Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi)

ne umem, videću po ovim elektro radnjama ove univerzalne što imaju prekidače za podešavanja
oni su i kvalitetniji

jel bi mogao da ide jači adapter od 3A ako je već ovaj slab?
 
Poslednja izmena:
Napajanje od 5V 2A, nije nikakva egzotika naci
moze i 5V 3A ali ne od mobilnog telefona posto su to brzi punjaci i oni daju veci napon.

nadji nekog ko se razume da proveri da li je oslabilo napajanje.
 
Ne daju veći napon, nego jaču struju, 3A, kao što si i sam rekao. Može punjač da "daje" i 25A, uređaj će da "povuče" onoliko koliko mu treba. Bitno je da je napon 5V.
 
probao sam drugi adapter iste karakteristike i ništa
crkao je box samo nznm kako
 
ma retko kad je i 80 prelazio, uglavnom je bio oko 75
ful hd je najviša rezolucija koju sam puštao i to retko kad, uglavnom 720p

mada kad vidim da su na ovom optičkom ulazu otišli lemovi ko zna šta se još izdešavalo
 
Poslednja izmena:
Nexus Player, lepo je setiti se Nexus uredjaja.
 
skinuo sam mu hladnjak i valjda bi se videlo da se pregrejalo nešto, sve deluje ok
krš, samo mi je žao što sam na aliju potvrdio da je sve ok i sad ne mogu da refundiram. A da nisam imao bih još fore

ja sam hteo klasičan android i eto
 
Potvrđujem da je A95X F4 kršina... Sa Androidom 10 još i nekako, ali sa Androidom 11 muka živa...
 
šteta a dobra je zamisao
da radi kako treba bio bi bolji od bilo čega brendiranog
više memorije i za skladištenje i ram, može da se instalira bilo koja aplikacija, daljinac za više dugmića nego ti brendirani i još mogu da ih programiram preko aplikacije i plus ima dugmića koji imaju ir učenje

nekima služe lepo ti kineski boxovi a ja sam se opekao
 
šteta a dobra je zamisao
da radi kako treba bio bi bolji od bilo čega brendiranog
više memorije i za skladištenje i ram, može da se instalira bilo koja aplikacija, daljinac za više dugmića nego ti brendirani i još mogu da ih programiram preko aplikacije i plus ima dugmića koji imaju ir učenje

nekima služe lepo ti kineski boxovi a ja sam se opekao
Da su ga uradili kvalitetno i kako treba ne bi bio jeftin, nego bi koštao kao Beelink, Minix i ostali kineski boxovi koji rade svoj posao.
 
Kineski boxovi ko predizborna obećanja… Najbolje, najveće… prc.

Čast izuzecima….
Bukvalno cast izuzecima. Ja sam prosle godine na adresu u EU kupio Mi Stick 1080p za ~29EUR jer je i TV na koji je povezan 1080p. Odlicno radi. Pre njega sam isprobao neki Kineski po preporuci, pisao sam negde, sada sam vec zaboravio koji je i generalno bio sam zadovoljan. Ali HBO je radio samo kroz Kodi i to mi se nije svidjalo. Ovaj stapic sve ima, bas sve sto treba.
 
Sve to radi bez problema sa 2 eura dodatka.
 

Prilozi

  • vontar.jpg
    vontar.jpg
    114.9 KB · Pregleda: 80
  • cull.png
    cull.png
    16.7 KB · Pregleda: 80
  • cull2.png
    cull2.png
    23 KB · Pregleda: 80
Колико сам приметио, има више тих јефтинијих боксева са 905х4 на којима је температура преко 70С.
Ако му је радна темп. висока а слабо хлађење, онда има проблема. А као што @Troller написа - купиш бокс да ради како треба да ради а не да га буџиш са хлађењем, USB/RJ45 адаптерима и сличним стварима.
 
Drugar imao neki od tih krševa, držao izdignut na dva čepa od koka kole da mu ne bi zakucavao. :D Pre par nedelja u Bg kupio šaomija, kaže najslađe potrošene pare. Ne mora više ni miš da koristi koji je morao na starom...
 
Mene bi licno bilo sramota da tako nesto budzim
Sramota ili ne, box sa ovim radi i najzahtevnije igre i materijale 4/8k i ne oseća u radu, a i ne vidi se vizuelno, crn culler, crn box.
E, sad kakvi su ovi sa android 11 to stvarno ne znam, moguće da su lošiji, ali treba probati sa ovakvim hlađenjem.
 
Mene bi licno bilo sramota da tako nesto budzim
A sta bi ti? Das novac,vidis da ima problem i !? Da li bi ga bacio,kupio drugi? Evo ja sedmi mesec kako ga koristim bio samo jedan reset u toku rada i ni najmanji problem vise. Jednostavno ljudi su kupili uredjaj koji im je odgovarao po specifikaciji,ceni... ko je mogao znati sta ih ceka!?
 
Onaj ko je čitao komentare na forumu? I onaj ko je ikad u životu išao tim istim stavom "daj najjeftiniji šta će mi bolje".
 
Onaj ko je čitao komentare na forumu? I onaj ko je ikad u životu išao tim istim stavom "daj najjeftiniji šta će mi bolje".
Vec sam pisao,box plejere sam shvatio kao ogromnu sumu sa brdo ponude i nisam mnogo citao komentare. Koliko sam primetio ima ih i po 30-ak eura,ako izuzmemo Shield,60-ak eura za taj sporni box i nije bas najjeftinije. krastavac. Samo sam misljenja da ne treba ljudima stajati na zulj. Eto,naucili su lekciju,i to im je dosta... Cena (al bukvalno) lekcije i nije velika i daj Boze da se na tome i zavrsi,i da nas svi drugi uredjaji sluze maksimalno dobro.
 





70€

Jel se zna kad dolazi kod nas? Planiram uzeti neki stick, da imam da nosim sa sobom kad idem negde. Pa da li sacekati ovaj zbog androida ili uzeti Fire stick 4k max?
 
Već se toliko dugo piše, skupljaju iskustva ovde da su se stvari prilično iskristalisale u maltene svakom cenovnim rangu imaš da kupiš proveren uređaj, od provernog proizvođača.
Zato se ovde uglavnom i preporučuju Šaomi, Amazon, Mekul, narvno Bilink i Nvidia, ali i po koji jeftini kinez kao što je Tanix Tx9s koji pored mi box s i Firesticka imam i koji evo ni sam ne znam koliko dugo 1.5 god ili 2...možda i više radi bez ikakvih problema.
 
Može li ko dati testove sa opterećenjem ovih stick ili se sve svodi na priču dobar je odličan je, nema mana uopšte.
U tom slučaju ako nema mana zašto uzimate android box ili razne brend marke šildove i slično.
 
A šta da gledam u testovima opterećenja!? Neću renderovati sa njim. Boks/stick se bira prema potrebama, meni prvenstveno služi za TiviMate i Kodi, ostali striming servisi dođu kao bonus jer ih imam i na Tizenu, ali i to gledam na sticku. I to sve radi dobro - meni dovoljno.
 
Upravo tako, ja sam firestick 4k max uštekao u TV, zezao se dan dva sa podešavanjima, i zaboravio. Kodi, tivimejt, hbogo, YT, sve šljaka perfektno, za 37e baš me briga koliko se opterećuje. U drugoj, dnevnoj sobi imam gt-king koji je pre godinu ipo za BF plaćen nešto ispod 90$, i jedina mu je prednost sirova snaga, kad mi je potrebno za udoban surf na velikom tv-u mišem i tastaturom, ili eventualno ko voli da se više igra, emulacija i sl. Ali zato nema ništa od sertifikata, plus jedino GT-king ima taj problem da na novijim verzijama kodija ne radi hbogo addon, neki konflikt sa njihovim androidom, još uvek nije rešeno. Plus cena koja je sad mnogo veća, tako da, u životu se ne isplati kupiti ga danas što se mene tiče. Ti jeftini sertifikovani stikovi su ubedljivo najbolja kupovina za striming.
 
Треба вам неко ко је истестирао стотине боксева? Јутјуб канал Тechnozon. Бабл је легенда. Има и упутсва како се за који тип чипсета флешује фирмвер. Е сад... није на енглеском - на Руском је, али за неке клипове има убачен и превод.

И да - сертификовани боксеви и стикови за оне којима је то потребно. Мада, некако ми не иде код нас то сертификовано заједно са разним коди билдовима за бесплатно гледање ИПТВ, дељењем нетфликс налога...
Подсећа ме на разговор са колегом коме сам препоручио да купи бокс. Каже човек лепо да је андроид бокс срање, да је његов комшија неколико променио и да је то све исто. На моје питање како, каже да не може никако да гледа ТВ канале џаба у неком добром квалитету. Ја му кажем да поведе комшију и да дођу код мене на пиво и нека виде шта андроид бокс може, а шта не. Има нешто и у оној " а у руке Мандушића Вука, свака пушка биће убојита" и "бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака" 😁
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno