Šta je novo?

[Android] Opera mini 5 beta - gašenje u backgroundu

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Svakodnevno koristim Operu mini 5 beta i stvarno sam zadovoljan, osim što nikada nisam siguran da li će aplikacija ostati u backgroundu ili će se isključiti potpuno.

Nisam uspeo da uhvatim pravilo kada se Opera potpuno isključi. Prvo sam mislio da ima neki vremenski okidač ili da se isključi kada pokrenem više aplikacija posle Opere, ali nisam uspeo da nađem pravilo. Recimo, čitam nešto, otvoreno 3-4 taba, stigne mi mail, ja ga pročitam, krenem nazad u Operu, a ona se isključila i zatvorila mi sve stranice. Nekada i odgovorim na mail, pošaljem SMS, telefoniram, a Opera sve vreme ostane otvorena. Nisam našao pravilo.

Jel ima neko ideju o čemu se radi?

Update: U pitanju je Samsung Galaxy Android 1.5 IK4

Poslednja izmena:
I ja je koristim i zadovoljan sam,s tim sto kod mene ona UVEK ostaje u backgroundu izuzev kad je ubijem sa task killerom...Tattoo je u pitanju,ako ima veze uopste.

Pozdrav, nisam bio odavno na forumu a naleteo sam na ovu poruku.

Android je pravljen tako da ne garantuje da će aplikacija ostati u memoriji. Kada mu bude potrebno memorije on će je naći tako što će komponente koje su pauzirane ad izbaci iz memorije.

Ali postoje mehanizmi za developere da prilagode aplikacuju ovakvim slučajevima, čudi me da Opera nema tako nešto u sebi.

Uh, kad je ovo bilo :)
Problem sam rešio tako što sam preko neke_aplikacije_ne_sećam_se_ime smanjio količinu memorije koja se oslobađa, tako se sada Opera ubije samo u slučaju da pokrenem nekoliko drugih aplikacija psole Opere.

Vrh Dno