Šta je novo?

[Android] Kako zadržati aplikaciju aktivnu u backgroundu?

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Telefon: Samsung i7500
Android 2.2 NightlyBuild by Drakaz

S obzirom da sa nekim twearkovima telefon ima dovoljno memorije da stalno držim otvorenu Operu, kako da nateram mob da to radi?

Problem je što otvorim nekoliko tabova, neko me pozove, Opera ode u background i OS je odmah ubije da bi oslobodio memoriju.

Preko MinFreeManager mogu da smanjim količinu memorije za Hidden apps i onda će opera ostajati duže otvorena, ali opcija apply at boot u MinFreeManageru ne funkcioniše, pa kad god resetujem telefon, moram da odem da to podesim.

Hmmm...pa jel imas neku app koja ti ubija bg aplikacije,npr Taskiller,AutoKiller (sta god sto ima killer u sebi ;) )... Meni opera kad ode u pozadinu,i opet je podignem sve tabove povrati.

Task Manager i stavis je u ignore listu, mada ako jako padne memorija telefona Froyo ce je sam zatvoriti (ako je neaktivna dugo)

Nemam nikakav task killer, a i ako ga stavim, džaba njegova White Lista kad Froyo ubija sve čim ode u background. U pitanju je Galaxy koji ima 192MB rama. Dok nije optimizovan ROM, dešavalo se da posle butovanja ima manje od 30MB rama. Sada je sređen i ima preko 40, ali i dalje ubija sve što ode u background :(

Preparticioniši karticu ponovo i odvoji particiju za pagefile malo veću (ja sam stavio 256Mb). Ranije je ubijao sve veće programe, a sad i najveći ostaju u pozadini (IGO recimo). Bukvalno sve ostaje u pozadini bez problema.

Ne zaboravi da sačuvaš sve podatke jer particionisanje će da ti upuca sve na kartici.

Nidžo, imaš Galaxy 7500?

Nemam uopšte SD karticu, sve smeštam na njegovu internu memoriju (8GB). Ako će mi kartica rešiti probleme, staviću karticu od 2GB, samo za swap :d
Doduše, na toj internoj memoriji je prazno preko 6GB, tako da mogu i tu da smestim swap, ako OS dozvoljava.

Kako da napravim particiju za pagefile? Imam u recovery-ju opciju, ali koliko sam video, samo 32MB.

Nemam Galaxy, imam Magic, pa prenosim moja iskustva - ne mora da znači da su primenljiva. Ako iz recovery-ja možeš da preparticionišeš postojeću memoriju, onda ti ne treba kartica. Ne znam kako izgleda originalni recovery - recimo za Magic je vrlo jadan, ali prave ljudi čuda na XDA Developers, idi vidi ako ima nešto za tvoj Samsung.

Meni je po difoltu bilo 32Mb, pa sam povećao na 96Mb po nekoj preporuci sa istog foruma, ali ni to nije bilo dovoljno dok nisam roknuo na 256Mb. Nekad nije bilo više od 5-6 aplikacija aktivno u task manageru, sad ih bude po 20tak i više. :)

Štaviše, kad upailm telefon, već bude učitano brdo aplikacija u background, kao da ih namerno kešira da podigne performanse.

Imam gaosp recovery. Kao to je najbolje za I7500. Ima foru da na kartici pravi swap, sad sam ubacio neku karticu od 64MB (jedinu koju imam da nije vezana za uređaj) i napravio je 32MB SWAP i ostalo FAT32. Nema razlike u radu.

Zaboravio sam da kažem da čim kliknem home, OS ubije Operu. Ako ništa ne pokrećem, već odmah otvorim Operu, velike su šanse da će da mi prikaže tabove koji su bili otvoreni. Ako bilo šta kliknem pre Opere (recimu otvorim settings telefona), Opera se otvara "od nule".

Videću da nađem veću karticu, ali ne vidim da je njemu problem nedostatak memorije, već jednostavno ubija sve što pomisli da mu više nije potrebno.

Nasao sam resenje, za ovo instaliraj go Launcher u novoj verziji ima opciju lock za process.

Kasno, zbog ovog problema sam batalio Android i vratio se na Symbian :)
S obzirom da dosta kucam (mailova, uglavnom), preporodio sam se sa hardware-skom tastaturom na E72 :)

Jesi to probao baš na i7500 ili na nekom drugom Androidu? Kod i7500 je problem NightlyBuild setovanje za čišćenje memorije.

U svakom slučaju hvala :)

Hm. Ja takav problem nisam imao na svom Magicu. I to prilicno velike aplikacije sam drzao u background-u i nije ih ubio.

Nazad
Vrh Dno