desi se da neki dan slabije koristim telefon pa bude preko 80 posto, onda bez problema izgura i sledeci dan, uz standardno akanje.

Ne znam sto bi se Sensation negativno izdvajao. Moguce ako se nesto zahtevno stalno vrti na njemu, on ima mocan hardver i prosecnu bateriju. Normalnim koriscenjem ne bi trebalo da imas problem.

A kako to wave 2 nema hot spot, a kec ima? Bar sam ja video kod rođaka, dok sam čačkao prošle godine.
Od predloga, samsung galaxy s ili HTC incredible s.

Ttalking desire.

Stvar je u tome što ja imam Transformer tablet, a predstavnik Asusa na ovom forumu rekao je da za sada Transformer prepoznaje samo druge androide i iOS uređaje kao hotspotove.

Ne shvatam, sta, ne moze da se konektuje na bilo koji wifi ruter? o_O
Nema sanse, moze sigurno, a ne vidim zasto onda ne bi mogao i na bilo koji telefon koji ima funkciju hotspota. To je obican wifi signal koji svaki uredjaj moze da "uhvati"

Naravno. Hotspot je kao svaki drugi AP. Ja na moj telefon mogu da zakačim bilo koji wifi uređaj.

Од овог највишег сегмента Андроида мислим да Galaxy S II има најбољу батерију. Ево шта каже GSM Arena

Cutting to the point, the Galaxy S II survived through 82 hours before its completely charged battery went flat. The handset was hooked up to a 3G network at all times and endured the following usage:

• 90 minutes video playback
• 2 hours music playback
• 40 minutes voice calls
• 30 minutes navigation
• 30 minutes general usage
• 10 minutes browsing
• 10 minutes shooting photo and video
• 20 min gaming (Angry birds, if you should know)

Детаљније на овом линку
http://blog.gsmarena.com/samsung-i9100-galaxy-s-ii-thorough-battery-test-results-are-out-even-better-than-the-galaxy-s/
Колико видим са куваним ромовима то може и боље као нпр овај
attachment.php

Sve malo bolje Androide ubija ekran. Sve ostalo troši struju marginalno u odnosu na njega. Bez obzira, ovo što je s2 postigao je odličan rezultat. Preko noći ova moja sprava skine bateriju za procenat ili dva, sa svim živim uključenim. Slično je i preko dana kad se ne vadi telefon iz torbice, ali čim se upali ekran i krene da se čeprka, kreće potrošnja. :)

Kod mene retko kad preskočim svakodnevno punjenje, ali da se sprava troši, troši se - zato je i kupljen.

U ovom trenutku najbliži sam Sensationu preko ugovora u Telenoru. Ono što može da me pokoleba je Vjusonik V350, zbog podrške za dve kartice. Doduše, ugovorna obaveza mi ističe tek u januaru, što znači da bih najranije u decembru mogao da pazarim novi mob.

Au... Da nisi poceo malo rano da se raspitujes, posto je decembar u svetu mobilnih telefona daleka, daleka buducnost...?

Pa i nisam. Najpre, kada god kupujem nešto od tehnike, istraživanje mi traje tu negde oko pet-šest meseci. Potom, novi modeli mobilnih pojaviće se tek pred kraj trećeg kvartala, ako ne čak pred Novu godinu, a tada već neće biti nikakve šanse da ih Telenor uvrsti u ponudu. Svakako ne do proleća, pošto Telenor tradicionalno kilavi sa uvođenjem novih modela u ponudu. Dalje, ne volim da kupujem stvari tipa mobilnih telefona dok su ekstremno sveže na tržištu. Volim da sačekam da se ispeglaju bagovi i otkriju eventualne kobne fabričke greške. Na kraju, za šest meseci cena uređaja koji su trenutno u ponudi svakako se neće promeniti, dok će eventualni novi modeli samo biti skuplji. Ako uhvatim trenutni presek tržišta, moći ću da planiram troškove tokom naredne godine, pošto nameravam da uzmem telefon na godinu dana.

Jedino što može da mi promeni mišljenje je pojava nekog dobrog androida koji podržava dve kartice. Pod uslovom da cena Vjusonika V350 bude ispod 300 eura, svakako ću razmotriti da ga kupim, pošto trenutno nosim poslovni i privatni broj, oba u Telenorovoj mreži.

Doduše, onda se postavlja pitanje trajanja baterije, ako oba broja budu u istom telefonu...

Stanby na mreži je najmanje zlo po bateriju na aktuelnim pametnim telefonima, ne samo na Androidima. Mislim da bi primetan danak na bateriju ostavila tek peta ili šesta kartica u telefonu. :) Interesantna ideja je dual SIM Android -> pogotovo što od verzije 2.2 (Froyo) postoji toliko dobra native podrška za dve kartice, da je čak moguće koristiti paralelno dve konekcije 3G ili Edge.

najvise bi trebalo (pored ekrana) da srce los signal i prelazak sa 2g na 3g i obrnuto

Svakako. Posao sam od sebe jer drzim 3G ugasen, sem kad mi ne zatreba, jer i na 63 i na 64 pokrivenost je diskutabilna. Oseti se na bateriji, ali mnogo veci mi je problem sto sam sagovornicima nedostupan nekad kad sam online, a uvek sam online.

Na edge svi problemi nestaju.

U normalnim uslovima mreze, ne bi trebalo da 3G uzima ovoliki danak, zato ga nisam ni spominjao.

so true, nazalost mi tu ne mozemo nista da promenimo. edge je skroz prihvatljiv, mislim da cu i ja opet da gasim 3g :)

Nazad
Vrh Dno