Šta je novo?

Android kao barcode scanner

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Potreban mi je barkod skener za neko testiranje. Imam barkod, skeniram ga sa Android telefonom, barkod vrednost se upiše u aktivnu ćeliju u XLS.

Našao sam više aplikacija čiji autori tvrde da rade baš to, ali nisam usepo da dobijem rezultat na ekranu.
Najdalje sam stigao sa ScanPet.

Povezao sam telefon na VNC, kaže da je konekcija OK i bipne kao da je skenirao barkod. Čak za duže barkodove ima mali lag, kao da mu je potrebno vreme da ga pošalje, ali se isti ne pojavljuje u aktivnoj ćeliji Excel-a. Probao sam da otvorim i Word i Notepad. Neće.

Da li neko koristi ovako nešto i koja aplikacija radi posao?

Probaj sa Barcode Reader
Treba da skines i neko programce sa kinoni.com
Radilo je OK, nešto sam isporbavao. Trial verzija omogućava 20 ili 30 čitanja. Lepo upisuje brojeve u aktivnoj ćeliji u exel (upisivao sam i u notepad). PC i telefon su mi uvek bili u istoj mreži.

Edit:
Sad sam se malo igrao i sa ScanPet. Više mi se sviđa nego onaj što sam napomenuo gore.
Kod mene radi odlično; skenirao sam i male kodove (paklica cigatreta) i velike (kutija od teelfona sa barkodom imei broja), radio je odlično, ubacuje u momentu kada skenira.

Poslednja izmena:
Ovaj Kinoni je iz prve proradio kako treba. Trial ima 20 skeniranja.
ScanPet može posle skeniranja BarCoda da "udari" tab, što je prilična pomoć za ovo što radim.
Ali i dalje ne radi.

Predpsotavljam da je neki problem do VNC-a koji se koristi za komunikaciju. Isključio sam Windows Firewall, ali i dalje ista stvar. Nešto sprečava komunikaciju, ali ne znam šta :(

VNC je počeo da mi izbacuje neku grešku za koju sam našao da se javlja ako je pokrećeš na NE-Admin korisnika. Na ovom računaru postoji samo jedan korisnik i on je Admin.

Probao sam da reinstaliram VNC (pomislio sam da sam stavio 32bit umesto 64bit), isto.
Instalriao sam RealVNC umesto UltraVNC, kaže unspported protocol.

Definitivno je problem do VNC-a.
Probaću na drugom računaru.

Cek, hoćeš na Androidu da skeniraš barcode i da se to upiše na PC u excelu preko VNC?
Da li mozes da šalješ sliku sa Android kamere na pc pa da je tamo neki program uhvati i prepozna barcode?

U uputstvu za instalaciju ScanPEt stoji da je potrebno instalirati samo VNC i da je to dovoljno.
Tek sada vidim da u UltraVNC u properties ne mogu da izaberem port 5900, već čim kliknem apply ili OK, on me prebaci na AUTO select port.

ScanPet tvrdi da se veza OK ostvari, VNC server ikonica promeni boju kao da je aktivna konekcija, samo ne ispisuje BarCode broj na mesto kursora.
Aplikacija koju je Desp predložio iz prve radi OK. S tim što je i on potvrdio da je ScanPEt bolji i da kod njega radi OK.

Verziju VNC sam instalirao prema preporuci koja pise u ScanPet. Nisam kuci sada, ali mislim da je 1.0.9.6.2 Meni dozvoljava da postavim port koji hocu... Kod same ScanPet sam izabrao onu sto se dnevno aktivira gledanjem u reklamu 12 sekundi. Ne znam da li sve ovo ima nekakve veze, uglavnom nemam nekog normalnog objasnjenja sto kod mene je odmah proradilo a kod tebe nece.
Jedino sto mi se malo ne svidja je to da kada ukljucim VNC, iskljuci mi aero u Win7 i wallpaper postane crn. Mada nista strasno...

Poslednja izmena:
To za Aero i Wallpaper bi trebalo da možeš da podesiš. To je deo prilađođavanja brzini internet konekcije. Mi koristimo VNC na više mesta, pa se sećam da sam viđao to podešavanje.

ScanPet nisam uspeo da nateram da radim, ali sam do sada pokušao samo na jednom računaru, predpostavljam da je problem do njegovog OS i neke zaštite.

Probao na drugom računaru, radi bez greške. Ideju nemam šta je na onom bio problem. Sigurno neki firewall problem.
Jedino što sam i ja zaboravio da isključim opciju da gasi wallpaper :)
Opcije su u Admin properties, sa desne strane Misc. deo

Nazad
Vrh Dno