Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi)

Nemaš poverenja u Android? Ni za posao kao što je media plejer? Onda za tebe nije ovo, već neki PC na koji možeš instalirati ono šta ti već odgovara. Naravno, sa nekom grafičkom kartom koja podržava povezivanje sa starim TV-om.
 
nema na chemu...mada ne verujem da ce taj Linux raditi bas tako stabilno,kao Android...
konkretno za sta ti treba,mozda mozemo da pomognemo....
 
PC mi je već povezan na TV 32". Koristim ga uglavnom za surf netom i multimediju, izdaju ga polako komponente, pa skupljam informacije čime da ga zamenim a da ne potrošim previše para.
Pošto je ovo ipak tema o android plejerima, probaću za dalje informacije naći prikladniju temu.
 
ma nema frke...ne znam cemu Nepoverenje u Android...kad smo vec milion puta pisali da ima dosta dobrih resenja,bar kad je Multimedia u pitanju...a od skoro je i XBMC resio da bude dobar....ne znam bi jos crpio iz njega:)
 
Današnji Android Smart TV oplemenjivači televozora mogu dosta toga da pruže i to sve iz fotelje ili sa kauča.Kod mene se gleda sve ovo:

-Klasično surfanje netom
-Par domaćih aplikacija tipa vesti:blic,b92,balkan vesti.
-Kamere Srbije ako mi zatreba provera da li je negde kolaps.
-MX player za filmove.
-IPTV aplokacija za neke live strimove koje imam.
-D3 GO da odgledam nešto sa kablovske što sam propustio ili tome slično.
-HBO GO da odgledam neki nov film ili seriju.
-Showbox mi uglavnom služi za najnoviji topgear serijal i naravno neki dobar film.
-Subslauncher da mi pusti prevode po naški na XBMC i Showbox.
-XBMC da vidim koji novi strim ili film koga nema na Showboxu preko navi-x addona.
-BBC player da vidim šta ima uživo kod braće engleza.
-HMA VPN da lutam po svetu.
-OTT kablovska.
-Smart RC upravljanje pomoću mobilnog telefona.
-Youtube
-Gmail
-Skype
-Kingsoft office: otvara word ,excel fajle.
-Jedna ili dve igrice kad mi je dosadno.

Pored svega ovoga nije mi palo napamet da razmišljam o linuxu osim ako je to tebi neki hobi ili tome slično.
 
Poslednja izmena:
sta zelis Konkretno da radis i gledas preko Androida na starom Tv-u?
Za gledanje 720p filmova iz LAN-a vecinom. Racunam da ce kvalitet slike biti kao i kvalitet TV kanala kablovske televize. Jel tako?
Stream/showbox bi mi odlicno dosli. Youtube skajp i mozda neka prostija igrica takodje :)
Znam da surf nece moci zbog lose rezolucije, ali neke vesti ne bi bile lose.

Pored Droid Monster, na našem tržištu možeš naći i Corto AMPC-200, kao i Prestigio PAB2411. Sva tri imaju AV izlaze pomoću kojih ih možeš povezati sa starijim CRT TV.
Sta je od ovih "best buy"?
 
SkyUK...na sta mislis pod ovim(-OTT kablovska)?moze neki detalj....
 
Uglavnom sam mislio na bezbednosne propuste u androidu. Nemam mnogo iluzija da se slično ne dešava i u linuksu, ali baš se često piše na netu o glupostima iz guglove kuhinje.
U svakom slučaju, pratiću i dalje temu, za sad mi je Droid Monster u širem izboru.
 
@SkyUk...Hvala...
@Rockford Rock...nepotrebna Paranoja.a posebno ako te zanima samo Multimedia...prvi Android Tv sa kupio sada vec pre vise od 3 god...imao je Android 2.2.....i nikad problema nisam imao....:)
 
Znam da nije tema za ta pitanja ali šta je najbolje od gore navedena tri modela tv box?
 
Preporuka za neki od kineskih sajtova,jeftiniji dual core.
 
Razlika između ta tri android plejera je u praksi mala. Sva tri imaju Android 4.2.2 operativni sistem, LAN, WiFi, odličan Mali-400 grafički čip, 1GB RAM-a, 4GB interne memorije i slot za memorijsku karticu do 32/64GB kapaciteta, mogućnost prikaza FullHD (1080p) sadržaja i Google Play Store. Sva tri imaju HDMI i AV načine povezivanja, tako da su kompatibilni i sa novijim i sa starijim TV aparatima. Imajte u vidu da je slika vrlo loša preko AV, barem ja nisam bio zadovoljan.

Razlikuju se u sledećem:

- Droid Monster je hardverski najslabiji od trojice (AllWinner A20 sa štedljivim, dvojezgarnim Cortex-A7 procesorom na 1GHz), ali je i najpovoljniji i ima 2 USB porta

- Corto AMPC-200 ima prilično dobre specifikacije (Amlogic 8726-MX sa dvojezgarnim Cortex-A9 procesorom na 1.5GHz) i poseduje 4 USB porta

- Prestigio MultiCenter PAB2411 se nedavno pojavio i najnoviji je od trojice. Čipset u ovom uređaju mi trenutno nije poznat (možda je isto Amlogic, a možda je i Rockchip), ali poseduje dvojezgarni Cortex-A9 procesor na 1.5GHz. Tu su i 2 USB porta, kao i Bluetooth 4.0 čip.

Bluetooth je velika prednost, jer se mogu povezati gamepadovi, tastatura, miš, itd. bez zauzimanja USB portova.

Svaki od plejera ima svojih prednosti. Za Droid Monster je to cena i zanimljiv dizajn, kao i aplikacija za upravljanje uređaja preko Android telefona (nisam siguran da to druga dva imaju, ali bi trebalo da imaju). Corto AMPC-200 nudi veću snagu i čak 4 USB porta (imajte u vidu da ovi uređaji podržavaju i USB HUB, pa se taj nedostatak lako može nadomestiti). Dok Prestigio PAB2411 kombinuje odlične specifikacije sa Bluetooth čipom i najveće su šanse da će on dobiti update na noviju verziju Androida, mada za ovu primenu to nije ni važno.

To bi bilo to. Rekao bih da se svako od korisnika ovde može pronaći i odabrati onaj koji odgovara njegovim potrebama, a to je i najbitnije. :)
 
Da li neko poseduje uredjaj sa 4.2 sistemom i da li moze da se share-uje sadrzaj ekrana sa telefona. Ja sam ubacio novi sistem ali nikako da ga spojim sa telefonom.
 
Misliš na Miracast protokol? Radi bez problema. Koristim Cheapcast na TV boxu (Android 4.2.2) i Nexus 4 (Android 4.4.2).
 
Znam da nije tema za ta pitanja ali šta je najbolje od gore navedena tri modela tv box?

Sva tri su dual core i teško da možeš na oko ili u praksi da uvidiš razliku u jačini procesora između njih.Tu ima tri ključne stvari a to su recimo optimizicacija sw-a ako je loše uređana onda je moguće da i onaj sa najvećim taktom radi slabo, druga stvar je samo grejanje.Allwinner A20 je mogao ići i sa većim taktom iz fabrike pa nije a sve iz razloga pouzdanosti i stabilnosti koji su opet važniji od onoga što piše na kutiji.Treća stvar je kasnija podrška za sw a tu koliko znam jedino DM ima javno dostupne i konstantno ažurirane softvere koji su maksimalo optimizovani plus pravi recovery mod koji u slučaju pada os-a iz posebne flash interne particije pravi automatski novu instalaciju a to nema niti jedan od ona druga dva što je po meni lično jedna od jako bitnih funkcija.DM sada ima i najkompletniji IR multimedijalni daljinski upravljač.
 
AllWinner A20 može da radi taktu od 1.2GHz, a čak i da radi na 1.5GHz, on bi opet bio sporiji od konkurencije. Za pregled multimedije to verovatno neće imati nekog uticaja (možda će filmovi sa višim bitrate-om seckati na Droid Monster, dok će raditi tečno na ostala dva sa jačim procesorima).

Ažuriranje softvera nudi i Prestigio za svoje uređaje. PAB2411 je njihov najnoviji proizvod, pa još uvek nije dostupan neki update.

Svi imaju neku vrstu recovery moda, ali je pitanje kako se ulazi u njega. Možda ću istražiti kada mi se bude pružila prilika. :)

Na koji način najkompletniji daljinski upravljač? I druga dva imaju mogućnost kontrole strelice miša preko IR, ako si na to mislio.
 
Za ove uređaje obavezno kupiti sa bluetooth-om. Šteta imati ovakav uređaj a ne moći spojiti slušalice ili gamepad.
 
AllWinner A20 može da radi taktu od 1.2GHz, a čak i da radi na 1.5GHz, on bi opet bio sporiji od konkurencije. Za pregled multimedije to verovatno neće imati nekog uticaja (možda će filmovi sa višim bitrate-om seckati na Droid Monster, dok će raditi tečno na ostala dva sa jačim procesorima).

Ažuriranje softvera nudi i Prestigio za svoje uređaje. PAB2411 je njihov najnoviji proizvod, pa još uvek nije dostupan neki update.

Svi imaju neku vrstu recovery moda, ali je pitanje kako se ulazi u njega. Možda ću istražiti kada mi se bude pružila prilika. :)

Na koji način najkompletniji daljinski upravljač? I druga dva imaju mogućnost kontrole strelice miša preko IR, ako si na to mislio.

Prestigio nema recovery mod ima reset .
U recovery DM-a se ulazi pritiskom u isto vreme mikro prekidaca pozadi uredjaja i pritiska prednjeg dugmeta za on/off.U tom trenutku led diode blinkaju kao znak ponovne instalacije i kao znak da se u tom trenutku uredjaj ne gasi.
DM daljinac ima najveci broj komandi.
Pored povoljnih usb bezicnih tastatura i miseva,bluetooth nije potreban samo poskupljuje tastature i nista vise.Jedan usb zauzme usb donglica drugi usb hdd i ne vidim svrhu moranja bluetootha.Uvek se moze naci povoljan slim usb hub sa svojim napajanjem za one kojima treba dosta usb portova.
Nije trgovina ,pisem cinjenice.;) pa zbog toga i slike mora da kacim.
Prethodno gore sam napisao tacno sta sam sve instalirao i sta koristim i sve mi tecno radi.
 

Prilozi

  • DM A20-S nov multimedijalni daljinski upravljač.jpg
    DM A20-S nov multimedijalni daljinski upravljač.jpg
    94.2 KB · Pregleda: 128
Poslednja izmena:
Prestigio nema recovery mod ima reset .

Siguran si ili samo pretpostavljaš? Pitam, iako bih i ja isto pretpostavio. Ok, u čemu je razlika za običnog korisnika?

Za daljinski. To što ima više tastera ne znači da su svi korisni i da su u upotrebi. Realno.

Inače, uskoro će biti uporednog testa ova tri uređaja.

Sky, kada bi znao da je neki drugi uređaj bolji, da li bi rekao?
 
Poslednja izmena:
Svi su korisni ili kazi koji nije.

pag +- radis brzo skrolovanje stranica u svim pravcima kao i brzi odabir IPTV kanala
Direktan ulazak u settings.
Direktan ulazak na usb hdd ili fles.
Direktan ulazak na sve instalirane programe.
Screen shot pritiskom na jedno dugme.
Sve MX plejer komande.
Direktan pristup za 4 programa.
Direktan numericki pristup za TV kanale.

Razlika za obicnog korisnika je ogromna jer kad mu padne sistem ili nema slike na ekranu ili je rad nemoguc onda recovery odradi sve ponovo bez da ides u servis.
Kod reseta dobijes reset onoga sto vec imas ali novu instalaciju sistema neces dobiti i moras da ides u servis i da cekas dane i dane da te opet pozovu.Citao sam uputsvo za prestigia i deluje mi kao klasican reset jer pise ovako:eek:r after resetting all users’
personalized settings)to nije recovery to je klasican reset i to je jedino gde se spominje reset.mozda ima jos nesto ali ga nema u uputstvu.
 
Poslednja izmena:
imao sam pre ovog sadasnjeg Androida..jedan model sa daljincem(slican daljinac kao onaj sa slike iznad)...nisam ga dva puta upotrebio,koliko je to lose radilo(ne tvrdim za DM)samo kazem za model koji sam ja imao...
kako nisam gamer...meni je dovoljan i mis bezicni,samo da lepo radi na daljini vecoj od 4m....:)
 
Ima zanimljivih opcija ali ono što je meni korisno, nekome nije. I obrnutno. Ja lično ne bih koristio više od 5-6 tastera sa te liste.

Za običnog korisnika nema baš nikakve razlike. Običan korisnik ne može ubiti uređaj tako da mu je neophodna reinstalacija sistema. Vrlo dobro znam šta i kako radi reset, pa nema potrebe za objašnjavanjem, barem meni.
 
Ako padne sistem i nema slike na ekranu prosecan korisnik ce odneti uredjaj na servis.
Napredan korsnik ce pokusati da sam odradi novu instalaciju pod uslovom da zna proceduru i da ima img fajl.kod nekih boksova se zarad nove instalacije mora rasklopiti uredjaj pa napraviti kratak spoj,negde mora da se nakaci na komp plus instalacija drajvera a negde pomocu sd kartice.
Recovery je 2 minuta posla.inace sistem pada ako korisnik ima nestabilan izvor napajanja ili cesto nestaje struja ili ga iskljucuje iz napajanja dok radi.desava se i da imaji preopterecene produzne kablove.korisnik ga moze ubiti ili usporiti instalacijom problematicnih programa i tome slicno pa uz recovery moze vrlo lako da se vrati na pocetno stanje.
 
Poslednja izmena:
Verovatno je sve to sto kazes tacno....i po toj Logici Svi treba da pazarimo taj DM(posebno sto ga ima na nasem trzistu)....ali ipak korisnik moze da se raspita o svemu,pa sam da odluci...na kraju znam bar 10 ortaka koji imaju po neki Android Box,a da nije DM...i niko nije imao problema...ja moj do sada nisam ni jednom gasio,sem letos kad sam isao na more,stoji na svom napajanju,i nema problema....
 
Pisem iskustva iz servisa.najkriticnija tacka svakog android boxa je naponski adapter.neki su kvalitetni a vecina nazalost nije.sve sto sam napisao ostavljam onima koji su to procitali kao neka vrsta saveta na sta da obrate paznju pri kupovini uredjaja a svako neka kupi sta mu je volja.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno